Да пропусна ли 1 година? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да пропусна ли 1 година?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 2157 пъти
Здравейте.
Момиче съм на 19. Ще излъжа, ако напиша, че не съм тъжна и отчаяна в момента, че оценка от кандидатстудентския изпит няма да ми стигне за да вляза в мечтаната специалност в желания университет. Ще излъжа и ако напиша, че ми се учи нещо друго. Имах една мечта още от 7 клас да уча това нещо и сега се оказва, че не мога. Поне тази година. В днешно време има недостиг на студенти и мога да уча почти каквото ми дойде на ум. Но струва ли си? Само и само за да стана студентка? Без цел и загуба на пари за семестри. Решавам да пропусна една година вместо това и да се пробвам пак догодина, но родителите ми са против. Но на мен наистина не ми се учи друго, нямам друга цел. Нито една специалност не ме привлича в момента. Искам просто да науча пропуснатото и да имам хубава оценка догодина кандидатстването. Вие какво мислите? Грешка ли е да пропускам 1 година? Или просто да записвам други 99 специалности просто така, пък където ме приемат. Имам нужда от съвети, хора, които да споделят личен опит и да ми кажат дали наистина греша. Защото всеки ми се чуди, как така съм щяла да пропускам година. Объркана съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6cb903327c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, първо искам да ти кажа да се усмихнеш и да се успокоиш защото всичко е наред. Така както го описваш, предполагам искаш да учиш медицина (или фармация). Все пак това са специалностите в България, при които приемът е по-труден и ти трябва отлична оценка. Недей да се отказваш! Дори и да не са ти високи оценките опитай, кандидатствай. Винаги има шанс, второ, трето класиране също има всяка година. Пък и да не стане сега, ще стане догодина. От прочетеното се разбира, че наистина много, много го искаш. Няма за къде да бързаш. По-добре е да изчакаш една година отколкото после цял живот да съжаляваш, че си записала нещо, което не го искаш истински. Не слушай какво ти говорят хората, а направи това, което усещаш, че е правилното за теб защото това си е твоя живот и ти сама решаваш как да си го направиш. Пожелавам ти успех и много сбъднати мечти.
Ж19

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ee0f852e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, недей да слушаш родителите си, ако нещо не те влече няма абсолютно никакъв смисъл да го учиш. Ще запишеш нещо, което не ти е интересно, ще ходиш на лекции без никакво желание и накрая ако се откажеш ще имаш само едни изгубени години зад себе си, а ако го завършиш ще има моменти, в които ще се питаш "Ами ако... ". По-добре изчакай, пък кой знае, може в тази година да разбереш че те влече нещо друго, една година не е много време. Желая ти успех! :)

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9e30825ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Какво искаше да учиш?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5644e1b525
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-добре пропусни годината и наваксай с материала и не прави моята грешка да записваш безсмислени специалности и после да си чукаш главата за изгубеното в глупости време и похарчените на вятъра пари.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9ac7699f99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Родител: Ми и другата година може да не те приемат. И по-другата също. И какво е това, което не приемат лесно? Да не е Медицина? Че ако е друго можеш да влезеш в нещо подобно и другата година да се преместиш. Синът ми има приятели, които направиха така в инженерни специалности. Сигурно и в други става. А ако можеш да влезеш в друг университет тази специалност влизай. Университетът няма значение Ако ти се учи ще учиш, ако те мързи няма да учиш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bcac814ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пропусни,както си решила.Нищо фатално няма в това. Дъщеря ми също не беше приета миналата година там, където искаше и пропусна. Тази година обаче успя. Трябва да учиш, това което искаш. Достатъчно неориентирани има, които записват нещо или пък се оказва, че записаната специалност не е това, което са очаквали. Щом имаш ясна визия за бъдещето си, следвай я.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9e2d32b253
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ей тия родители все си знаят своето. Понякога ако пропуснеш една година ще е много по-добре, отколкото ако избързаш!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 96d2b9ca56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Пробвай се и с други специалности, все нещо друго те привлича. Ако пропуснеш годината, може и следващата да не стане. Не искам да съм песимист, но като пропуснеш сега, после ще трябва наново да учиш догодина, да преговаряш. А сега са ти по-пресни знанията. Друго, че не знаеш какъв ще ти е живота след година. Може да не искаш да учиш, да си си хванала гадже, всичко може да стане. Така че, не си казвай, че и догодина може. Не се знае как животът ще те завърти след година. Може да пробваш нещо друго, а после да сменяш специалности. Важното е да си вътре във вуза.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 01afb7e4e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторката: Благодаря ви и все пак се чувствам ужасно. Родителите ми натякват и ме сравняват с на един си кой дъщерята каква специалност записала, ама много добре се ориентирала, ама много добри пари щяла да изкарва после. Или пък нещо си друго било много хубава специалност, да съм записвала това, щяла съм добра работа да имам после. Ами моите мечти? Къде отива всичко, по дяволите! Те като са нямали мечти на моите години, трябва ли сега аз се чувствам гузно, че не ме разбит? Обичам ги и точно за това ме боли, защото и те ми казват, че и догодина бямало да ме приемат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9f10961f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сама си отговаряш на въпроса, ами твоите мечти? И моите родители ми повтарят да уча медицина или за ИТ специалист и ми обясняват какви пари се взимат, но щом моята мечта не е такава какво значение има какво искат те? И на мен ми повтарят на еди кой си синът какво учи или колко изкарва, ами да е жив и здрав, аз имам мечти и ги следвам, не ме вълнува особено какво ще каже някой, било то и родителите ми. Понякога трябва да си твърда, ти си имаш живот и трябва да правиш това което искаш и обичаш. Успех! :)

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 01afb7e4e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторката:Така е, но вече почти седмица майка ми не ми говори, има едно неловко мълчание вкъщи, чувствам се, сякаш съм извършила някакво престъпление или огромен грях. Не мога да повярвам, че всичко това е, само, заради пропускане на година. Да, кандидатствах за други специалности, които нямат нищо общо, с това, което искам, не се вълнувам, но ако ме приемат там за нещо си, какво да направя? Стрували ли си да запиша нещо за да спрат да се държат така с мен? Не мога да повярвам просто до къде ще я докарам. Очаквах да ме подкрепят, а се оказа най-големия проблем, дори не ми е тъжно толкова, че се провалих за тази година на изпитите, колкото заради това, че вкъщи е някакъв ад. Знам, че не трябва да обръщам внимание на мнението на другите, но аз живея с тези хора...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: de286a145f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж какво, родителите ти те манипулират. Ти съгласна ли си да бъдеш манипулирана? Трябва да си отстоиш решението да пропуснеш. Иначе ще стигнеш до лекарства и доктори, защото ще си взела грешно решение заради някой друг. Да, ти живееш с тях, но това не им дава правото да се държат по този начин с теб и емоционално да те изнудват. Те те познават и удрят точно там - да се почувстваш виновна, да ти е гадно. Е, това проява на любов ли е? Помисли! Не поддавай! Трудно ще ти е, но друг начин няма. Освен това сега е моментът да им покажеш, че си човек, който взема самостоятелни решения и ги отстоява. Това няма да ти е последното спречкване с тях.

№6

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 01afb7e4e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторката:Не издържам вече, с тази жена се караме постоянно, каква грешка съм допуснала и че от мен нищо няма да стане. Аз съм глупачка. Майка ми от 18 годишна до ден днешен блъска на едно място за 500лв., изтормозена, озлобена, животът ѝ е крив, досега винаги съм я съжалявала. Затова иска аз да уча и да успея, но на нея ѝ е все едно как. Мисли си, че каквото и да уча, после ще изкарвам четирицифрена заплата. Оплаква се на колежките си от мен, те казвали, че аз много съм щяла да съжалявам един ден. Животът ми щял да стане много тежък, хората около мен щели да се отнасят лошо с мен, да ме тормозят. Говори някакви несвързани неща и ме разплаква всеки ден. Искам да се гръмна, да се самоубия, да изчезна някъде. Не издържам вече, много ми е зле.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 01afb7e4e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторката:За нея е важно аз един ден да изкарвам големи пари, а не дали ще съм щастлива. За нея щастието е в парите.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 213273c815
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Кажи на майка си, че това е положението и предпочиташ, да се забавоиш с години, отколото да си изгубиш ЖИВОТА с някаква малоумщина.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 96d2b9ca56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Майка ти се блъска за ниска заплата и не иска същото за теб. Може да не е имала възможност да учи, или така да се е стекъл живота и. Но никой родител не иска детето му да страда. Ти виждаш в това някакъв тормоз, но си е желание да постигнеш нещо.
Да речем, че пропуснеш година? Какво ще правиш? Ще се хванеш някъде като продавачка, сервитьорка, касиерка, и живота ще те захване. Ще се блъскаш по 8-12 часа за същите пари. Да, ще имаш за излизане, но реално по-висока позиция не може да взимаш. Ще хванеш някое гадже, което после може да се заинати като решиш да учиш, и да не отидеш заради него. Да вземе да те ревнува и такива. И така годинките ще си летят, и ще се озовеш на 25-26 без образование, работеща нещо, което го може всеки, и то за малко пари. Може да си се омъжила, да имаш деца, и така ученето става по-сложно и почти невъзможно. Ученето или веднага, или поне две години след завършване. После става сложно, работа, гаджета, деца.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 01afb7e4e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Пропусни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker