Изоставам с три години - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Изоставам с три години
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1700 пъти
Здравейте,
Пиша тази история, защото се чувствам малко като в затвор. Преди четири години завърших средното си образование и още същата година ме приеха в Софийския университет. За съжаление специалността, която си избрах не беше много за мен и това съчетано със сериозните здравословни проблеми, които ми се появиха през първата година в университета, ме накараха да прекъсна. След това не записах директно нещо друго, а две години работих работа, която много обичах. Бях съпорт в една компания. След като се мина едно известно време, аз вече осъзнах какво висше образование би било най-добро за мен и с малко тъга напуснах работата си, защото университета, където ме приеха беше в друг град и нямаше как да ги съчетавам. Та и къде идва моят проблем. Тази година ще съм втори курс, а като гледам моите съученици от гимназията - почнаха един по един да се дипломират. Не, че завиждам или злобея, просто мисълта, че вече гледат към кариера и самостоятелен живот, а аз докато уча ще трябва да разчитам на родителите си за издръжка, малко ми тежи. Сега съм на 23 години. Живот и здраве като завърша ще съм на 26, а ако реша и магистратура - плюс още една или две години. Та да ви питам - късно ли ще ми бъде вече да градя някаква кариера? Какво мислите по въпроса?
Поздрави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: f4a442eedd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Споко бе, аз съм ба 26, прекъснах 100 пъти и такс и не съм завършил. Моите съученици завършиха 2016.
Освен, че вече работят, някои имат и деца. Аз работя през цялото това време съшо. Същп като теб се впрягах, но честно казано тотално спря да ми пука кога ше завърша.
На 26 ше си още супер млад, така че няма кво да се притесняваш.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0e2049441e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никога не е късно, то е ясно че докато учиш няма да работиш, аз съм последна година икономика и почти цялата ми група в университета не работи, единствено бедняците и по простичките бачкат естествено не са добре с оценките

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1b1b691861
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ученето може да се съчетава със работа в страни. Специалността не знам каква е, но добре премисли перспективността й. Т

Най-важното:

Не разчитай само на теорията, защото накрая ще излезеш със една хартийка която не тш дава нищо. Практиката е много важна. Гледай да съчетаваш някок всичко и да се вкарваш във практически проекти и / или работа.

Магистратура не ти е важна. Пак казвам, практиката е важна за да можеш да знаеш после какво можеш да предложиш като се продаваш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f2365f382d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моята история е подобна на твоята - записах нещо, което не ме влечеше и в трети курс накрая прекъснах. Една година си починах, за да ми се избистри главата и записах това, което исках първоначално. Есента ще съм трети курс и живот и здраве като завърша ще съм на 27. И в двата университета имах колежки над 40 г. даже в момента имаме една на 50 г. Магистратурите са задочно, така че какво те притеснява. Спокойно, не ни е късно да градим кариера, още повече, че ти имаш вече професионален опит. Давай смело напред и успех!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cdd67bafa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Мисля, че далеч не е късно, не се сравнявай с другите, така се е развил животът ти. Важното е, че имаш желание да учиш тази специалност и да се разяиваш, всичко друго само ще си дойде на мястото. Това, че няма да учиш с връстниците ти, не означава, че изоставаш по някакъв начин. Това са относителни неща. Всеки живее собствения си живот. Можеш да учиш и работиш и пак да си бъдеш самостоятелна. Можеш и да се омъжиш и да продължаваш да учиш, всичко е въпрос на нагласа, ако човек има воля и желание никога не е късно да постигне целите и мечтите си. Успех ти желая и дано вземеш най-доброто решение.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2386818b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Никога не е късно!!! Не се сравнявай с другите... създателят на KFC, Макдоналдс, Форд и редица други големи компании са ги създали пред 50-60те си години... а ти дори няма да имаш 30 навършени когато започнеш с кариерата си...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d61f664018
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никога не е късно. Аз записах висше веднага след гимназията, но имах двама съквартиранти на по 22-23 години първокурсници. Имах и две колежки на по 40 години.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f0fd77ff50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Намерил си какво да учиш и какво има смисъл-това е най-важното. Като бях кандидат-студент имаше един мъж на 40, беше управител на голям автосервиз и му искаха висше образование, приеха го и завърши за 2 години.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7ceb6417f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не е късно. Това, което си направил/а е много хубаво. Иначе можеше да завършиш нещо, което не обичаш, не разбираш и не искаш да работиш. Тогава щеше да си 4 пропиляни години.
Защо да разчиташ на вашите? Повечето от нас са работили нещо докато са следвали. Има денонощни магазини, барове, сезонна работа на морето, почистване на домове, гледане на деца или даванепна часни уроци и какво ли още не. А какво значение имат другите?
Има и задочно обучение, може да караш задочна магистратура.
Монго се радвам, че си приет/а и вече втори курс.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6aa21a00df
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Знам, че обществото "ти налага" норми, но това са повече граници в твоята собствена глава, отколкото истински правила за живот.
Истината е, че няма грешен начин да си живееш живота.
Можеш да завършиш на 23, можеш да го сториш и на 43 години. Всеки от нас си прави изборите ежедневно. Никъде не е казано, че си втора ръка човек, ако ти липсва диплома. Познавам много хора, които са решили да запишат висше на една завидна възраст, с деца в дома си и халка на ръката си. Няма лошо. Повечето записват висше на 18/19 години, но това не означава, че само те постъпват правилно. На мен ми се иска да бях изчакала една година, в която да поработя и да осмисля плановете си. Може би тогава щях да имам друга гледна точка и да взема по-добри решения.
На 23 години ти си съвсем различен човек от онзи, който си била по-рано, броейки до 12 с бившия ти клас. Има си плюсове да започнеш сега, например, че си по-зряла и целенасочена... или че ако запишеш сега ще завършиш на 26 години, което няма да се случи, ако запишеш след още някоя година. Не изоставаш, просто сега си си намерила посоката и си готова да я последваш. Всеки е различен и има правото да живее така, както му се иска. Колкото до твоето финансово издържане в близките 2 години- не го мисли. Можеш да си намериш почасова или надомна работа и да изкарваш поне джобни, ако не друго.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c23e500247
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   До номер 2: Изключително плоско и тъпо изказване! Значи всички, които работим докато учим сме бедняци и прости? Аз лично съм горда със себе си, че успявам да съчетавам работата с учението и съм независима и не натоварвам родителите си. Ти като завършиш да не очакваш, че мама и тати ще продължат да те дундуркат или ех, позицията на генерален директор те чака..

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a3340be8d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Всички, които ти казват, че не е късно са прави. Радвам се, че се осъзнаваш. Тия кол центрове масово промиват главите на младите хора. Много пари, малко отговорности и мислиш, че можеш така да караш вечно. Но не е така. Трябва да се мисли за бъдещето и за квалификацията. Просто трябва време и труд. На мен ми отне 6 години учене и 3 години работа, за да постигна хубава заплата и да се издигна в професията си, но не съжалявам. Даже, хората, които ми се пишеха приятели и всички до един работят в кол центрове, започнаха да ми завиждат и да се държат гадно. А преди това винаги ми натякваха колко много пари взимат и как нищо не правят. Дерзай!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker