Магистър,бакалавър, има ли значение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Магистър,бакалавър, има ли значение?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1464 пъти
Здравейте хора. Уча специалност по която се справям но ми писта от всички ангажименти от университета вече. Тормозят ме ужасно. Но майка ми държи да завърша... и иска и магистър да запиша. Затова искам да ви попитам е какво е магистъра, по лесно ли е от бакалавъра, дали има пак курсови работи и куп глупости дето трябва да правя за заверка? Ако е само магистърската теза и учебните занятия се заверяват само със 100 процента присъствие и много учене, тогава може и да запиша.... а и каква изобщо е разликата между двете степени на обучение защо винаги като завършат хората бакалавър се стремят и към магистър и твърдят че и това е важно? Бакалавърът също е висше образование и постижение... кажете вие, не знам. Искам с повече подробности да разбера разликата просто, защото майка ми иска да запиша и магистър, но аз откакто съм студентка наистина се чувствам страшно нещастна... цял ден съм заета да уча, няма я усмивката на лицето ми която преди я имаше... и принципно се стремя към високи оценки само защото се боря за стипендии... много съм тъжна като цяло само чакам да завърша и да започна работа, не казвам че и на работа няма да е тежко, но поне като свърша работа времето си е свободно за мен, няма да съм ангажирана с учене...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: e053429018
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На 22/23 години си. Редно е да си самостоятелна. Ако слушаш майка си за всичко и нямаш лична позиция по въпроса, няма да пробиеш в живота.

Има разлика между "Бакалавър" и "Магистър". Магистратурата надгражда знанията, придобити в бакалавърската степен, както и е по-тясно специализирана. Примерно бакалавър "Журналистика" и магистър "Международна журластика". Възможно е магистратурата ти да бъде в друго направление (т. нар. магистратури за неспециалисти), но тогава и обучението се увеличава с 1 година.

Какво учиш? И защо учиш нещо, което не ти доставя удоволствие? Явно не учиш "Медицина", "Право" или "Архитектура" (понеже от там се излиза директно с магистратура), защо тогава не потърсиш стаж (било то и неплатен)? Без нужните професионални умения, на 23/24 години тепърва да си търсиш работа... ще е трудно. Няма как да отделяш по цял за учене, явно това не е твоята дисциплина или просто имаш затруднения с паметтна - ако е така, прави упражнения за памет и попитай личния си лекар/фармацефта за медикаменти, подобровящи паметта и концентрацията.
По-добре потърси стаж сега, завърши бакалавърска степен, а после поработи по специалността (6 месеца - година - две... ). Ако ти допада, задълбочи в тази област и запиши магистратура. Ако не ти харесва, потърси друго направление, в което да се развиваш.

ПС: Моят съвет е магистратурата да бъда в чужбина (има и Европейски програми за субсидирани магистратури - потърси "Еразмус Мундус"), в СУ "Свети Климент Охридски" или в НБУ (там са практици).

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e136c9e57b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Пълнолетен човек, ама "мама" му казва какво да прави. Слушкай си я, защото явно тя ще си те издържа и ще ти дава покрив още дълго време.

Ще учиш до 30 години и после ще пише в сподели как "никой не уважава квалифицираните кадри". Аман от хрантутници.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e8a274cd21
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ти за съветите, номер 1 - от авторката.Не искам стаж защото не харесвам тази специалност, не искам да работя по нея.Записах я просто за да има какво, знам че е супер безотговорно и лапешко това и все повече студенти го правят.То и от колегите ми всички са така, само една - две колежки наистина й се отдават и имат желание да работят по нея.Знам, че ще ви прозвучи тъпо, но я записах защото тъкмо бях завършила училище и още не можех да приема този факт и не ми се почваше работа, не се чувствах готова за това, исках просто още да съм ученичка и затова се записах да уча, колкото да не работя.Вече трети курс съм, едва сега осъзнавам че по тъпо от това нямаше накъде и че предпочитам да работя по 12 часови нощни смени ако трябва, НО важното и че щом се прибера вкъщи ще почивам, няма да ме ангажират с учене и тъпи курсови работи.
Каза ми и да се насоча към нещо което харесвам, аз не харесвам университетите и ученето като цяло.Бих била мотивирана ако имам частен учител до мен, който ходи на лекции и упражнения заедно с мен и ми обяснява целия материал на по опростен и бебешки език, с други думи, разбираемо, защото в час аз съм супер неориентирана.Никога не разбирам за какво става на въпрос, на лекциите когато си водя записките честно аз даже не знам какво пиша, просто ей така символично пиша каквото е диктувал преподавателя и каквото съм чула , само за да го назубря после вкъщи.Просто на групово обучение не се справям.Същото важи и за протоколите и курсовите.Дават ни ги уж за да ни научат, знам че точно това е целта, а аз правейки ги го правя просто заради заверката и даже не знам какво съм правила...и причината да успея изобщо да ги направя винаги са били че имам колеги толерантни към моята неореинтираност и ми дават техните , от тях да гледам и да си помагам и ми обясняват като на 4- годишно детенце от детската градина..не питайте какво ми е.Такава съм си, не съм ориентирана в час още от ученически години.А всъщност мога да съм много мотивиран човек да уча и не е като да не мога да схвана нещата, просто ми трябва частен учител който специално с мен да се занимава и бавно спокойно и търпеливо да ми обяснява.В училище майка ми и плащала за частни учители по почти всеки един предмет който сме изучавали точно поради тази причина...

Но ето че в университета не е същото, както много пъти ме беше предупреждавала майка ми, и се оказа права.Там никой не ходи след теб и всеки трябва да се оправя сам.Което определено ми разказа играта.За, това също е причината да забравям уроците.Не защото имам слаба памет, напротив, дажи веднъж бях на психологични изследвания и потвърдиха че имам желязна памет.Причината и просто че в повечето случаи не разбирам нещата истински, по скоро ги уча наизуст.И със зубрене общо взето съм си взимала всички изпити досега.Затова не мога да се ориентирам към друга специалност.Има една която много ми харесва.Биологията и зоологията като магистратура ме привличат много.Зоология може да се запише единствено магистър при условие че имаш завършен бакалавър от три - четири специалности май бяха, но моята не е включена към тях за жалост.Да прекъсвам и започвам наново не смея, защото вероятността да се окаже безсмислено е огромно - предполагам и там ще има курсови работи и прочие, и там също ще трябва да съм ориентирана в час.Мисля че е възможно и там да има много дисциплини които няма да ми се отдават, не знам.

Мисля че просто висшето не е за мен.Честно казано хем бих била мотивирана към учене, хем не съм човек който се отдава толкова на науките.По скоро бих казала че мразя ученето.Не знам, раздвоена съм много.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e053429018
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Щом не чувстваш следването като твоето нещо, прекъсни. Не учи само заради хорското мнение. Има хиляди курсове за професионална квалификация (към Бюрото по труда, образователни центрове и т.н.) - виж това примерно https://www.davitoz.org/

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a52ba0d459
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке, за кой пореден път пускаш една и съща тема и спамиш сайта? ! Сигурно имаш поне 4 теми, в който се оплакваш от университета. Можеше да се преместиш в друга специалност или да прекъснеш. Прекъснеш ли, имаш май право до 3 години да запишеш същото пак, студентските ти права важат 3 години май. За прехвърлянето не съм наясно как е, но си има инспектори, декана на факултета ти, винаги можеше да си попиташ инспекторката за процедурата. И, да, има разлика между бакалавър и магистратура. Магистратурата е хубаво, ако е по специалността, - до 1 година са. Ако е за друга специалност са 2 години.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker