Завършвам, а сега трябва това и да го работя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Завършвам, а сега трябва това и да го работя?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 2106 пъти
Здравейте, предстои ми да завърша специалност, която не харесвам, на времето не знаех какво искам, и с течение на годините исках да се откажа, защото нищо не ми харесваше, нито специалността, нито колегите, нито града, в който уча. Но майка ми постоянно ме притискаше да не се отказвам, под предтекста какво ще си кажат хората, че така е по-добре за мен и други мотиви. Скоро завършвам и нямам никакво намерение да работя тази професия в бъдеще, понеже нито ми е страст, нито ми харесва. Напоследък постоянно мисля за това, дали е голям провал според вас да завършиш нещо, което не харесваш, има ли и други хора в моето положение? Сигурно бихте ме посъветвали да се преквалифицирам, но аз реално все още не знам с какво искам да се занимавам и нямам идеи за магистър. Тежко ми е, много ми е кофти..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: be47050150
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Смятам, че си търсиш оправдания, за да не работиш. Като не си ориентиран какво искаш и не си бил достатъчно смел да си вземеш живота в ръце, ще работиш това, за което си учил. Нищо няма да ти стане. С времето ще натрупаш опит и може да ти хареса, няма как да го знаеш отсега. Дай си шанс, та ти цял живот ли ще се чудиш какво да правиш?! Инвестирал си време и услия да учиш, време е да действаш.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f6975763ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам си чувството че се случва някаква карма тук! Все повече такива теми намирам за хора, които учат специалност, която не им харесва и са разочаровани. А в абсолютно същото положение съм и аз и го мисля от месец и постоянно търся по форуми има ли още хора като мен. Уча нещо което изобщо не ми е на сърце и не ми харесва и навремето го записах просто за да не работя, защото не ми се работеше а още ми беше трудно да приема, че завърших училище и исках да имам още малко ученически години. Знам че от тази причина някой да запише нещо по малоумна не сте чували и едва ли някога ще чуете. Просто не очаквах тогава че ще е толкова трудно мислех че ако уча всеки ден по малко ( аз правя точно така, редовно учеща съм! ) и не оставям за последния момент нещата както повечето студенти правят няма да го усещам като бреме това учене, но съвсем съм се залъгала. Не очаквах и че ще имаме да правим протоколи и курсови работи които са ми толкова ама толкова противни!!!! Трети курс съм вече и се депресирам всеки божи ден, знаейки колко домашни имам за правене за заверка.. колко материали за учене... и времето за учене никога не стига колкото и редовно да уча. В стрес съм. И мен майка ми не ме разбира като й кажа колко е трудно и ми мрънка че съм глезла, която бяга от трудностите, вместо да се изправи срещу тях, да се стягам и да завърша.

За разлика от първия коментар това което ще те посъветвам е да помислиш има ли специалност която смяташ че ти е на сърце или би учила с удоволствие? Ако да, след като завършиш онова, запиши това което искаш, тъкмо ще имаш две висши. Ако не - майната им на тия тъпи университети и без тях се живее и то много по спокоен и безгрижен живот мен ако питаш!! За мен ученето на висше е чиста загуба на време. Въобще не преподават така както трябва да е, тормозят ни с курсови работи мислейки си че по този начин ще ни научат, а правят точно обратното, само отблъскват студентите и си ги губят! Не стига и че се учат толкова безинтересни и скучни дисциплини, които хем са много трудни хем нямат дори пряка връзка с това, което учиш.

Аз се замислям от няколко дни за една специалност която май наистина би ми харесвала. Защото учехме такава дисциплина в моята специалност и това беше единствената която учех с удоволствие!!! ЕДИНСТВЕНАТА, по която наистина разбрах нещата и ги запомних! И не ги назубрих и забравих както стана с всичко останали дисциплини!!!

Бих я записала, но там е че университета буквално ти казвам за тия 3 години вече ми изяде душата. Четвъртата едва ще изтърпя да я избутам и там е че повече няма да ми е до университет, било то и за специалност, която ми харесва. Просто толкова се измъчих че ми се уби абсолютно всякакво желание да уча по каквото и да било!!! И ме е страх че колкото и да е хубава в университетите и тя не се преподава така както трябва да е така че на мен да ми харесва и пак ще ни тормозят с ненужни дисциплини и курсови така че няма смисъл да рискувам.

И НЕ! НЕ РАБОТИ по тази простотия щом не ти харесва, довери ми се, не се измъчвай, а си избери лека работа, по която може да взимаш малко пари но важното е да ти харесва! Или поне да не чувстваш такава тежест от нея! Не стига че 4 години насила учиш нещо което не ти е приятно ами и да го работиш да трябва, не си го причинявай. И аз не искам и няма да работя по моята, ще го завърша насила просто защото съм трети курс и ако прекъсна излиза че усилията и парите които са дадени за семестри досега са били на вятъра и защото майка ми държи да завърша защото тя ми плаща семестрите и ми е неудобно, но няма да го работя после!

Определено не си единствената. Мисля че като млади особено когато завършим училище първата година повечето сме много неориентирани и не знаем какво искаме... осъзнаваме го в последния момент, чак като станем трети или четвърти курс. Както аз... и на форуми на доста още хора попаднах, които твърдят, че са стигнали до трети - четвърти курс и са осъзнали, че не им харесва това, което учат и че няма да го работят и се чувстват унизително.

Да, и аз съжалявам доста често сега, че не осъзнах навремето, че аз харесвам специалността, която установих, че харесвам наскоро и, че не записах това. Повечето ще кажат че пак не е късно да го запиша, но пак казвам не ми е до университет повече, намразих го...
Така че смело напред и нагоре, завърши го това и приключвай с този ад и си живей живота така както на теб ти харесва!

Остави ги тия хорски приказки, че трябвало човек да има цел в живота, да постигне много... каква е тази мания всеки да завърши висше не знам, някои хора имат за цел в живота просто да бъдат щастливи!!!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 90626eae41
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Коментар 1 не е прав.

Не е задължително да работиш това за което си учил. Ако не ти харесва имаш и други опции. Плюс това, това което си учил е само теория която пък според зависимост каква дисциплина е - ами мени.

2/3 от българите работят нещо което не им е по специалността. При тях е заради именно също липса на анализ на пазара, нуждите му и де факто възможностите за реализация, както и липса на познание за себе си, какви интереси имат, къде са им силните страни и какви искат за бъдат.

Плюс това 90 процента, освен може би медиците, не предприемат никакви странични практически действия. Не търсят стажантство, не доброволстват, не правят проекти с които да развият себе си. Излизат без да имат какво да предложат. Намат портфолио, нямат какво да покажат на работодатели било то в България или на вън.

Следва после - изречението че са разочаровани. Това си зависи от самите тях.

Прави каквото искаш, не си само ти който е неудачник.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fff2d43d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А къде ти беше акълът когато записа нещо само защото така искаха вашите? Човек запишва висше точно с идеята, че ще си работи по специалността, а не само за да се фукат вашите пред цялата рода, че "детето учи висше!" И сега имаш чувството, че си си загубил вречето и нямаш грам желание да работиш това за което си учил. И по лошо, вече не си на 18 и пак не знаеш какво точно искаш да правиш. Да кажем на 18 още си бил неориентиран, но и след бакалавър, т.е. си на 22-23 поне и още не знаеш какво ти е интересно... това вече си е притеснително! Кога смяташ да се ориентираш? На 35?! Стегни се, защото времето не чака и няма как 10 години да се чудиш какво точно искаш да правиш. И те съветвам, вместо да си губиш времето в мислене, за сега, докато не си 100% сигурен какво ти се прави, да не записваш магистратура, защото пак ще стане същото. "Записах нещо, ама то не се оказа това, което учаквах и..." Така, че по-добре си намери работа и поне стаж да ти тече, че както казах, не е забавно на 35 тепърва да решиш какво да правиш и до тогава да нямаш стаж. Та поне си намери работа докато мислиш какво искаш да правиш за в бъдеще. Не е казано да ти е по специалността, но е важно да изкарваш пари. Пък тогава си мисли, ама гледай да го решиш до 1-2 години, че колкото на повече години си, толкова е по-трудно е тепърва да учиш нещо напълно различно. Едно е да си студент на 20, друго е да си на над 30.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: abe1aec36f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Номер 4, защо са тези нападки към автора, аз също уча нещо, което няма да работя.Каквото и да бях записала нямаше да го работя, защото не съм от онзи тип хора, които се отдават на науката, никога не разбирам нещата в университета до такава степен, че да ги практикувам.И като цяло за да научиш нещо истински трябва от доста свободно време да се лишиш, а аз предпочитам кино, забавления и излизане с приятели 100 пъти пред ученето.Уча, защото майка ми иска, нищо, нека поне диплома да имам, поне в очите на другите хора и на работодателите( дори мястото където кандидатствам да не е по специалността) да изглеждам като учен и много образован, поне хората ще ме гледат с по - добри очи, така ще изглежда поне, но пак казвам, не съм от хората които се отдават на науката причината най вече е че съм неориентирана по време на час още от ученически години.И мразя тези протоколи и курсови с които ни тормозят! Сигурна съм че и авторката мисли като мен, вниквам ѝ в положението.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1c630f306f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   номер 4 е напълно прав, това че много хора са неориентирани и записват нещо само за да не работят, не означава, че е правилно.
Авторе, и аз не разбирам за чий си губиш времето с неща, които прекрасно знаеш, че не са за теб, не ти харесват, не ти са интересни и никога няма да ги работиш. Ама какво щели да кажат хората? Щом живееш за хората, давай, запиши и магистратура, няма значение какво, важното е хората да са доволни. Ожени се веднага след това, иначе някой може да каже нещо лошо, също до една година след това трябва да имаш и дете...
За 4 години да беше работил, щеше да натрупаш опит и полезни трудови навици, можеше да се ориентираш какво искаш да правиш, можеше да научиш добре език... Вместо това ти знаеш само какво не искаш, но нямаш идея какво искаш. Е кога ще се ориентираш, до пенсия дали ще ти стигне времето?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1c630f306f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А номер 5 кърти мивки: "И като цяло за да научиш нещо истински трябва от доста свободно време да се лишиш, а аз предпочитам кино, забавления и излизане с приятели 100 пъти пред ученето. " - милата тя, открила е истината за живота :-))) Остава само да си хубава и богат спонсор да си намериш, щото иначе не виждам кой ще те дундурка да се забавляваш и да щракаш с пръсти без да влагаш усилия :-) Ми стани продавачка, няма да се напъваш, ще си стоиш цял ден пушейки пред магазина, вечер ще излизаш с приятели, какъв ти е проблемът? :-)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1fd27a8cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Начина на обучение в университетите не е такъв какъвто трябва да е!Нормално е авторката да няма мотивация да работи по това, което е учила,защото тя не е научила нищо всъщност макар че дотук е минала успешно.Впрочем научила е, но не е разбрала материала истински.И след всеки взет нейн изпит бас ловя че нищо не помни дори от материала на всички изпити, които си е взела.Съответно след като не е разбрала нещата истински няма как да й се работи по нещо, което не разбира.Сигурна съм, че е така, защото при мен точно така стоят нещата макар че стигнах до трети курс.И знам защо се получава така, защото начина по който ни обучават е под абсолютно всякаква критика!
Моля всички коментиращи да кажат мнение закакво заради една заверка на един семестър трябва да ни тормозят с курсови работи, с проекти, протоколи и не знам си какви самодейности, които не ни помагат, а напротив, депресират ни и ни демотивират да учим така!Целта на тия курсови работи била да ни научат по този начин, дрън дрън, няма нищо такова, защото всички курсови, които си правех досега с цената на 300 зора и нерви докато им схвана заданията, даже не знам какво съм правила по тях.Направих ги щото са казали че трябва да ги направим за заверка и само за това, а даже не знам какво съм правила, успявала съм да ги направя само чрез помощ от колегите сама никога не съм успявала.
Айде дипломната работа, признавам, защото това заменя държавния ти изпит и е за нещо наистина важно, за дипломирането ти, на за едната заверка да ни тормозят със самодейности, това за какво изобщо е????

Ако даваха заверка само при 100 процента присъствие на всички упражнения и даваха по - малко материал за учене така че да имаш възможността да запомниш всичко може би нямаше толкова студенти да чувстват специалността, която следват като бреме и щяха повече хора да имат желание да работят по специалностите си.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ceafd49dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Прави сте, неориентирана бях, нямах смелостта да се откажа, въпреки че знам, че това щеше да бъде най-доброто за мен, но уви.. още няколко месеца стаж и завършвам. Няма какво да направя повече. Животът не идва с упътване за употреба. Гадно ми е, но не всеки се ражда с мечта да работи определено нещо. Аз се замислям за друга специалност, но тя се учи 5 години и се започва отначало, а не е да запишеш магустър и това си е много време. Не знам вече какво да правя.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d35663fdc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7, аз съм номер 4 или номер 5, както ти ме определи, момичето, което обича да си щрака пръсти. Каквото и да кажеш ще уважа мнението, обоснови се какво лошо има в това да предпочитам да си почивам и да си живея едно сладко Хакуна матата като от любимия ми филм, отколкото да се тормозя с учене. И да работя като продавачка какво? Като цяло не разбирам какво лошо намират хората в продавачите?

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1c630f306f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10, нищо лошо няма в продавачките, нали все някой трябва да върши и тази работа? Не може всички да са професори, а и няма нужда.
За това обаче няма нужда от висше образование. Харчиш излишно време, пари и усилия, а можеше наистина да не се напъваш и да си работиш като продавачка (това го пиша без ирония). Е, дали ще ти стигнат финансите, които ще изкарваш, е друг въпрос. Вместо това ти заблуждаваш майка си, която явно възлага надежди на теб. Нали разбираш, че в крайна сметка ще бъде доста разочарована? Тя и в другия случай щеше да бъде, но поне нямаше да си я залъгвала 4 години, а и нямаше да е давала излишни средства.
Така че няма нищо лошо в професията на продавачка, лошо е да се самозалъгваш и да залъгваш и другите около себе си

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b6fc951fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не се отказвай, още пет години, ОК, ако трябва изтегли заем, ако трябва и работи, но не се отказвай така лесно. Мечтите са за да ги гоним, а не да бягаме от тях!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d35663fdc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 11, ами точно това като че ли не мога да ѝ обясня, тя е на мнението, че ако имам диплома за висше това щяло да ми дава възможност за по - хубава работа, дори работата да не е по специалността.Че работа като сервитьорка, бариста, продавач, касиер и прочие са нископлатени, а съм можела повече от това да работя на минимална заплата А аз съм от по - неориентираните хора и не знам как ще се справя на работно място, където искат много опит, много умения и знания.Че ще избутам да завърша, ще успея, да, но тъй като по голямата част от материала даже не го разбирам и просто зубря, не мога да потвърдя, че съм работоспособна по дадената специалност.. може и да мога, ако за въпросната позиция за която кандидатствам няма кой знае какви изисквания.Не съм работила и не мога да кажа, но знам, че общо взето мога да се справя с работа, където не изискват някакви върховни знания и умения, където и да съм неориентирана, пак мога да се справя и просто да изкарвам пари.
Ето и авторката ще завършва сега, нейния проблем пък не е , че е неориентирана, а че не знае какво я влече за учене.Доста хора завършват нещо, което нямат намерение да работят поради различни причини.И тя го вижда, че не е единствената, която прави тази грешка, но наистина лошото в нашия случай е, че подвеждаме родителите ни.Но какво да ги правим, когато си настояват на тяхното - да завършим, като че ли категорично отказват да повярват, че не сме работоспособни по специалностите ни...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fff2d43d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Май повечето хора не разбират какво значи да си студент. Първо, висшето образование не е задължително и щом сте решили да го правите, поне го правете както трябва, а не "за да си изкарам безгрижно няколко години"!
Второ, университетът НЕ Е училище, че професорите да ви хванат да да ви наливат с фуния знанията. Номер 8 се чуди за какво трябвало да има проекти, курсови работи и т.н., ами за да се научиш как се правят, ето за това! Проблемът не е в заверките, а в това, че един ден ще започнеш работа и ще трябва да работиш по проект и ако никога преди това не си правил нищо подоно ще гледаш като индианец! Ето за това се правят проекти, изнасят се доклади, дават се задачи и т.н.
Трето, не очаквайте в университетът да ви научат на всичко. Там ви се дава само основата. После от вас си зависи дали ще четете допълнително или ще си прекарвате времето по купони. Е, ако изберете купоните, после и да завършите и да вземете диплома, като почнете работа и хората имат определени очаквания от вас, не се сърдете, на преподавателите, че не са ви научили. Те са ви дали основата, а това, че вие не сте положили никакви услия да надградите, си е изцяло ваш проблем! Много са ми били смешни някои колеги, идват прясно прясно завършили с дипломата от някой измислен университет и първо имат претенции за огромни заплати, после изведнъж изпадат в паника и не зная какво да правят, защото "ама на мен не са ми го преподавали това!" Ами, да не са. Очаквало се е сам да го научиш.
Така, че ако прозрете тези няколко простички неща, може би ще намерите в следването смисъл, различен от "да взема там някаква диплома без значение, че за всички изпити зубрих и не разбрах нищо."
Това не е свидетелство за 3 клас! И след като я имаш, хората които ще те наемат на работа очакват от теб наистина да имаш определени знания и умения, а не просто харче хартия. Така, че ако не го разбирате, ами не си губете времето, защото и с диплома и без нея, пак няма да имате шанс за добра работа, а да учиш 4-5 години за да работиш на пазаря е глупаво. Чушки можеш да продаваш и със завършен 5 клас.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1c630f306f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   13, щом вече си пълнолетна, значи и по закон, и по възможности можеш да се оправяш сама и да вземаш самостоятелни решения. Просто се хвани на работа някъде, пробвай, виж как се справяш, ще ти дойдат идеи за друга и т.н. докато намериш мястото си. Да се занимаваш с неща, които сама виждаш, че не са за теб, е безсмислено. А родителите си няма нужда да ги убеждаваш, просто вземи решение и го следвай

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d35663fdc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   14, като цяло си прав. Но има хора, които учат и едновременно с това работят и нямат необходимото време за допълнително търсене на информация, която не е преподавана в университета, след като свободното си време го прекарват не в купони, а в работа. Аз не съм от хората, които учат и работят едновременно, защото няма да издържа да съм ноп стоп ангажирана и държа да имам повече почивки, но говоря по принцип за тези хора, защото познавам много такива, имат мотивация да учат, но не им е лесно когато го комбинират и с работа. И в Университата човек ходи точно с идеята, че там по време на лекциите, упражненията и най вече на практиките ще те научат на нещата, които са необходими да знаеш за работа по специалността после. Времето вкъщи извън университета принципно е времето, през което трябва да си научиш уроците, които са преподавали в лекциите, да си напишеш протоколите и курсовите. Но малко хора, особено тези, които работят, имат физически времето заедно с курсовите, протоколите и ученето, да намерят време и за допълнителна подготовка и допълнителни знания. А и откъде мислиш, че могат да се образуват допълнително? От сайтове по интернет не бих учила, нищо не е сигурно колко е достоверно, колкото това, което е дадено и написано от професора.
Иначе за другото си прав, да. По написаното разбирам че евентуално си управител на място където назначават хора с дипломи по определена специалност щом такъв тип хора ти правят впечатление.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5e8db8df77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Явно повечето стават студенти само заради студентския живот, дискотеките и 8-ми декември. Че и се оплакват от учебниците, курсовите работи и рефератите. Ама от 8-ми декември не се оплакват, нали? Като ви харесват професиите продавач, сервитьор, касиер- работете си ги. Който иска да има възможност за някакъв по-добър живот, се напъва и учи. Може да не работите по- специалността си след време, но поне през тези 4 години създайте връзки в някаква сфера, правете проекти, а не само да ходите по дискотеки.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5e8db8df77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   14, за повечето студенството е да отидат в друг град, да живеят на квартира или общежитие и купон до дупка. Далече от мама и тати. Свалки, алкохол, дискотеки-живот на макс. Всеки ден им е 8-ми декември. И ей така между другото ще ходят на лекции и ще препишат някоя курсова. А за изпитите задължително имат пищовче подготвено. За доста така минава студенстването.
Как да им обястниш на такива, че няма смисъл да записват нещо, само и само да не са вкъщи и да купонясват на воля. Могат и в родния си град да живеят на квартира. А заверките, присъствията не са измислица на някой болен мозък. Да, можеш да пропуснеш 3-4 лекции, ами ако това са ти работни дни, пак ли ще бягаш? В училище се извиняваш, на лекции не ходиш, ама като почнеш работа няма такива волности. Курсовите работи и рефератите не са дадени с цел да мъчат. Щом курс от 30 човека може, значи може всеки.
Как някой не се оплака от купоните в общежитията, алкохола и 8-ми декември?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d56f20a39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здравей. Макар да съм едва първи курс се чувствам по абсолютно същият начин като теб и те разбирам. И аз записах нещо набързо и аз уча нещо, което не ми е толкова присърце,и аз не знам какво да правя. Лично аз бих те посъветвала да помислиш добре, през това време да работиш и когато разбереш с какво искаш да се занимаваш да го запишеш дори и да е нещо което няма реализация или не е високоплатено. Ако те плаши безпаричието винаги след това можеш да се хванеш на втора работа и така хем да работиш по специалността, която ти харесва, хем ще изкарваш достатъчно пари. Може да звучи банално, но никога не е твърде късно. Аз например имам колежки, които са на по 40 години, със семейство, деца и въпреки трудностите те учат защото просто искат, макар и да са го осъзнали късно. За всичко си има време. Надявам се и твоето да дойде. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5e8db8df77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   На 27 съм, завършила съм сравнително скоро. Ако си мислиш, че 12-часовият труд е за предпочитане, се бъркаш. Ако си мислиш, че като свършиш работа, никой повече не те търси и зачита края на работния ти ден, се заблуждаваш. Не си карала нощни смени, не си стояла по 12 часа права. Колеги и шефове звънят по всяко време, без значение дали си на работа или не. Звънят даже и като си в отпуска.Не знаеш какво е плаващо работно време, нито извънреден труд. Нито дали ще ти го платят, дали ще ти дадат отпуска. Не знаеш какво е да те следят камери, шефове, управители, колеги. Не знаеш как ти последен разбираш за уволнението си и как колегите те изпращат . Студентските години са най-леки. Използвайте ги да създавате връзки в някаква сфера, врете се,, показвайте интерес. Създавайте контакти в дадената професия, или временно се насочете към друга.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2658719e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Към номер 19
Щом си все още в първи и не ти харесва, един съвет от мен, последен курс, откажи се. Ще съжаляваш след време, ще изхубиш много, ще се чувстваш в безизходица. Откажи се, недей да учиш заради хората, помисли какво искаш и гогава пак кандидатствай. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker