Парамедик - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Парамедик
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1420 пъти
Здравейте.
Много ми е важно, тъй като не намерих много информация, къде точно в страната може да се кандидатства за тази специалност, по какво е изпита/изпитите и дали си заслужава да се учи. Намерих единствено за София и доста малко информация.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7e14089fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Аз учех милата година парамедик/лекарски асистент. Не е трудно, но аз се отказах, защото просто усетих, че не е моето. Лесно се влиза и лесно е следването. В МУ София към Факултета ОЗ. Имаш тест по билогия и физически изпит. Още от първата година ходехме по Окръжна болница.
Защо прекъснах???? !!!
Учиш и най-накрая те питат, а Вие какви сте!!!!
Каква е тази професия Лекарски асистент???
Това е да работиш в спешното, което не е въобще лесно и спокойно, може би гледаш в последно време нападение срещу “лекар” в спешното, и всяка изминала година, положението ще става все по-зле!!! Тази работа не е зачитана! Радвам се, че прекъснах. В момента уча Ветеринарна медицина и много, много повече ми харесва. Много учене, но си заслужава.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f9eda172d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Парамедик в момента в България като висше образование се учи 4 годинив София и в Стара Загора и специалността се казва- "лекарски асистент". Отделно се провеждат курсове за парамедик- съответно 2ра и 3та квалификационна степен(около 9 месеца), но поради липсата на ясен законов регламент какви точно са правомощията на парамедика масово в момента те са водачи на линейки. Относно лекарския асистент също, тъй като е нито медицинска сестра, нито лекар. Моето мнение е, че в България на този етап тези професии са недоценени и не заслужават.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 791b68da69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В България са фелшери. Изчезващ вид, не знам дали се учи още. Нещо средно между доктор и сестра. Хубаво е да се възобновят тези неща.
Предполагам е ниско заплащане и няма интерес. Предимно работят в бърза помощ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 893cefde65
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако говориш за ония 9-месечни курсове, точно това е проблема - че в България няма официална такава длъжност. Много хора изкараха курсовете, дадоха пари и сега никой не ги наема. Защото те реално не са нито фелдшери, нито дори братя/сестри. Най-много да са шофьори на линейки на смешна заплата. В Бърза помощ работят предимно сестри и фелдшери.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1d9422a731
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря много за отговорите Ви. Аз в момента уча за Медицинска сестра и мисля да прекъсвам, мисля, че причините са ясни и просто се чудя към какво подобно да се насоча. И вече тотално изгубих представа.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a2c66e1b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пробвай фармация, дентална медицина, а защо не и ветеринарна медицина, звучи супер. А защо искаш да прекъснеш обучението за медицинска сестра?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 893cefde65
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен не прекъсвай. Шом си го започнала, го завърши, освен ако чувстваш, че не е за теб. Ако е заради заплатите, ще ги подобрят.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1d9422a731
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Защото съм наблюдавала самата работа на сестрите в болницата (понеже имаме практика още от втората седмица) и главно се слагат инджекции, сменят се превръзки и се махат абокати. За бърсането на г****** няма да пояснявам, то си е ясно. Второ имаме 13 изпита за един семестър, лекарите 2-ри курс имат 2. Друго, че ученето не оправдава заплатите, когато започнеш да работиш, 80% от хората, когато чуят, че уча това ми казват "Ще заминеш в ЧУЖБИНА, там дават много хубави пари". Еми супер, но аз искам да си остана в Бълария. Имам и куп други причини, които мога да изброя. Всичко това разбира се е мое лично мнение.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7e14089fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 1 съм!
Учене има много, ако се прехвърлиш в медицина, фармация и стоматология и там има много,много повече учене и изпити.Както казах, че съм учила лекарски асистент, там изпитите, като бройка са много,но аз лично не мога да кажа,че са много трудни в сравнение с това с вет.медицина.
В момента имам четри изпита,но много теми.Аз съм на мнение по-добре сега, когато ми е времето да уча да дам всичко от себе си и да знам, че си заслужава.Но най-вече едно ще ти кажа-Учи това, което ти харесва и никой не слушай.Не е важно колко пари ще изкарваш, а дали ще можеш и ще ти хареса един ден да го работиш.Няма лоша професия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker