Преписване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Преписване
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1535 пъти
Здравейте на всички.
Според Вас възможно ли е да бъде преписано на кандидат-студентски изпит в Медицинските университети. Понеже напоследък срещам доста често такива статии от преди няколко години, както и от тази. Възможно ли е затова половината ни лекари да са на такова ниво?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5c458956f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По време на самият изпит не знам. Но познавам едно момиче което вече 2 години не я приемат за лекар. То и слава богу де. Мързи я да гледа. За жалост един ден някви лекари като тая мърла ще ни лекуват. Ще ме е страх не за мен си а за децата ми един ден.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 508cb68187
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Възможно е ако имаш микро слушалка и ти издиктуват темата, която се падне. Така никой няма да се осъмни и ще вземеш с добра оценка изпита.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d813cff377
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен това не е особено възможно. Смисъл,че може би ако някой плати доста голяма сума,може да стане,но ако е случаен човек,няма как да се случи. Аз уча в друг университет и друга специалност и имах тест по туризъм,нещо което не е кой знае какво,смисъл че не зависят човешки животи от мене , имаше въпроси за паркове,паметници,но аз не бях учила и се опитах да препиша и ме хванаха и щяха да ме изгонят от униреситета и имах проблеми и вече не го правя това. Затова мисля,че за медицината е по-сериозно положението и не преписват. Възможно е определени хора които са единици,малко хора, да преписват,защото си плащат скъпо,но така всеки втори да може,не мисля.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4d21865aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само педиатрия не записвай,моля те.И без това раждаемостта е трагична.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ffaa7dfc1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей! Бих желала да ти помогна. Майка ми е зъболекар. Аз се интересувам от лекарската професия и съм ѝ задавала много въпроси по тази тема, включително и за преписването по време на тези изпити. Винаги е възможно да се препише - да понякога има по-малък шанс, но все пак не е чак невъзможно. На база на това, което майка ми ми е разказвала и личния ми опит, смятам, че всички лекари имат нужното образование. Друг въпрос е, че в България общество на лекарите е по-изостанало в сравнение с другите държави. Там се използват по-съвременни техники. Въпреки че ми е сравнително рано, аз смятам да уча за лекарско образование. В никакъв случай не искам да оставам тук в България, защото според мен образованието в чужбина е на много по-високо ниво и има по-голям шанс за реализация. Надявам се да съм ти помогнала! Успех и лек ден!

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 89eb08fe4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма нужда да се преписва. Изпитите са бъзиклийски лесни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 54bfa6e5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По време на кск изпита можеш тъй като се провежда в аудитория специално за МУ софия. Със слушалка няма как карат те да си вържеш косата ако си момиче. В МУ Варна спират сигнала на телефоните. Ако искаш да си качествен кадър 2 години е предостатъчно време да се подготвиш.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 420a697999
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Това да станеш лекар, не е лъжица за всяка уста-трябва да знаеш големи подробности-устройство на клетката, делене-само за клетката е един учебник, видове микроорганизми, среда и условия на живот, влияние на същите върху човека, анатомия на човека, а да не говорим, че и трябва да знаеш името на всеки един инструмент и защо се нарича така-напр. кохер и пеан на вид са щипки, а имената им са дадени от техните откриватели, но помежду си се различават по своята форма и размери-не съм лекар, това е част от общата ми култура, за да имам теми за разговор като се събера с хора, а и да не забравяме, че тези инструменти се използват и в сервизите за ремонт на всякакви електродомакински уреди-най-разпространени са анатомичните пинсети-те нямат зъбци, докато хирургичните имат, а в медицината анатомичните пинсети се използват основно за операции, а хирургичните-за захващане на тампони, а за операции не се използват никога, за да не се повредят органите! Ето, без да съм лекар, ти обясних каква е разликата между тези инструменти! Хубаво, ще препишеш, но ако си операционна сестра или хирург, ще объркаш инструментите и ще сториш голяма беля! С преписване не се става лекар, това е все едно да си купиш дипломата, защото в крайна сметка няма да имаш никакви знания! Лично за мен, ако много исках да стана лекар, щях да уча денонощно, както се казва, защото да си лекар е преди всичко и отговорност, както мен са учили, че е неправилно да гасиш с вода горяща техника, защото водата е проводник на електричеството, а се използва въглероден диоксид-това по Техническа безопасност-да, инженер съм, но имам знания, не съм учил напразно висше, а ти щом искаш да си лекар, сядай и учи, а изпитът е ситото, през което си минала, но се постарай сега повече, за да си вземеш изпита, желая ти успех!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0628c5299d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 4. Не, не искам педиАтрия. Но не разбрах какво общо има с раждаемостта или имаш предвид с качеството. Ако е така, не е само при педиатрите, за съжаление :D

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 03caddb238
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не е възможно. Вече всички знаят за микрослушалките и се следи изкъсо.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ca2e8049f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Сигурна съм, че може. Ама замисли се дали трябва. Утре майка ти като се разболее и отиде при лекар, който не си е правил труда да учи, а е приписвал? Представи ли си го? А сега помисли искаш ли да зависят човешки животи от теб. Ако медицината е твоето нещо - учи и после ще можеш да си горда от себе си. Иначе ще изпадаш в ужас при всеки пациент, че точно това, което му е не си си направила труда да учиш, а да препишеш. Избора е твой, но последствията могат да бъдат за всеки.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1785665fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами.
Позната пък сумати години не можеше да си вземе изпитите накрая няколко години и да се дипломира ... Ох ох то реване, оплакване..... Няма да си намеря работа, няма да ги взема, т.н.
Казваше ми, че плашташе по 100лв ли там някаде само за явявне на изпит но пак не го взимаше. Или не и го даваха, по скоро първото.
Сега док зная работи в болница, нз какво точно, но не е мед сестра.
Сумати пари им плащаше само да е допуснат до поправителните изпити, отделно за сесия си плащаше.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3a248d0a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не бих казала, работя в болница и мога да кажа, че имат ниво. Трябва много учене, има и посредствени лекари, но само някои. А и при нас отличничките учеха много, но и подготвяха пищови. За 3 се иска страшно много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker