Стокознание и митническа дейност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Стокознание и митническа дейност
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 2219 пъти
Здравейте, мисля да запиша тази специалност в ИУ - Варна (знам, че е дупка, не ми го припомняйте). Та има ли някой, който може да ми разясни малко повече относно какво се учи и каква реализация мога да имам по-късно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: bb2d2342c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ИУ на фона на другите родни ВУЗ-ове изобщо не е дупка, даже е много по-добре от западналата напоследък Стопанска академия и от корумираното УНСС. Но специалността си е дупка, да.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f6e545c89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имах този предмет Стокознание в училище, учихме относно какво представляват стоките, как се опаковат, как се съхраняват, за абсолютно всяка една стока (метали, пластмаси, хранителни продукти и т.н), учихме за знаците по опаковките: чаша, чадърче с дъжд и ей такива. Относно реализация, можеш да работиш в склад, като стоковед и да завеждаш стоката, проверяваш стоката, инвентаризация, съхранение на стока. Реализация може и да намериш с късмет, наистина интересна специалност, но трудна реализация. Но това не трябва да те отказва, по-добре запиши нещо, което ти харесва и преследвай целите си до край, отколкото да запишеш нещо с огромна реализация, а да се мъчиш до края на живота си. :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5a337176b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката: н1 - уважавам мнението ти, но ако може се обоснови защо мислиш така, може да ми бъде полезно :)
н2 - благодаря за изчерпателния отговор! Истината е не, че ми е мечта, а че искам да си остана във Варна и ИУ ми е единственият вариант, но не искам счетоводство или финанси, та се спрях на гореспоменатото.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: bb2d2342c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   1 до 3

просто тази специалност няма реализация. Това е. ОСвен ако имаш връзки по митниците.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5a337176b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката: Като гледам нищо май няма реализация, поне според потребителите на сайта :)

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8f060b1b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Има, обаче ти не искаш да учиш това. Счетоводството има, финансите имат, информатиката има. Но няма как хем по тънката лайсна, хем реализация. Ако учиш медицина, пък още повече има. Ама трябва 10 г. учене. И аз искам да си клатя краката 4 г. и после фирмите да се бият за мен, ама няма такава специалност. Или си свиркаш 4 г. и после цял живот се чудиш какво да бачкаш, или си налягаш парцалите и учиш 4-10 г., ама имаш работа още 40. Ако искаш лесно, трябва някой да те бутне - я любовник, я мама и тати, ако са някои, я някой роднина.

Има много хора, си мислят, че като изкарат каквото и да висше и после цял ще бачкат лесна работа за много пари. Познавам много такива, завършиха стокознание (аз самия съм завършил ИУ - финанси), маркетинг, туризъм, разни свободни, русенски и всякакви университети със съмнителни професии и на края - "ама то няма работа, за какво учих 4 г.". Ами няма - защото хората като учеха, ти обикаляше чалготеките.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 334e9dddc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да уча 4 години, за да броя и опаковам стоки накрая? Не, мерси!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5a337176b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката: Н6 - как реши, че търся лесното? При положение, че знам, че нямам капацитет да уча техническа или медицинска специалност, нормално да се насоча към винса. Ако не ми пукаше какво ще уча, нямаше да пиша тема тук. Удават ми се езиците, но тук няма филологии - > винса :D

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: bb2d2342c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   8, не говоря за лесно, но тази специалност е мижи да те лажем. Не виждам смисъл от нея. 4 г. учене, разходи и стрес и на края я намериш работа, я не. Аз лично не виждам смисъл, но ти си знаеш. Дали ще го учиш това или не, няма да промени това, което ще работиш впоследствие.

Не разирам какъв е проблема да учиш филология в друг град. В свободния поне няма ли филология? Мисля, че и в Шумен има, там поне ти е близо. С филология поне даскал можеш да станеш и работа има. Ако даваш и частни уроци, можеш и да изкарваш прилични пари.

Ти осъзнаваш ли, че този ти избор зависи как ще се развият следващите ти 40 г.? Сериозно ли иска да учиш 4 г., за да бачкаш камериерка или сервитьорка по морето примерно, при положение че това можеш да си работиш и без учене? Ами ти само сметни за тия 4 г., в които остави дето ще учиш напразно, ами колко пари ще изтървеш само от работа. Това са 48 мес. по 800-1000-1200 лв, ми това са 50 бона плюс разходи за обучение, нерви и разочарование.

Не разбирам тази ти логика. Аз съм завърших ВИНС-а, та имам много познати, които завършиха там стокознание, маркетинг, туризъм, МИО, икономика на нещо си. Ами от десетки такива не знам дори и за ЕДИН да си намерил работа дори близка до специалността. Не ми се вярва да искаш да си го причиниш това. Замисли се през какво ще минеш 4 г., колко пари ще изхарчиш, колко ще пропуснеш да изкараш и за какво в крайна сметка? Това са 4 години, не 4 месеца. Имам чувството, че не си даваш сметка за нещата.

Жена ми така като теб учи 4 г., за да не отиде в друг и да учи това, което и харесва, че сакън да не ощети майка си, че и се подиграваха после по интервютата, че после се наложи с дете, семейство да учи още 4 г. това, което и харесва. Ти осъзнаваш ли какво унижение и разочоравание е да изгубиш 4 г. от живота си и после или да няма изобщо обяви за тая специалност или да те викат, колкото да се бъзикат с теб?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5a337176b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: В свободния няма никакви филологии, но и да имаше, няма как да си позволя да давам по 1000 лева на семестър, при положение, че магазинът на майка ми фалира заради корона вируса, а баща ми ту има работа, ту няма. В Шуменския има филологии, но са редовно обучение, което значи, че или трябва да се преместя там, или да ставам 3-4часа преди лекция, за да мога да си хвана влака? Сигурно звучи смешно, но не бих могла да издържа на такова нещо. Разбрах, че във винса в 3 курс можеш да запишеш и педагогика, та поне да можеш да преподаваш някой изучаван предмет. Не знам какво да правя просто, а и с тоя вирус не се знае дали ще завърша въобще :D

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 05327acce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Какво избра

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3cc2315cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   ИУ е най-деградиращото място. Въпра година съм, учат се пълни простотии, нищо съществено, ще дам шанс и тази година, но просто осъзнавам, че нищо не се случва. По-добре в Шуменския запиши, поне ще имаш наистина някаква професия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker