Нестандартен въпрос - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Нестандартен въпрос
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1004 пъти
Добър ден на всички!
Знам, че въпроса не е особено уместен, но просто вече съм отчаяна. За поредна година не ме приемат Медицина, все нещо не ми достига на изпита по химия и вече съм в тотална депресия, а толкова много искам да уча медицина, да помагам на хората. Дори покрай този вирус си мисля как бих стояла на първа линия, за да помагам на нуждаещите се, без да искам нещо в замяна, просто наистина ми харесва... не искам да го правя за пари или слава, а защото желая да помагам и ми е интересно.
Наистина ме е срам, но въпроса ми е някой има ли представа дали става приема, ако си заплатя определен брой сума (не говоря за плането обучение), а просто да си платя, за да вляза. Моля Ви искрено без нападки, просто, ако някой знае дали е възможно и каква сума би била достатъчна моля да сподели.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: eb4fa08847
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, мила. Аз съм минала по твоя път и много добре разбирам какво ти е. Ходех на уроци по биология и химия може би 2 години и не ме приемаха, все още не са ме приели, но причината, поради която мен не ме приемаха е, защото НЕ желаех да уча това. Родителите ми не ме оставяха с право на избор, буквално ми вменяваха, че това е правилния избор, ако аз взема друг, значи е грешен, обвиняваха ме за парите, които харчат и таях в себе си огромна болка, за да си позволя да ги разочаровам и да следвам мечтите си. В края всичко завърши повече от прекрасно, но с много трудности - записах моята желана специалност. Връщам се на твоя проблем! Знам, че за всеки един университет формата на изпита е различен - МУ София са теми, МУ Варна са тестови но и такива с доказване, МУ Плевен е тестова с развиване на въпроси. Много е важно ако имаш пропуски от средното си образование да не се подготвяш самостоятелно! Има в повечето случаи определени учители, които са по-добре запознати с оценяването и подготвянето за САМО някои университети, а не за всички, това също е много важно да го знаеш! Трябва да учиш от точно определени учебници и да се стараеше да си осмислила информацията, но да я пишеш дословно(колкото се може по-малко интерпретации). Съветвам те да си намериш учители, които са проверяващи за съответния университет, защото те разполагат и с изпитите, които са се падали от минали години(а никой друг не може да ти ги даде). Важно е да учиш за себе си, да си сигурна, че го искаш, а не както аз да си принудена. Обичай се и когато си най-малко за обичане, не се обвинявай, не се подценявай! Дълбоко в себе си ТИ знаеш защо не влизаш, не успяваш да усвоиш някакъв житейски урок, може би? Мога също да ти препоръчам да използваш платформата уча.се там когато аз се готвех имаше обяснени задачи за МУ Варна, но може да има и за други университети. Старай се по биология да пишеш всяка тема на лист А4 дословно и да засичаш за колко време, много ще ти в полезно! Химията трябва да я разбираш, на мен ми бяха много полезни учебниците на Абагар.
Същината на въпроса ти - те искат да си платиш определена сума. Не печелят нищо, ако ти им дадеш 1000 лв, а всички останали 7000... Освен ако нямаш връзки и не се опреш на тях, разбира се. На мен лично не ми е известна такава практика за нито един ВУЗ, но пък знам, че в Стара Загора е лесен приема, просто аз бях ограничена и откъм градове :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 692a1f339f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За Медицина не стига само да искаш да помагаш, а и да го можеш. Щом не можеш да влезеш, как мислиш, че ще завършиш с тонове учебници учене. И на колко години си? Та медицина се учи сигурно 10 години. Докато завършиш сигурно ще трябва да се пенсионираш. Искаш да помагаш ама я си представи как с твойте знания ще влезеш в болница и ще трябва да оперираш хора и има вероятност да умрат. После от "лекарска грешка" ще го убиеш и ще излезеш от стаята като знаеш, че точно ти си убила човек.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1a40a9b391
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Можеш да си доброволец, намери начин. А до колкото влизането, просто седни си научи като хората и ще стане.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3c6f12a035
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2, не си мисли, че всички приети да учат медицина минават изпитите си само с шестици. Ако видиш колко много студенти минават с тройки и влачат изпити, свят ще ти се завие.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3074976fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   В Тракийския уни изпитите са онлайн. Действай. Ако наистина искаше само да помагаш и ме ти пукаше за престижа, щеше да се замислиш и за мед сестра.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e6363acef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Някои хора много се превземате. Вие наясно ли сте, че повечето видове операции се правя с няколко лекари и медицински екипи (поне един). Като почнете така "ще убиеш човек, ще ти тежи на съвестта" и прочие. Айде замислете се малко, никой няма да пусне лекар сам да оперира, още по-малко, ако не е доказал способностите си многократно. Превземки.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: e6363acef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Лекари едвам, едвам се намират в страната, а за читави такива да не говорим. Повечето седнали са критикуват един от малкото хора, поискали да останат в родината си. После се чудете защо нямаме лекари, ми няма и да имаме.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c231518c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 5. Как така изпитите в Тракийският университет са онлайн? Може ли повече информация, моля..

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 349ac1d3b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Първо, в момента можеш да помагаш като доброволец и без да си завършил медицина, второ, подготви се добре за изпита и пробвай пак. Ако това ти е единственото желание и се постараеш, няма начин да не стане. И трето, ако толкова няма шанс да учиш за доктор, защо не пробваш да учиш за друг медицински персонал (примерно медицинска сестра) и като натрупаш практически опит, да кандидатстваш пак за лекар.
Забрави за плащане на пари под масата. Това е ИЗМАМА и е подсъдно, а и дори да не те хванат доста малко хора биха си рискували кариерата, ако ги хванат с подкуп.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker