Общежитие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Общежитие
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2135 пъти
Хора, ще уча в СУ и искам да се информирам относно общежитията (ще живея на общежитие) Та не очаквам някакъв лукс, а ако попадна в някаква мизерия просто ще ремонтирам стаята за да е по уютно. Но ме притеснява друго - съквартиранта/тите, но все пак се надявам, че ще попадна на добър съквартирант/и. И все пак имам въпроси. Някой има ли си на идея как е положението в общежитията, много ли са зле някои стаи? Вдига ли се много шум (аз обичам да е по тихо и спокойно)? Относно съквартиранти няма да питам щото знам че е на късмет... За квартира не мога да мисля поне за сега защото нямам достатъчно възможности, все пак излиза по скъпо от общежитието, а и не се знае дали ще намеря работа с която да покривам всичките си разходи (квартира, ток, вода, храна, такси и така нататък). Благодаря ви много за отделеното време!


П. с. Момче на 17 съм ако има значение

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1e194afae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Учих в друг ВУЗ, но май общежитията навсякъде са еднакви. Учила съм във Великотърновския и бях само на общежитие. Имаш си легло, стол, бюро и рафтчета. В коридора имахме гардеробчета. Стаята е с 2 по-малки стаи с по 3 легла. Има си и самостоятелни стаи ,стаи с по 2 легла. На семействата дават по-хубавите. При нас всеки блок беше различен като условия, единият беше най-модерен и запазен за чужденци предимно. Аз бях в средният по хубост.Топла вода имаше, както и парно. Нямали сме режим на водата, с изключение на някоя авария или ремонт. Банята и тоалетната са отделни помещения вътре в самият апартамент. Като цяло не е лукс. Влизала съм и в по-модерният блок и в най-окаяният, и разликата се усеща. Въпрос на късмет къде ще попаднеш първоначално,поне при мен. Като съм питала приятели, учили в други градове, и там общежитията са горе-долу същите. И там има значение дали ще си в по-добрият блок , или в по-окаяният. При нас им правиха ремонти, боядисваха, слагаха нова дограма, комарници.
Съквартирантите са важни, все пак ще прекараш цяла година с тях. Буквално може да попаднеш на всякакви образи. На шумни, тихи, чалгари, на метъли,на чистофайници ,на мърляви , на любители на алкохола, на трезвеници, на любовчии, или на такива, които няма да си мъкнат гаджето. Добре е, ако с някой приятел си в стая.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1e194afae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Шум си има, все някой наблизо ще вдига купон. Дали отгоре, отдолу, или съседната стая. Не е постоянно, но тишината е кът като цяло. Зависи и кои ще са ти съседи под и над теб. Справяла съм се с ученето, човек свиква и не му прави впечатление. Като наближи сесия, масово се кротват и е тихо.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f608c06ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз вече уча в Су и също съм на общежитие, но да кажем успях да избегна мизерията. В Студентски град е на късмет има и хубави стаи има и мизерни. Има и шумни съседи имс и тихи, всичко е 50/50 .
Ти обаче като мен можеш да заложиш на сигурно, в квартал Гео Милев има общежития за чуждестранни студенти на СУ, като цяло обаче там живеем и доста българи. Спокойно е и стаите са хубави даже можеш да си избереш съквартирантката, така че ако не ти е фикс идея да живееш в Студентски град, моят съвет е след като те приемат, обаждаш се там, запазваш си стая и не си тровиш нервите повече.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 267900c577
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Общежитията са 6 за нашият бг стандарт. Тежкото предстои като завършиш и останеш в София. Хубава квартира под 500 трудно може да се намери. Затова сега бъди спокоен и гледай към положителната страна на нещата.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 41996d24c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма за какво да се притесняваш много сме минали
По този път! Това са най-хубавите ти моменти има общежития които са много зле с дървеници и хлебарки има и прилични зависи от успеха и доходите! Дано имаш късмет,всичко е на случаен принцип и връзки ако имаш познати по-добре ако имаш и предпочитания с сой да си в стая ако ходиш с приятел де! Но има ги всякакви само бъди позитивен пък каквото стане! Напълно те разбирам вълнението и страха от неизвестното са ми много познати

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 191fc65b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 3 можеш ли да дадеш повече информация за тези общежития? Те частни ли са или са към СУ? Къде мога да намеря повече информация и евентуално да си запазя място?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5947cdd51b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В цял студентски град блоковете са еднакви, вече дали са ремонтирани зависи от самия вуз, на софийски знам, че в момента им правят ремонт и тази година много студенти останаха без общежития. Аз съм в най-шумната част на студентски - около фантастико и сладкарница неделя и в стаята ми смея да твърдя е доста тихо, дори и да правят купони, повечето имат възпитанието да си надуват музиките до 12, 1 максимум и след това да отиват в близките дискотеки. Няма от какво да се притесняваш. Доста е тихо.
Който твърди, че в студентски не може да се учи, ти давам гаранция, че никога не е стъпвал там и съди само по репортажи от телевизията. Винаги през сесията си стоя в София и си уча на спокойствие и никой не ме занимава.
Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d64752c3c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Има някои ремонтирани блокове на СУ, някои тепърва ще се ремонтират. Има много какво да се желае по отношение на неремонтираните стаи. Много хора си спретват поне някакъв минимален ремонт. Когато се настаних в първи курс, стаята беше доста невзрачна. Сменихме блатума, белосахме стените, боядисахме шкафчетата, обзаведохме си я и стана супер уютно. Много хора си поддържат стаите, така че можеш да се окажеш късметлия и да попаднш на вече ремонтирана стая. Няма нищо страшно, поносимо е, а студентски е най-интересното място в София :D Когато бях ученичка много обичах да разглеждам групите на блоковете във ФБ, провери ги за да добиеш представа какво се случва по общежитията. В някои може да има и снимки на стаите.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2f2832b582
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз уча във Военноморския и нашите общежития са нови, но плащаме 116 лв, незнайно по каква причина. Може би защото Варна е българският Лос Анджелис :D
Иначе за София знам, че някои блокове са нови, други не.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker