Преквалификация от Икономика към медицина над 30? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Преквалификация от Икономика към медицина над 30?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1500 пъти
Завърших икономика, поработих отвратителни административни неща и свърших в кол център. Разбрах че страшно мразя административни позиции и да работя в корпоративна среда (мн работни места смених). Мразя Ексел, папки, бумащини. Искам да работя с ръцете си или тялото си - да веселя или лекувам! Искам да се преквалифицирам - да последвам този път мечтата си да лекувам (някоя специалност като диетология, дентална хигиена или физиотерапия) и другата ми страст са изкуствата (но струва ли си да уча театър, дори и в Скандинавия, където е безплатно)? Дали ще мога да работя нещо почасово там че да се храня и за наем? Над 30 съм и ще препочета физиотерапия или дентална хигиена защото са до 3 години (нямам време да специализирам за доктор или зъболекар), но изискват съответния местен език. Актьорство и хореография може само с Английски, но работа после?. Само не казвайте да стана администратор в болница няма да ми хареса, аз обичам практиката, не да се занимавам с чиновнически дейности, папки, файлове. Искам да почиствам зъбен камък, да лекувам с диети или да играя на сцена. На 32 съм, но чак сега разбрах че ми харесват само медицината и изкуствата и не бих работил друго, не мога като моите колеги в кол центъра да се изключа след 17:30.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8f8eba647a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стани медицинска сестра, може в операционна да работиш. Вече и мъже има практикуващи, при нас учеше мъж на 40г, а и по болници съм виждала мъже. Има и търсене.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1925266f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дентална хигиена, диетология... я си намериш работа после, я не. Това с изкуствата пак е нещо подобно. Освен ако не е графичен дизайн, уеб дизайн или нещо подобно, но то пак си е работа в офис и на компютър.

Ако ще е това, по-добре завърши за мед. брат за 4 г., търсят се повече и от сестрите. Междувременно научаваш език и бягаш в чужбина. Има и хубави сайтове в нета, където можеш да го научиш и без курс безплатно. Отначало ще работиш като санитар или в старчески дом, но после се минава един курс за приравняване и ставаш брат и взимаш 2000-3000 евро чисто. Обаче трябва някой да те издържа, докато учиш, защото е невъзможно да го комбинираш с работа. Сутрин си на лекции, след обед на практика и междувременно трябва да учиш вкъщи.

Другият вариант е да изкараш курс за парамедик 3 семестъра. Мисля около 2 бона струва и се ходи на лекции само събота и неделя или след работно време, т.е. може спокойно да се комбинира с работа. И пак по същата схема. Учиш езика и бягаш. Само че парамедици мисля, че няма оферти директно за България. Т.е. трябва да отидеш, да работиш каква да е работа, да приравниш и чак тогава да си парамедик.

Иначе в България не може да си парамедик с този курс, защото чисто административно още няма такава длъжност. Тези на линейките са фелдшери и лекари. Т.е. ако завършиш този курс, задължително трябва да отидеш в чужбина, иначе в България с него можеш да си само санитар, а санитар можеш да си и без курс. Пък не знам, може до тогава да урегилират длъжността.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7d404d804f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Записвай има хора преквалифициращи се постоянно. Възрастта няма значение има хора на по 40 години правейки го и познавам такива. Аз съм на 27 и също отивам към промяна

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6a71a7377a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ви! А какво мислите за физиотерапевти и остеопати? Работих осчетоводяване на здравно осигуряване за Франция и много хора ходят на остеопати (касата им го включва). Остеопата има такса от 15 до 80 Евро на сеанс. Всъщност излиза, че и съдбата ми подсказва посоката защото освен там, работих и за фармацевтична компания, а пък в тима ми в кол центъра е пълно със студенти-медици и се разбирам с тях прекрасно.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6a71a7377a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За диетолозите и фитнес инструкторите знам, че повечето са зле платени, не се връзвам по 1-2 известни като Л. Ангелов. То и Цвети Ризова е известна и печели добре, но повечето журналисти взимат по-малко от нас в кол центъра.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 49e0a3dd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм на 39 и току що завърших 3-годишно обучение за бакалавър в Германия - наложи се да се преквалифицирам, защото завършената от мен в България специалност не се признаваше. Аз започнах да уча тук на 36, но имах колеги в специалността не само около 30те, но и на по 40. Тук е нормално да се преквалифицираш и на 32 определено не е късно.
Ако можеш да учиш за остеопат или мануален терапевт в Германия, направи го - после са супер търсени и добре платени. За физио- или ерготерапевти е доста по-трудно - сравнително ниско платени са тук и повечето практики дори не ги наемат на пълно работно време, а само на половин ден, поради което се налага често да работят на две места. Най-добрите пробиват и успяват след 10тина години евентуално да отворят собствена практика, но преди това не им е песен, а и им се налага да придобиват много скъпи допълнителни квалификации, ако искат да са конкурентноспособни и да се развиват. Имам приятели, които това са завършили и практикуват и поради това и техните наблюдения от първа ръка. Има възможност да работиш неквалифицирана работа на смени успоредно с ученето, за да се издържаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f86ab5d795
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прочетох ти поста, въпреки, че е малко хаотичен.

Спорвд мен се насочи към Зъботехниката. Проучи какво е и прецени дали е твоето. В България се учи 3 години в колеж, в САЩ е 2 години. Мисля че БГ дипломата се признава поне в ЕС. Нямам представа как е в другите страни.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6a71a7377a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   6 хубаво, но видях че в Германия искат немски за всички тези специалности. А и май образованието е скъпо, учих немски, е не ми се отдава. Дали има такива специалности в Швеция? Някак шведския език ми се вижда по-лесен. И как е мануален терапевт и физиотерапевт на немски, как да ги различа?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6a71a7377a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   2 по спомен мед сестрите се оплакват от интриги и тормоз между колеги. Като се има предвид, че са повече жени сигурно е змиярник. Насочвам се повече към зъботехника или остеопатия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker