Здравословно хранене в общежитие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Здравословно хранене в общежитие?
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1414 пъти
Здравейте! Тази година ще съм първи курс и ще живея в общежитие. Понеже там няма да имам условията да готвя, искам да ви попитам какви неща мога да си приготвям за ядене (ще разполагам единствено с микровълнова печка). Закуската е лесна, всяка сутрин ям овесени ядки с мляко и плодове. Но обядът и вечерята ще са ми трудни, няма да имам възможност да си правя омлети и да си пека пържоли, примерно. Знам, че наоколо има само хранителни магазини. В стола няма да се храня, защото определено няма да готвят със здравословни мазнини.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: e21ef216ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Можеш да си вземеш котлон и да си печеш пържоли, да си правиш омлети и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 25b63f49af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравословни мазнини няма, след силната топлонна обработка те превръщат в трансмазнини, които после стават на плака по вътрешните стени на кръвоносните съдове на младия организъм. На стария са направо стеснени кръвоносните съдове, от това хвърчи кръвното налягане, къртят се тромби, те пък запушват и само чакаш кога къде и с колко ще те удари - готино а?
Това е реалността в бг.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d6f7f68cec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За храната не мога да ти дам съвет, защото не съм бил на общежитие в България, където са 2-3 човека в стая и няма примерно обща кухня, където може да се готви. Но пък четох в една тема, където една женичка разправяше как качественият здравословен секс бил право на всяка жена. Така че ако случиш на разбрани хора, може да се уговаряте кой кога да е в стаята, за да може да си викне някого друг и да са сами там , по този начин поне ще имаш здравословен секс:)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 754e50fb79
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Можеш да си вземеш преносим котлон, аз имах такъв в общежитието и си варях картофи често. Ако си вземеш и тиган или касерола ще можеш да си вариш и яйца и да си готвиш съвсем нормални неща. Също има вече уреди от рода на нутри булет и подобни неща в които можеш да готвиш здравословни храни без да ти заема много място.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8d92f68955
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Здравей! Не каза в кой град, за да сме по-полезни с отговора. Аз съвсем до скоро бях студентка в София. Вярвай ми, няма да ти остава много време за готвене, но една салата винаги ще може да си направиш. Намери си книжка за рецепти в микровълнова - моята съквартирантка и гювечета си правеше в нея. Ако си в Соофия има достатъчно места като "хлаб и мръвка", например, където за 3-4 лв си взимаш пържола със салата или др. гарнитура например. (Не ги рекламирам, но една голяма част от храненията ми бяха там). В големите магазини като Фантастико има готвена храна - вкл. печено пиле и др. такива. Не вярвам да избегнеш храненето на стол. В някои има наистина прилична храна. Важното е да не изпадаш в крайности. Аз по-късно се сдобих с котлон и можех да си правя яйца. Ако имаш термо-кана ще ти е донякъде по-лесно. Също ше свърши работа и малка скаричка за сандвичи (принцеси с яйца и сирене). Повярвай ми, като дойде сесия изобщо няма да гледаш какво ядеш, ще си вземеш първата възможна храна и пак ще седнеш да четеш. Но не го мисли толкова! Предстои ти време на страхотни забавления и щури купони! За ядене винаги ще се намери нещо качествено! Ще имаш моменти на кисело мляко, пакетирана салата в кутийки и полуготови спагети. Не го мисли толкова. Гледай да намериш добри приятели и да се изучиш! :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 071f5bb9b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Зависи, какво имаш предвид под здравословно хранене?
Познавам хора, които категорично не ползват микровълнова, както и храна от хладилник.
Иначе, чия и киноа ще можеш да си свариш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f450e6d325
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз бях 2 години на общежитие, абсолютно забрави, че ще можеш да ди готвиш. Няма специални кухненски помещения за готвене в нито един блок в Студентски град, ако ще си в София, най-вероятно ще си. В Пловдив имат кухня. Та в София живяхме 3-ма човека в стая 4 на 5 метра миниатюрна баня. Забрави, че ще пържиш и ще умирисваш чаршафите и дрехите на останалите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker