Лошо отношение на преподавател към студенти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Лошо отношение на преподавател към студенти
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1484 пъти
Не знам вече какво да правя, хора. По принцип знам, че тази жена е по-особена, обаче имам чувството, че към мен се държи зле. То не, че само го имам, защото и с колежки сме коментирали, които са били свидетели.
Тази жена е преподавала на нашата група само последната година, предишните 2 години сме били с други преподавателки. Странното е, че на изпитите само веднъж някоя от нашите преподавателки е била изпитваща, все е била тази гадната и преподавателката на другата група.
Веднъж не съм получила нормално отношение. Все дръпнато ми се говори, все ме злепоставя, на изпит особено ме кара да се чувствам като нищожество. Объркала съм нещо и веднага пред всички - ти заслужаваш да те скъсам. А не съм някоя двойкарка, винаги съм учила за изпит, особено за тези по специалността. Само веднъж съм имала 5 като оценка, на последния изпит даже ми писа 3, въпреки, че колежките ми се учудиха защо, след като не съм говорила грешни работи. Даже тази ми вика повече от 3 няма да ти пиша.
Сега съм в последната година от обучението си и следователно трябва да пишем курсова работа и избрах тази преподавателка като ръководител. Няколко пъти й пращам курсовата, веднъж ходих да се видя с нея и даже не ми погледна дали не съм писала нещо ново, отгърна ми първата страница и ми нахвърля на 2 на 3 някакви забележки и вика аз в имейлите съм ти казала. А в имейлите не ми дава кой знае какви насоки.
В последния мейл ми писа да се видим на живо, ок, отивам аз, тя още от вратата ме почна. Дръпнато се държи, доста грубо. Не отива на жена на 50 години. Мислех си, че отношението й е се дължи на това, че движех с колежка, която тази преподавателка също не харесва, но на последната среща бях сама и очаквах нормално отношение. Едно е да направи забележка, да каже тука това не ти е ок, поправи го. Ужасно се държа. Казах й, че от всичките източници, информацията, която съм намерила я представят по този начин и вече се обърках кое е правилното, тя ме подхвана, че не съм знаела за какво пиша, не съм знаела термините. Вместо да поясни.
И накрая ми казва, че курсовата ми работа била неграмотщина, било грозна манджа нахвърляна и не била добре подредена, било всичко копи-пейст ( а не е, защото всяко изречение, което съм взела от интернет или учебник е било преправено с мои думи, имам текст, който съм си го писала сама, не от източници. А последните пъти курсовата съм я оправяла с помощта на момиче от нейната група, която винаги се е справяла с материала.
И да поясня, никога ама никога през тези години аз не съм имала лошо отношение към преподавател, камо ли към нея.
Винаги съм се отнасяла с уважение и респект. Не съм се държала зле, не съм обиждала, не съм ходила неподготвена.
Като й звъннах да уговорим среща, се обърках, понеже до миналата година беше асистент, а сега е главен асистент и вместо да се обърна към нея с Гл. Ас., казах асистент. Извиних се, но тя така го прие.. Че чак.. Не знам какво да кажа..
Беше споменавала, че студенти са пускали жалба срещу нея, но нищо не е станало. Иначе в онлайн системата като преподаваше много добре се държеше, ама защото се записва сигурно.
Даже вече си мисля, че ме е викнала да се видим на живо, за да може да се държи така с мен свободно - в системата за онлайн обучение и в електронната поща на университета нещата се следят.
Обмислям на дипломирането ни да я питам с какво толкова съм я засегнала, с какво съм заслужила това отношение..
Като разправям на колежки, с които сме близки, не могат да повярват как се е държала. Дори не знам да е имало случай, да съм се държала лошо, надменно и т.н.
Адски много ми срива самочувствието (то не, че е и много високо). Със сигурност не ме кара да се чувствам уверена.
А тя не е човек, който да е следял как се справям - единствено на изпит ме е виждала допреди миналата година, в която ни преподаваше. Не знае дали съм се справяла, дали не съм. Досега поне аз не съм чула някой преподавател да се е оплакал от мен. Да, може да не съм се справяла с всичко, но съм сигурна, че съм полагала достатъчно усилия и не съм с нулеви знания и умения.
Какво трябва да направя? Ясно е, че и да подам жалба, ефект няма да има.
Много зле се чувствам, всеедно за нищо не ставам..
Не знам дали има някакъв проблем личен, но това пак не е оправдание. И други преподаватели са имали кофти ден, лични проблеми, случвало се е да не сме достатъчно подготвени - но отношението е било само за момента.
Тази жена ми отрови живота..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: f8f5f4c3c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо след, като си видяла, как се държи с теб си я избрала, като ръководител за дипломната ти работа?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7515fe1234
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подай жалба срещу нея, а ако може намери други студенти, които също имат проблем. Ако издириш и бивши такива, ще е най-добре.
Определено става въпрос за някоя невротична дърта кучка, дето не може да се владее добре, злоупотребявайки с позицията си!!!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: fff2133d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За МУ Плевен ли става въпрос? Ако е така знам за кой говориш. Не се занимвай с нея, мълчи си. Още малко ти остава и ще завършиш и вече няма да ти пука.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f8f5f4c3c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разкажи повече за това, каква специалност си, за кой университет става дума? Да не би да е за Югозападния в Благоевград? Защото там преподавателите са доста агресивни и не ме учудва написаното от теб, ако е за този ВУЗ

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f3cb149bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката към 1
Защото смятах, че като става въпрос за самостоятелна работа и ще се държи по-нормално.
И на самото представяне на курсовата няма да има повече забележки, понеже тя ми е гледала преди това, а ако не съм с нея ще ми съсипе психиката на защитата на курсовата, ще има постоянно забележки.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3d7753bcd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Към авторката: Аз ако бях на теб, щях да й кажа, ама така, че да се усети "Запомнете! Който плаща, той поръчва музиката-ние Ви плащаме заплатата, като си внасяме семестриалните такси! Би следвало да получаваме човешко отношение от всеки един преподавател, без изключение! Не сте някаква тийнейджърка, която да си мисли, че може да се държи лошо с другите и да й се размине!"

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3b1a16516b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, прочети внимателно какво ще ти напиша и се надявам малко от малко да ти е полезно!
Първо, ти също си човек и не трябва попринцип да позволяваш на никого да се държи с теб сякаш си нищожество и впрочие. Второ, не знам за кой университет става дума, обаче ако е възможно вземи някакви мерки срещу тази преподавателка, защото нищо не й прави чест да се държи по този начин към теб и да ти срива самочувствието. Трето, пожелавам ти този проблем да се реши, както и да се реализираш на високи позиции в специалността ти!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6e3a2fcfb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Шестичке, това съветче ще ѝ докара не двойка, а направо поне една допълнителна година в унито. Не се говори така на преподавател. Не защото заслужава уважение, а защото преспокойно може да те наклевети пред колеги и подобни. Ако някой с достатъчно влияние те злепостави пред колектив, гледай после колко забавно е да се занимаваш с инспекции, слухове зад гърба и подобни. А и ако заведението не е частно, тя не ѝ плаща заплатата, държавата го прави.

Авторке, имал съм подобен проблем с такива преподаватели. При мен една професорка просто се държеше криво с всеки, включително и хора на нейна възраст. Друг преподавател пък нарочно намаляше оценките на курсова работа ако не използваш неговия учебник. Говоря за СУ, впрочем.

Бих казал следното: изтърпи докрая, защото вече белята е станала. Пред завършек си, ще се справиш. Ако стане непомосимо, ако има още злоупотреба, оплачи се на декана, подай формална молба, написана. И смени ръководителя. Даскалката е свикнала да не ѝ се противопоставят, но веднага ще запее друга песничка ако инспектор от МОН се появи. Това стана с нашето приятелче, проф. Купимиучебника.

Но в никакъв случай не ползвай вербална агресия. Аз неотдавна написах тезата ми, знам какво е стрес покрай завършване. Не ти е нужна конфронтация, не и в този момент. После, ако желаеш, можете направо и да се сбиете.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f8f5f4c3c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   В този случай мисля, че сама си си виновна след, като си я избрала. Видяла си, как се отнася с теб и си решила, че ако я избереш за курсов ръководител за дипломната ти работа, тя ще се държи добре с теб?
Тук си сгрешила, обаче! Само за да не се била заяждала в деня на изпита? Та тя се заяжда сега с теб, какво остава в деня на изпита?
И какво си очаквала - пред другите да се държи зле с теб, пък като сте сами ще е била добра?
Не си преценила добре нещата, според мен. Явно вече е късно, ще трябва да я изтърпиш до последно. И да се оплакваш и да не се оплакваш от нея, ако става въпрос за държавен университет - нищо няма да и направят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f8f5f4c3c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кажи за каква специалност става дума и в кой университет? Не е нужно да казваш тук името на преподавателката, но специалността и университета е важно да кажеш за да ти дадем някакъв по полезен отговор, най-вече тези които учат в този ВУЗ или са завършили там тази специалност.
Ако е за някаква медицинска специалност, може би е добре, че изисква много от теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker