Учител по математика? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Учител по математика?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 836 пъти
Здравейте, зрелостник съм и тази година ми предстои кандидатстване. Решил съм да уча педагогическа специалност в СУ "Математика и информатика". Математиката ми е сила. Уча в езикова гимназия и смея да кажа, че съм най-добър в класа си по математика, като буквално хора от целия випуск се допитват до мен за помощ, когато имаме контролно или изпитване. Вътрешно изпитвам огромно удоволствие от това да решавам задачи и да ги обяснявам на съучениците си. Наблюдавам и своята учителка и някак си се опитвам да попия всичко и се представям на нейно място. Даже, в денят на самоуправлението преди години я замествах в един час с осми клас, и мина доста добре. Освен това обучението в университет е безплатно, а и ще имам повече почивни дни, ваканциите ще са повече. А по предмет, какъвто е математиката, мога да изкарвам допълнително и от частни уроци. Други учители и близки хора ме подкрепят, като казват че нуждата особено от учители по математика ще е огромна в идните години, и са прави, наистина е така. Въобще всичко ме тласка да стана учител.. И призванието, и повечето бонуси към професията в последно време..

Уви, не само математиката ми е силна страна. От малък се класирам на национални кръгове на олимпиада по география, а това, че избрах езикова вместо математическа в 7 клас, ме направи още по-добър. Доскоро мислех да кандидатствам Регионално развитие и в последствие да се реализирам в държавната администрация и политиката. Само че това е доста по-предизвикателно, а и сякаш съдбата ми дава знаци - превеждаме по английски текст, говорещ за нуждата от учители по математика в Англия, а класното ни по мат ще е на рождения ми ден. От друга страна по математика не съм стигал толкова далеч на олимпиади, колкото по география (тук и подготовката в училище оказва влияние - езикова вместо МГ).

Та доста раздвоен съм и се нуждая от някакъв съвет и подкрепа. Вие какво бихте избрали на мое място?
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: e41d7089f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Давай смело пич! Щом ти е страст и искаш да пропадаваш, давай! И аз съм се запътил към Софийския университет между другото, и също като теб искам да стана учител, но по география, при мен обяснението е просто. Поддържам отличен успех, по почти всичко общо взето съм с отличен, понякога някои предмети минавам с 5 за срока но са 1-2, единия обикновенно е математика. Гледам да потдържам успеха си на ниво, но математиката не ми е най силната страна особено ако изпусна материал. А относно другите предмети- само географията ми харесва и бих я изучавал (и биология но мисля че е твърде много учене за мен), плюс че учителката ми по география преподава много увлекателно и от нея се появи тази любов към географията. А учител като цяло искам да съм, за да подам ръка, един вид на бъдещите поколения, възпитанието и оформянето на личността все пак на второ място идва от училището и учителите които ти преподават, по точно биха могли да повлиаят добре. Последно време се колебаех защото знам, че тази професия е съпровождана от много блумащина и неуважение от деца и родители понякога, за жалост. Но като видях че има и други толкова ентосиазирани като мен реших че ще следвам определено география с педагогика и ще стана учител, като мисля и курсове за готвач да изкарам защото ми е голяма страст също. Та надявам се че ще се запознаем идния септември месец някъде из университета ;).

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1e7382cfcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Успех и на двама Ви в професионалната реализация (автора и No 1), само искам да уведомя 1, че в университета трудно ще се запознаете :) . СУ има много факултети, като геолого-географския и ФМИ (факултет по математика и информатика) съвсем не са на едно място.

По въпроса на автора, не знам доколко има търсене на кадри, завършили Регионално развитие, но мога да му гарантирам, че винаги може да си намери място като учител по математика. Ако пък запише педагогическата специалност във ФЗФ, ако физиката го влече, ще може да стане учител както по математика, така и по физика.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1e7382cfcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   * геолого-географският, да се поправя

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker