МУ Пловдив - Фармация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

МУ Пловдив - Фармация
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1633 пъти
Здравейте. 11 клас съм, момиче, и догодина ми предстои да се насоча към университет. Набелязала съм си МУ Пловдив-Фармация. Аз съм в паралелка с биология и химия. Повечето ми съученици в класа са се насочили към медицина и са започнали частни уроци или по химия, или по биология, или по двете. Проблемът е, че са скъпи. Само един от родителите ми работи, имам и сестра. Неудобно ми е да ги моля да отделят толкова средства заради мен. Знам че дори с уроци е трудно да влезеш в МУ, но без тях ми звучи невъзможно. За това имам два въпроса.
Лятото ще работя, а със заплатата ще покривам уроците, които ще започна юли или август. Но тази подготовка ще е в пъти по-кратка откъм време от тази на повечето ми познати. Всеки ми казва, че за МУ тя трябва да е минимум 2 години. Дали ще успея за такъв период да се подготвя за изпитите. И изобщо ще намеря ли учителки по биология и химия, които да ме вземат.
Вторият ми въпрос е, ако не успея да си намеря работа дали е възможно да се самоподготвя. И ако да- какви помагала бихте препоръчали за целта.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2d3f45e909
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо ще чакаш чак до лятото?! Това е просто глупаво. Сега си 11 клас и имаш супер много свободно време, в 12 клас няма да стане по-леко. Напротив, ще те притискат и матури. И какво значи нямам пари? Родителите ти са длъжни да ти помогнат. Плюс това образованието е най-добрата инвестиция. Но само гледай, да не почнеш сега и да се откажеш март месец в 12 клас. И матурата ще смениш в последният момент и една камара пари ще си потрошила.
Всъщност вариантите са много. Най-добре питай учители и ученици лично.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1a1f8fc3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Влез във фейсбук групата КСК Медицина Фармация и там обясни ситуацията и попитай за препоръки или помоли някой да ти даде/продаде теми - със сигурност ще се отзоват. И поздравления за избора, едно от малкото неща, които имат реализация тук, така че смело и не се притеснява. Ако си момиче, с шестици по био и химия през годините дори 5тици на изпитите в МУ ще ти стигнат. Биологията е зубрене, би могла и сама, може обаче за химията да се наложи някой професионалист да помогне.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b98e3f2072
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Аз съм на твоите години и съм в напълно същата ситуация.. също като теб искам да следвам медицина ( но в друг град ) и само един мой родител работи имам сестра ии уча в паралелка с биология и химия.. Все едно се припознах в теб...
Не знам как точно седят нещата за МУ- Пловдив, мисля, че би могла сама да се подготвиш. Ако наистина това е нещото, което искаш - работи всеки ден по малко и ще успееш.. Влез в сайта на университета и виж какви помагала ще ти трябват.. и най-важното - не се сравнявай с другите, това че ходят на уроци не им гарантира успех, аз познавам хора, които са се подготвили сами.. Помоли учителите ти в училище да ти помогнат. Учи си темите и решавай много задачи от сборниците и ако имаш въпроси попитай преподавателите ти, сигурна съм, че ще помогнат.
Вярвай в себе си и не си мисли, че тези, които ходят на уроци са нещо много повече от теб - не, не са! Мисля, че можеш да се подготвиш и сама стига да вярваш в себе си и да не се отказваш! Няма невъзможни неща!
Ако държиш да ходиш на уроци работи лятото, но в това време учи, за да не изоставаш.
Успех и знай, че нищо хубаво не идва лесно!
Надявам се да съм помогнала.
Всичко хубаво,
Д. - Варна :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f7cceb8e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз също съм 11 клас и се подготвям сама, не е невъзможно!! Вярвай в себе си и ще успееш!! Късмет!!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1545efa38a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Пълни глупости са, че човек не може да се подготви сам, аз се подготвих и съм втора година студентка по фармация и то точно в МУ- Пловдив. За мен на уроци ходят хора, които или не могат да научат нищо сами, или им трябва някой да ги мотивира. Взимаш си сборниците за кандидат- студенти, виждаш кои са учебниците по които трябва да се готвиш и започваш да учиш. На изпита се падат неща от сборниците, кое не можеш да научиш сама? А и ти казваш, че си паралелка химия и биология, за теб ще е още по- лесно, аз бях икономика и информатика и пак влязох.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7bd021ea7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Аз съм 12 клас и се подготвям също за МУ-Пловдив! Ходя на уроци по Химия, но не и по Биология. Затова даже и да не ходиш на уроци по Биология не е фатално, защото там всичко се зубри по учебниците (поне така съм чувал). За Химията е хубаво да се посещаваш, макар че аз почнах да ходя на химия от 12 клас по Органична химия, а Неорганичната химия си е взех напълно самичък, т. е сам си е изучих. Все пак е друго с Химията, особено с органичната, не са трудни основните неща и реакции, но е хубаво да има някой, който да ти ги обясни. И ако питаш мен наистина виж кои учебници са ти необходими (ти си по нова програма и не знам дали ще има промяна) и почвай да се готвиш! А по Химия има супер много помагала за кандидатстуденти и ако се интересуваш кои ще ти помогнат по-добре пиши в коментарите или някъде другаде някой да те насочи! Късмет!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker