Две специалности паралелно със задочна форма на обучение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Две специалности паралелно със задочна форма на обучение
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1559 пъти
Здравейте! Та, идеята ми е да кандидатствам право заедно с икономика и бизнес/финанси/счетоводство (една ит трите икономически специалности тоест), като и двете да са в задочна форма на обучение, едната ще бъде платена, разбира се. Университетът, който съм избрала е Пловдивският. Ако има хора с опит от тези специалности и университет, моля да сподели! И да... , неща от типа, че правото и икономиката всеки ги учи са малко излишни, всеки втори учи и софтуерно инженерство, но няма негативизми отправени към специалността и развитието, въпреки че има много безработни "програмисти" или такива със заплата, близка до минималната. Но да се върнем на конкретните запитвания - как се осъществява задочното обучение, особено за две специалности паралелно и ще успея ли да си намеря литература (учебници) за изучаваните дисциплините (извън 3-те седмици присъствени лекции)?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6557968502
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз пък имам точно обратните впечатления. Преди докато бях студент бачках в ресторант и всички бяха учили някакви такива специалности. Масата са учили право, икономика/финанси, мениджмънт и подобни и бачкат като сервитьори/готвачи/бармани. Тази тенденция я забелязвам навсякъде в доста сфери. Хора, които са били в университет колкото за дипломата и бачкат нещо съвсем друго, защото знаят че не стават за тази работа, но важното е да имат диплома и да се бият в гърдите като ги попитат. Тези трите са част от специалностите, които създават най-голям брой безработни. За мен няма смисъл да учиш 3 специалности, само ще губиш време и нерви. Относно софтуерното инженерство всеки втори се ОПИТВА да учи, ама накрая остават 10% от студентите в 4ти курс. Учил съм и в държавен университет, учил съм и в софтуерна частна академия. В университетът в началото бяхме 8 групи по около 30 човека, накрая завършихме 2 групи и то непълни. Същата работа и в академията, в началото бяхме към 2500 и след 10 модула завършихме около 120-130 човека. Разликата между програмирането и тези специалности е, че при тях можеш да драпаш и да минаваш между капките и да си вземеш дипломата, докато при програмирането това няма как да стане. Каква е причината да искаш да учиш 3 неща?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7258bfae64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Завърших Финанси в ПУ-чиста загуба на време,поток 200 човека,оценките са по метода на "купчинките",идват някакви демотивирани дядовци от УНСС,гледат да си продадат учебниците и да си хванат рейса на обратно.Литература има бол,защото тези специалности се учат в почти всеки университет.Два пъти задочно е малко безсмислено,защото всеки университет си има точно определени седмици за обучение,тоест двете ти специалности ще имат по едно и също време лекции,изпити и тн.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2bd78bc497
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Специалностите са две - право и икономика И бизнес (или финанси/счетоводство). Идеята да уча тези неща е не заради дипломата, а тъй като желая да се развивам с правото, но тъй като докато се специализирам в дадена юридическа професия ще ми отнеме повече време, докато икономиката дава база от разнообразие за работа и далеч по-бързо развитие (при положение, че се постарая достатъчно, разбира се), познавам много хора, развили се с икономическа специалност, както и с право, ясно е, че има достатъчно безработни или нежелаещи да работят по специалността си, но да не забравяме, че всеки случай е индивидуален, плюс, че и двете специалности предоставят възможности за допълнителни магистратури и специализации, които съответно довеждат до по-голям шанс за качествена работа. Не упреквам програмистите, самата съм се интересувала от това, но съм осъзнанала, че много повече правото и икономиката ще отиват на вътрешното ми светоусещане и способности. Аз лично икономист или правист, работещи обща работа не съм видяла, съгласна съм, че има достатъчно, разбира се, но идеята ми тук беше друга - интересува ме по-скоро мнение за университета (знам, че преподавателите не се славят с уникални умения, но аз и сама мога да науча материала, и съответно да си намеря работа в кантора за стаж, което е в основата на бъдещия ми растеж на професионалист). Да не забравяме, че ако положението достигне до там, че в определен момент няма доходи и от двете специалности, имам възможност за бърза преквалификация за учител (временен вариант, това не ми е целта). Интересува ме особено дали някой е учил задочно, особено две специалности, как стоят нещата там, откъде мога да ди намеря литературата за изпитите, колко време трябва да вися на лекции и т. н.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5f19e373b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Този пост някакъв опит да буустнеш репутацията на тези специалности ли беше?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 613de9f433
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Как изобщо можеш да сравняваш тези Мики Маус специалности със "софтуерно инженерство"? Май искаш само да вземаш някаква гола диплома

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2bd78bc497
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Всъщност по-добрият вариант е право с някаква икономическа магистратура (да, съвсем възможно е, ако някой се чуди, дори в чужбина). Втората специалност е просто губене на време и нерви, за нещо, което като магистратура е 2 години и то задочно. А доколкото университета - не съм чула особено позитивни мнения, но все пак, ако някой желае да сподели нещо - много моля.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 10a0b4303a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мисля, че няма как две специалности в задочна форма на обучение, то и две в редовна не може, трябва едната в редовна, другата- в задочна, дали може в една и съща учебна година- трябва да провериш. Подозирам, че искаш това, за да работиш на пълен работен ден. Съжалявам, че го казвам, но подценяваш обучението по Право поне, ако си завършила средно икономика, би ти било по-лесно следването. Как си представяш да ходиш на очни и по двете, да четеш за две трудни сесии и да си на пълен работен ден?! Невъзможно! Познавам хора учили едновременно две специалности, в редовна и задочна форма, но само учеха и пак не стига времето! Личното ми мнение е, че човек или само ще учи, или само ще работи, иначе нито ученето е учене, нито работата- работа. Но, ако трябва сама да се издържаш, избери само Икономика, не знам дали Правото може в задочна форма, ако учиш само него. Най-добре е то да е само и то в редовна форма, представа си нямаш за какво четене става на въпрос. Май нямаш много реалистични очаквания, съветът ми е да избереш едното, редовно, и да работиш на непълен работен ден. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker