ЮЗУ "Неофит Рилски" - подигравка със студентите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

ЮЗУ "Неофит Рилски" - подигравка със студентите
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1699 пъти
Здравейте! Момиче на 21 съм, уча в Югозападния университет вече 2-ра година. Когато завърших средно, кандидатствах в едно друго учебно заведение, но не ме приеха, а ЮЗУ беше план Б. Още тогава съм слушала, че там и магаре да завържеш ще се дипломира. Сега разбирам защо.

Още в 1 курс видях как стоят нещата. Имахме една дисциплина - Обща теория на правото. Казваха ни, че присъствието, рефератите и тестовете, които ни даваха много ще повлияят на оценката в края на семестъра. Мина се семестъра, дойде време за изпита. Раздадоха ни листовете, имаше два въпроса, по които трябваше да пишем каквото знаем. Преподавателят ни каза, че не е важно колко сме написали, а КАКВО сме написали. Дори и да е половин страница важното е да е свързано с темата и да отговаря на въпроса, защото се е случвало някои студенти да пишат по няколко страници само безмислени неща. Мен, разбира се, това ме успокояваше, защото не бях добре подготвена и написах основното, което знаех - около една страничка. Не позволяваха да се преписва, даже едно момче го хванаха и го изгониха, но някои по-смели и с повече късмет си преписаха. Излязоха оценките и какво да видя, имам 3. И ми оставиха тройка за семестъра, въпреки присъствието ми всеки път на лекциите през целия семестър, въпреки високите оценки на тестовете и рефератите, които предавах. Но повече ме беше яд на това, че буквално в курса ми има хора, които сричат като четат, но преписаха 3-4 страници на изпита и им оставиха отлични оценки, въпреки че целия семестър са спали и са ходили по дискотеки.

Сега втората година цялата бяхме онлайн, но за изпитите решиха да ни пуснат присъствено, не знам каква беше логиката. Миналата седмица имахме изпит по дисциплина, по която не сме имали нито една лекция, нито една! Не познавахме даже преподавателят кой е, що е. Бяха ни пратили няколко презентацийки в Мудъл (онлайн платфомата, по която учим) и това е. Когато отидохме в залата, преподавателят ни и там не се яви, дойдеха други, които ни раздадоха листовете и даже почнаха да ни се карат "Ама как така не знаете кой ви е преподавателя", а ние реално не сме го виждали до сега. И най-голямата изненада беше, че въпреки, че не сме имали нито една лекция до сега по тази дисциплина, изпита беше на два отворени въпроса. Имаше колеги, които просто си върнаха листовете празни и излязоха. Пълна подигравка беше всичко това с нас.

Просто се отвращавам на нивото ни на образование в тази държава. Всичко е толкова нелепо, толкова нечестно. Тъпкат те някакви простаци, които сричат като първокласници. Смешно е, разбирате ли. Защо се позволява въобще на такива хора да достигат до висше образование? Не пиша всичко това, за да ви съветвам да не кандидатствате в ЮЗУ, защото знам, че в другите учебни заведения в тая пуста осакатена България е същото положение. Просто си имайте едно наум.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7bdab1f054
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Това ни е ясно на всички...не откриваш топлата вода! В 99% от провинциалните университети в България е такова положението. Даже и в Софийския съм чувал, че е пародия.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: de19b2336d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Ами нали всеки иска да вземе диплома за висшО, това е един доходоносен бизнес.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8555463b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Записвайте се още в измислени университети, пък се чудете що е така. Хем си знаела какво те очаква, хем се ядосваш. Не че в елитните ВУЗ-ове няма несправедливости, тях ги има навсякъде, но докато хората продължават да се записват и да учат в университети на това ниво, държавата ни ще затъва все повече.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3fd167e7c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   От авторката до номер 4.

Ами знаела съм какво е положението в ЮЗУ, но в "елитните" ВУЗ-ове, където исках да вляза търсят пари и връзки. Така, че нямах избор.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6675fb53fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   За съжаление такова е положението на образованието в нашата страна. Наскоро завърших СУ и да ти кажа честно в СУ също има пропукване(тъга).

Ако знаеш добре чужд/и език/ци и имаш пари, ходи някъде в чужбина.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1087fcc96d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз уча в ЮЗУ,завърших бакалавър,сега съм магистър .Ж 23 ,мисля ,че и по другите места не е по различно .

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker