Прием в СУ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Прием в СУ
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1365 пъти
Здравейте! След няколко месеца предстоят изпити и съм се спекла нещо.. Искам да изучавам право и ме интересува какъв бал ми е необходим. Максималният е 24 и да предположим имам 5, 00 на матурата, а от дипломата ми 5, 40. Това прави 20, 4 бал. За момиче достатъчен ли е, тъй като се говорело как било вече лесно да влезеш там (не ми се вярва много) и дори с 4 съм вътре

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: de9697a94b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ами виж статистиките с какъв най-нисък бал са влизали от предините 5-6 години и ще ти стане ясно!
Освен това не забравяй, че там правят второ, трето... пето класиране, така че ако си наистина напориста - ще успееш! Накрая имаш и допълнителен шанс да запишеш платено...

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: bad5bb5f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Аз бях записвал минималните балове през 2020 година. За право минималният беше около 22. 21 за момчета и 23. 33 за момичета. Ако си момче ще ти трябва повече от 5. 60 на матурата и около 5. 50 среден успех. А ако си момиче никакъв шанс да влезеш с оценки под 5. 80 и на двата компонента. С тия оценки дето си ги изтипосала просто забрави за право в СУ

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: f94d09899f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Преди да ти отговоря, ще те попитам два върпоса:

- Знаеш ли, какво искаш да правиш с това право?

- Знаеш ли, какво се изисква, за да завръшиш и да започнеш кариера, като юрист?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: a53848b2e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Защо всички искате да я учите тая убита специалност?
Аз съм завършил право в СУ. Преди точно 20 години. Приеха ме по време, когато за едно място се бореха 5-6 човека. Сега хората са повече от местата.
Какво ще правиш с тая специалност-за какво ти е? Ако нямаш кой да ти помогне с работа и връзки, знаеш ли къде ще сигнеш? Никъде!

Избери си нещо, което наистина те влече и ти харесва. Право се влиза лесно и лесно се завършва. Но ако нямаш роднини, приятели, някакви връзки да те вкарат на нормална работа после, можеш само да си изтриеш задника с дипломата.
Нормални пари ще започнеш да получаваш след поне 10 години къртовски труд, който често е денем и нощем. Ще се занимаваш с гадости. Една огромна част от работата се състои в съсипването, ама буквално в изораването на реални човешки животи. След 20 години мога да кажа, че повечето ми колеги вече имат чисто професионални деформации, касаещи психиката. За пет стотинки не мога да разчитам на никой, защото на никой за нищо не му пука. Повечето не можаха да направят дори нормални семейства и са станали пълни мизантропи.
Наистина не разбирам защо ти е това... Ако си мислиш, че парите са много... ми ще те изненадам- изобщо не са много. Много пари имат само далавераджиите и откровените претъпници, въртящи някакви схеми. Да, познаването на закона ти дава безброй възможности да въртиш схеми. Единият от моите е милионер. Забърка се с имотната мафия. Друг държи на свое име имотите на някакви руснаци. Трети стана прокурор и върти подкупи. И един в полицията имам, дознател... и той с подкупи (даже прави повече пари от прокурора). Адвокатите... там е много тежка ситуацията. Много работа, малко пари и никакво време, всички са с увредена психика. Не им пука за нищооооо....! Тези, дето си разсипаха семействата или въобще не можаха да създадат такива, след 20 години са вече на фаза да не понасят хората по принцип. Всичко се купува и продава. Изпит за адвокатската колегия се купува. Изпит за нотариус се купува. За магистрат се купува. Съдебните решения, ако касаят много пари, почти всичките се купуват... Изобщо всичко се купува и продава все едно си на пазара.
Кои са добре? Горе-долу юрисконсултите. В 5 гасиш компютъра и си тръгваш. Единственото предимство.
По принцип е възможно в тая област да работиш и нещо, което няма да налага всекидневен компромис със съвестта ти. Може. Ако освен правото, имаш и един чужд език на перфектно ниво... ама да не е английски, защото него вече и продавачките в Билла го говорят добре и не се търси. Плюс някаква много тясна специализация, но пак отиваме на 10 години докато започнеш да получаваш горе-долу нормалните пари.

Та ако искаш съвет от някой, който го е минал тоя път- сядай спокойно, учи, вземи си изпитите без да мислиш за балове... и като си подреждаш там желанията за специалностите, пропусни правото. Не е трудно, но 90% от възможностите ти за работа после ще изискват връзки, пари и някак да свикнеш с мисълта, че постоянно ще ти се налага да правиш неща, които са абсолютно неморални и неправилни. В добавка- изключително бавната професионална реализация!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 1c170ee304
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пфф.. учете компютърни науки и не се занимавайте с глупости. Там е бъдещето, стабилността, предимствата и парите, на 90% останалото са лаладжийски професии като изключим лекари, пилоти и т. н. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker