Апартамент или къща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Апартамент или къща
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 681 пъти
Апартамент или къща? Кое от двете предпочитате за живеене и ако да, защо? Предимства и недостатъци и на двете места?
Аз лично винаги съм живял в апартамент, но от известно време си мисля дали да не се устроя в някоя къща. И още не съм решил дали това е правилен или не избор.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3088acafeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Сам- в апартамент е по-добре.
Семейство с деца- в къща. Особено ако децата станат повече от едно.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 24c5e70745
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   И двете си имат предимствата и недостатъците по равно.
Апартамента винаги е тясно все няма място за дадена вещ (колелото, бебешка количка), отделно съседите са прекалено близо, чувате се един друг и често се получават стълкновения и разногласия за общите части в сградата.
Къщата няма горе изброените дефекти, но пък финансовата й поддръжка е по голяма, сам трябва да плащаш за ремонт на целия покрив и външни стени, за ремонт на ВИК и канализация. Като цяло поемаш повече отговорности, сам трябва да намериш добър майстор на покриви и сам да го платиш. Трябва сам да се грижиш за оградата на имота. Отоплението е по скъпо, не ти е топла стената от съседно жилище, по голямата площ означава повече време за чистене повече прозорци за миене, повече мебели за купуване, ако има и двор ще трябва да отделиш време и за него, вместо да отделиш същото време за себе си, но пък ще има къде да прибереш колелото си.
Ей такива неща! Аз съм от по-мързеливите и предпочетох апартамент с топлофикация и съответна топла вода, като по млад колко бойлери смених, как сам ги вдигах да ги монтирам.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: e3627be32e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Според мен къщата е по-скъпа и изисква повече поддръжка, но е по-добре тъй като си я правиш както ти искаш, имаш собствен двор и не трябва да се занимаваш със съседи. Това е мнението ми само, ако е в града. Ако трябва да избирам между къща на село и апартамент в града, бих избрал апартамента (живял съм и на двете места и колкото и да ти приказват за “чист въздух”, реално масово се палят печки и е по-мръсен и от в града, а и отделно скапваш себе си и семейството си от пътуване).

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6fc7b0599d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Живял съм и в двете. Предпочитам къща.

Предимства на къщата:

- близо до земята си, чувстваш се свързан с природата, обикновено има двор, където може да излезеш на спокойствие като е хубаво времето; по-самостоятелен си и не се съобразяваш толкова със съседите, по-спокойно е, може и да гледаш куче/котка без да ги тормозиш в апартамента

Минуси:

- обикновено къща може да имаш на село или в малък град ако си човек със средни възможности; къща в голям град малцина могат да си позволят, а по селата няма много работа; имаш повече поддръжка на къщата, - чистене, косене на трева, отопление -, а ако ти се наложи примерно покрив да правиш може да ти излезе хиляди левове; далеч си от комуникативни места, нужда от личен автомобил и съпътстващите го разходи

Апартаментът, предимства:

- на по-комуникативни места са обикновено в градовете; свързан си с градския живот, магазини, болници, училища, транспорт са ти близо, разходите ги делиш със съседите, по-лесно се чисти, по-малко разходи по поддръжката

Минуси:

- шумно, мръсен въздух, тясно, бетонна джунгла - моят апартамент като го напече лятото само в 1 стая е прилична температура - другите жега; грозен пейзаж, мръсотия, мизерия

Това, което съм забелязал е, че за младите става, после към 40-50 повечето хора вече искат да живеят по-спокоен живот в къща, далеч от градския живот. Имам роднини, които така направиха, като прехвърлиха 50те се ориентираха извън града.

При мен кефът към къщите е още от ученик, когато карах летни ваканции в селска къща, но реално имам като собственост апартамент в град и там ми е минало повечето време, - така че не е само до какво предпочиташ, а какво имаш и какво може да си позволиш. Поздрави.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 83383a1131
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Къща с две ръце и ако може да е по-далеч от града. Не ти се налага да се разправяш и съобразяваш с кретени.

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 52a44ef074
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Цената е единственият недостатък на къщите. България, дори и София, не са толкова огромни, че да се налага, да живееш в апартамент някъде, ако можеш да си позволиш къща. Е, като изключим кривито родни ипълнения, къщи по 300 квадрата, дето плащат данъци за два входа кооперации, да са без каналиация и път... Къщите са си супер.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 1d4eb4febf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   С мъжа ми имаме и апартамент и къща близо до града. И двете си имат плюсовете и минусите. За това зимата живеем в апартамента в града, а като се затопли сме в къщата.
Апартаментът е по-лесен за поддръжка, по-лесно се утоплява, като протече покрива, не плащаш само ти, но пък се разправяш със съседите (добре, че нашите са свестни) за силна музика, за тропането рано сутрин в неделя и т. н. А и ти трябва да се съобразяваш, не можеш да правиш луди купони, за оставиш кучето да лае цял ден или детето ти да крещи по стълбите.
В къщата мога да правя точно това, да оставя детето и кучето да си играят по двора цял ден (е имаме стабилна ограда) и да не се тревожа колко шум вдигат. Мога лятото да си изнеса шезлонг и да хващам тен, да си мия колата, да поканя 10 човека на барбекю и да не се притеснявам, че пречим на съседите... , но пък както казах излиза по-скъпо и от към пари и от към време. Тоя двор трябва да се поддържа, като се развали неща или покривът протече, ремонтът пак си е само за твоя сметка.
За това много си зависи и от финансите и от семейното ти положение. Ако си сам, малък апартамент ти е супер, ако обаче имаш дете, а в моя случай дете и куче, къщата ти е супер, особено в хубавия сезон. Нищо не може да се сравни с това лятото да вечеряш на вън или в неделя просто да четеш книга в хамака.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: d09c426be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Най-добре: апартамент в града и къща на село.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2c1dbac12e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 1 - Сам в къща, всъщност е по-яко от сам в апартамент - помисли за всички партита ;)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker