12ти клас и още не знам какво висше - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

12ти клас и още не знам какво висше
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1266 пъти
В момента съм профил компютърни науки, но в никакъв случай не бих учила нищо подобно в университет! Най-гадното. Не знам как се очакваше в 7ми клас да избера каква да стана като аз много се промених оттогава. Сега математиката и компютрите единствено ми свалят бала... По абсолютно всички природни предмети имам 4ки, езиците са ми по-силни принципно. Но едва наскоро реших, че искам да стана дерматолог. Обаче дори и по някаква случайност да ме приемат да уча медицина се съмнявам да издържа на цялото това учене, колкото и да искам да достигна мечтата си. Чудя се за специалностите в ХТМУ София, например като биотехнологии или биохимично инженерство, но университета поради някаква причина всякаш няма много желаещи за него? Специалностите там имат ли някакъв потенциал и шанс за развитие в БГ? На мен и родителите ми им звучи доста обещаващо, но не разбирам и защо приема там е толкова лесен? Другите ми желания са в медицинския колеж в София - специалностите помощник-фармацевт, медицински козметик и рехабилитатор. Но уви тъй като е колеж не смятам, че си струва. Излизаш тясно специализиран и с никакъв шанс за развитие, но пък специалностите са хубави според мен. По едно време се чудех и за екология, но пък желанията на богатите са по-важни от планетата уж. Резервен вариант ми е да уча нещо свързано с бизнес или мениджмънт в УНСС или пък дори журналистика, но си нямам на идея кое е за мен. Единствените неща, в които смятам, че ме бива са писането (на каквото и да е), но писател не е реална професия; психологията - няма реализация; астрологията и интериорния дизайн, който са подходящи единствено като хоби. Та, моля ви

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 889c3d32e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   И в другите теми го казах, и тук ще го кажа - за кариерна реализация не ти трябва университет, а академия. С това "да запиша нещо пък после ще видим" така се наиграх и то не само аз, ами и всички мой познати приятели и познати, че дълго време бачкахме и някои и сега бачкат обикновена работа за мизерна заплата. Като ти вървят езиците - записваш и изкарваш 2-3 школи за английски, немски, френски примерно с международни сертификати от Кеймбридж или нещо подобно и си намираш що-годе доходоносна и добра работа. Другия вариант ти е програмиране, отново с някоя школа като Софтуни и Телерик или графичен дизайн отново там. Можеш и бизнес администрация и икономика и т.н. отново на тези места, също ще имаш бъдеще. Всичко останало ще те доведе до следното нещо - Лидл, Била или Кауфланд, магазин в Мола (ако има Мол в твоя град), касиерка на бензиностанция, еконт или нещо подобно за жълти стотинки. Късмет.

 
  ...
преди: 2 години, 27 дни
hash: 8d5b09e618
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Завършила съм биотехнологии и реализация няма и да има заплащането е много мизерно. Разбрах, че с бакалавър няма да стане нищо и записах магистър - анализ и контрол на храните. Заплащането пак не е кой знае какво в държавни институции, освен в някоя частна лаборатория. Доколкото разбрах и там заплащането не е кой знае какво - е от това се отказах. Имах една колежка която беше завършила в хранителния в Пловдив бакалавъра, после станахме колежки спец. Анализ и контрол на храните. Тя си работеше попринцип в Агенцията по храните и докато е в майчинство искаше да изкара магистратурата, за да вземе допълнителен лев върху заплатата. Увеличението за магистратурата беше с цели 38 лв. Каза, че няма смисъл да си трови нервите с изпитите за толкова пари. Подигравка! Записах втора магистратура - Предучилищна и начална училищна педагогика и почти завършвам. А и иначе работя коренно различно нещо, което съм учила до сега и нищо по специалностите и като пари ме устройват. Съвет ориентирай се в областта на медицината! Фармацевт, мед, сестра, рехабилитатор и т.н. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker