ПУ - софтуерни технилогии и дизайн или НБУ - Информационни технологии - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121201)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

ПУ - софтуерни технилогии и дизайн или НБУ - Информационни технологии
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1367 пъти
Здравейте, 12 клас съм и искам да се развивам в IT сферата, харесвам специалността в ПУ, но се чудя дали в НБУ ще бъде по-добре. Чух недоволни отзиви за НБУ и ще съм много благодарна, ако някой с опит или завършил този бакалавър ме посъветва. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 6dd87ed319
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Не се занимавай с глупости и университети, особено пък тия. Изкарай си един Телерик, хем спестиш 2-3 г., хем повече ще научиш, хем и пари ще спестиш. В София като си сложиш квартири и семестри за 4 г., ще дадеш 20 бона. В Телерик за 2-3 бона ще научиш 10 пъти повече и то за наполовината на това време, да не кажа за 1/4 от това време.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 1d1a7259e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Наясно съм за Телерик, но ми споделиха че все пак не са с тежестта на завършено висше образование

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7af1b7ec1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   3, точно обратното е. Никой не ти гледа каква хартия, а какви знания и какви проекти имаш. От телерик ще научиш нещо реално. От университет няма да научиш нищо, защото се преподава остарял материал, много странични ненужни неща, преподавателите не работят това, а само преподават и няма практика, нито са в час с нововъведенията. Те ако бяха добри щяха да са програмисти и да взимат 4-5 к поне, а преподават в университет за 1-2 к. В академиите реподават реални програмисти и това преподаване им е допълнителна работа. Те дават много по-практичеки лекции, в час са с най-новите тенденции и знаят нещата от практиката, а не само на теория. Имат и много по-голяма мотивация да преподават, защото ги контролират, а и за тях това е реклама в основната им работа. Преподавателите в университета са просто държавни служители на заплата. Няма контрол, няма мотивация. Те просто искат да си изпеят песничката и да си получат заплатата.

И фирмите го знаят това и изобщо не те питат каква диплома имаш, ами просто ти дават практическа задача на интервюто, гледат ти проектите и много бързо и адекватно разбират дали ставаш. Точно в тази професия дипломата не значи абсолютно нищо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 29 дни
hash: 1c9d64363a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   До тук са ти дали достатъчни съвети. Мен ми е пределно ясно, че няма да послушаш никого и ще запишеш някой университет, защото мама и тати искат и казват, че без диплома и ВИШУ не става. Все пак бях 1:1 в твоята ситуация. Записах ПУ, тази специалност, разбрах, че е пълна, ама пълна боза и след не знам година, година и нещо се махнах. Записах Софтуни и да ти кажа, разликата е от небето до земята. Както казах, аз знам, че няма да послушаш никого и ще запишеш университет, но запомни академии като Софтуни и Телерик, просто да не се чудиш след няколко месеца в университета какво да правиш, а да знаеш къде да отидеш, че да стане ИТ от теб.

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: d0546a25ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ок, слушай сеега баткои. Акадамеий макадемий ставата, ама до някъде. Унита само ако ще развиваш неква научно дейност, иначе са загуба на време.

Но най-дебре е, да си познеш от разни книжки, от рани уроци и да се ВМАНИАЧИШ. Говоря ти няма ден, няма пладне - ти седиш, кодиш и се учиш и учиш и учиш и учиш и учиш и не с спираш, докато тяолтото ти не те откаже и трябва да избираш, дали да си легнеш или да препаднеш на бюрото. Искаш да станеш не обикновен кодър, а 10x програмист. Да можеш от всичко по много. Повярвай ми - в тоя бизнес 95% ги мързи да дишат, особено след втората година. Полгаш 2x усилия, ще получиш 10x резултати. А и не се вкарвай с няккваи филми, да правиш социална дейност, да помагаш да правиш света по-доброи място и бля бля бля - гониш пари и това е. Ако ти скимне идея, да правиш нещо полезно за обществото и РЕАЛНО ВЯРВАШ, че е така, може, но ако отидеш в тоя бизнес и имаш друга мотивация освент големи количества $$$$$, то губиш си времето.

 
  ...


...
преди: 2 години, 29 дни
hash: 6a17e124b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Телерик, при невъзможност СофтУни. Останалото е несериозно. Бих се съгласил единствено за ФМИ, но и там е леш...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 28 дни
hash: 9a6e534be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   3-та година си губя времето със Софтуерни технологии и Дизайн... в тая специалност са събрани сигурно 4 професии. Изобщо цялото ПУ... Тц.
Бях прекъснала за да си плащам Софтунито, но реших да паузирам за известно време и да го избутаме до край тоя университет...
Накратко 80% от изпитите съм ги взела ей така, особенно на онлайн обучението... Там даже взех да изкарвам 5-ци и 6-ци хахаха. Другите 20% искат да назубриш целия предмет от до за 3-ка. Междувременно изкарах почти цялата пътека на софтуни, това ми е най-добрата инвестиция до момента.
Първи курс в ПУ бях много амбицирана да уча, докато не ме скъсаха на изпит на който имах сигурна 6-ца, щото не съм си купила учебника на преподавателя Бог да го прости.

Обобщено ако ти трябва хартия това е мястото(вероятно и всичко останали университети), ако искаш знания насочи се към частните академии.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker