Когато учиш чужд език, който не харесваш? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Когато учиш чужд език, който не харесваш?
преди: 2 години, 20 дни, прочетена 1269 пъти
Здравейте, понеже в повечето езикови гимназии паралелките са предимно за едни и същи езици - английски, френски, немски и испански, искам да попитам има ли други хора като мен, които са учили чужд език по стечение на обстоятелствата, но всъщност не ви харесва самия език и/или държавата/държавите, където го говорят като хора, култура и пр.?

Нека започна с английския - учих го защото ми харесваше първо Англия, после Америка, но съм бил дете. После като поопознах и двете държави като хора и вече не ми допадат. Лондон не ми допадна много като град, повече ми хареса красотата на Прага и Будапеща и местните лондончани сякаш мразеха източноевропейците. За климатът да не говоря. Поне имам любими места, където се говори този език - Малта, Гибралтар и Австралия.

Минаваме на втория ми чужд език - френски. Влязох във френска паралелка в гимназията и така ме завъртя живота, че повчето си работни места ги намирам с френски. Изобщо не ми харесва, лигав език с трудно произношение. И повечето, които са го учили се държат по френски - префинено лигаво и пренесено.

Не ми харесва Франция като култура и хора. От страните където се говори ми харесват Мароко, Канада и Нова Каледония. Франция и Белгия просто не са моето. Самият език ми нарушава дзенът и ми е неприятно като на работа някой започне да се прехласва по Франция. Само аз ли съм така?! Има ли и други, които им се ще да не бяха учили езиците, които знаят, а да бяха учили други?

Ако можех да върна времето бих предпочел да бях учил език, който макар и рядък е от култури и страни, които харесвам, например шведски, чешки/и словашки, макар, че първият го говорят повече хора и дава разбиране и по двата/, унгарски, съвременен гръцки, португалски /за разлика от испанския Португалия ми харесва дори повече от Бразилия/. Любимите ми страни в Европа са тези, където са родни.

Както вероятно знаете те съвсем не са лесни да се научат без курс, а вече съм над 30 и не уча лесно както когато бях в гимназията. Но и няма много паралелки в България, където се изучават, чешки например съм чувал да се учат само в Славянските фиологии в университета. Гръцки може и да има в Класическата в София, но там май го учат наред и с латински.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 19 дни
hash: 047e6f425f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Няма никакво значение дали хората или държавата, в която се говори съответния език ти харесват. Никой не те кара да живееш там. Може да си ползваш езиците в България. Всеки език е богатство да го знаеш, ще оцениш това след години когато започнеш да си търсиш работа. Учи езиците с цел работа след като завършиш. Сега просто имаш погрешна гледна точка. Или си търсиш оправдание да не учиш.

 
  ...
преди: 2 години, 19 дни
hash: 4298b3ed6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Разбирам те авторе. Ако аз можех да избера езиците, които да уча, те щяха да са: Хърватски, Латвийски, Испански, Френски, Турски. Тези ми харесват много повече от езиците, по които сега имам някакво ниво (учих английски и руски език, мисля че и двата няма да са ми от полза). В моето училище, нямаше богат избор от езици, затова съм учил английски и руски. Нищо лошо не мисля за тези езици, просто не вярвам да ми потрябват в бъдеще.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker