Българска филология, работа и стрес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Българска филология, работа и стрес
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1266 пъти
Здравейте, уча българска филология, вече съм 3 курс. Задочно съм и работя на лека длъжност, но от 1 юни ме местят на друга длъжност, която е свързана с много повече задължения, все разнообразни. Признавам си, до сега четях задължителната литература, когато нямах толкова работа, за това успявах да се подготвя за изпитите и да ги взимам. Но от сега нататък това няма как да се случва. Преместват ме без мое знание и желание, няма как да избираш, шефът решава.
И преди това когато съм в сесия стресът ми е огромен. За единият изпит по литература, преживях толкова стрес, че чак ме е страх какво ще е за следващия, за който има още по-обемна литература. Започна да ми пада косата и вече 3,4 месеца все още не може да спре. Аз буквално чета във всеки свободен миг. Приятелят ми се сърди, защото не му обръщам внимание, а аз нямам такова за самата себе си.
Въпросът ми е към хора, които вече са преживели подобно нещо, как сте се справили успешно? Как сте прочитали всички книги? Прочитали ли сте ги изобщо всички или сте се справяли само с анализи. Интересно ще ми е да чуя вече преживени случки. Как сте се справяли със стреса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9c3c538dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Славянска филология - някои книги не се четат и това е. Здравето и нервите ти са по-важни. Има филми, има анализи, има четене отгоре-отгоре. Взех си изпита по руска л-ра с отличен без да съм чела книгата, която ми се падна, защото ми беше скучна и я оставих след 30-та страница, но бях уверена, четох много и слушах внимателно лекциите. Не е кой знае какво, аз дори имам малко забавено развитие и успях да се справя, така че и при теб ще е ок.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a163285190
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Аз четях подробни преразкази на книгите, но беше на друг език. Също работех и нямах време. Сега имам деца и имам ое по-малко време от тогава!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0bf3ef775f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Какъв стрес със българска филология? Стрес може да имаш ако учиш за хирург или пилот , молекулярна биология или ядрена физика. Филмираш се яко , прекалено на сериозно си се взела ...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ee96572561
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До номер 3 - ти няма как да разбереш през какво преминава, при положение че във филологията се изучават множество дисциплини (литература, език, история, психология, езикознание и т. н. ) и за някои от тях зубкането не е достатъчно - изисква се и творческа мисъл, психологическо мислене. Заради тази причина отпадат и много студенти, но ти си ръси глупости. Филологията се завършва много трудно и например във Славянската филология в някои случаи дори не остават групи по езиците. Във Френската филология една година са останали само двама.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f784419e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Точно ката номер 4. Никой си няма на идея, само хора, които са се сблъсквали с тази специалност знаят. За изпит трябва да си изчел освен лекциите и страшен обем художествена литература. Например на мен ми предстои изпит по литература, за който е нужно да се изчете около 8000 страници САМО художествена литература, отделно лекциите. Много колеги четат половината, но аз не мога така, искам всичко да знам и да съм го почувствала. Аз уча това, защото го обичам, макар да се съсипвам психически. Тя филологията не е виновна, виновна е съдбата ми, че съм принудена да се издържам, но това е друг въпрос. Явно е трудно да преследваш това, което обичаш, можех да запиша нещо доста по-лежерно, но уви.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f784419e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 3, не искам да обиждам, но виж колко грешки имаш и то в три изречение. Ясно е защо не разбираш какво им е на филолозите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 09c5347039
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Каквото и да се говори, филологията е трудна специалност. Иска се доста четене. Има стрес. Аз съм завършила български и чужд език. Там всичко е двойно.
Сегашните студенти сте облагодетелствани с ресурсите в Интернет. Спестяват време и усилия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker