Кой от трите езика дава най-добра реализация? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кой от трите езика дава най-добра реализация?
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1038 пъти
Здравейте, искам да разбера Вашето мнение, базирано на Вашия опит и информираност, кой от следните три езици дава най-добра реализация на пазара на труда в България и се търси и вероятно ще се търси и за вбъдеще: датски, португалски или унгарски?
Докато все още следвам в университета имам достатъчно свободно време и искам да посветя свободното си време на един нов чужд език.
Имам желанието да науча единия от тях, за съжаление и трите са много различни един от друг и са от различни езикови групи, но ми харесват еднакво, но в крайна сметка трябва да избера един на този етап.
Кой да бъде?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 87cde3029a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Доста трудно се намират учители по редки езици. Аз съм от Пловдив преди време исках да запиша португалски, но не успях да намеря частен учител. Езиков център не ме устройва, защото искат цялата сума наведнъж, а ако впоследствие решиш че не е твоето и искаш да се откажеш не мисля, че връщат парите - 1000 лева не са малко все пак и това е само за ниво А1. Търсих самоучители и помагала, нещо да ме ориентира в сложността на езика, но и това не намерих. Не е като да съм се отказала от идеята да го изучавам, но може би не сега
За другите езици нямам информация. Но предвид факта, че се водят редки, сигурно нещата ще стоят така както с португалския.
Аз лично съм се ориентирала към френския език. Колкото и хора да го владеят работа с него ще има.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 43a0271499
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Влизаш в jobs и търсиш обяви със всеки от тези езици. Сравняваш количество обяви и заплати и преценяваш. Другият критерий е да прецениш кой език ще ти е нужен, за да живееш някой ден в страната, ако желаеш. Не бих препоръчала португалски. Унгарският е особен език и казват-много труден. Лично мнение - датски, добър вариант за сближаване със Скандинавието, а там има пари, уреден живот и други нрави.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: f281cc8f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз уча датски в момента, но и отидох да живея в Дания. Не съм убедена, че в България ще успееш качествено да го научиш. Граматиката е лесна, проблемът е изговарянето на думите. Както и изписването на думата няма нищо общо с изговарянето и няма установени правила. Доста специфичен език е и има доста гласни звуци. Имало е ситуации в началото да не ми разбират абсолютно нищо от това, което се опитвам да кажа.
Иначе мои познати работят или са работили по кол центровете с датски и заплатата се движи около 2600-2800 нето. Много не виждам смисъл в цялото начинание. Да ти гърми главата за без пари.
Иначе в Дания държавата ти плаща обучението по датски. За теб е напълно безплатно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9ef814de1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   'Най-добра реализация' може да има много значения.

Ако работиш в която й да е държава - да им знаеш езика не е никакво преимущество пред местните които говорят езика като първи. Би ти отворило врати да знаеш езика, разбира се и би разграничило дали ще си чистач или знам ли, здравен работник или някой със друг вид опит който не е конкретно нужен но е квалифициран и носещ знание и умение в дадена сфера (или пък с възможност да добие местен опит в нещо въз основа на това че знаеш езика). За някои позиции биха те взели на база равенство и разнообразие.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0c8e16f96d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това се водят редки езици и особена реализация няма да имат, освен ако не е в съответната държава.

Унгарският е най-безполезният тук, защото е труден и ограничен: не се говори особено извън Унгария, няма много говорещи го, не е популярен. Има смисъл ако се търсят унгарски преводачи или искаш да работиш в Унгария. Но и там унгарците ще си го знаят по-добре, така че...

Датският е скандинавски, който има малко повече приложения, най-малкото защото Дания е по-богата страна. Има повече смисъл за Европа от унгарски и дава шанс за реализация в Дания. В Дания ще намериш повече хляб, отколкото в Унгария, ясно е.

Португаслкият е особен случай, защото пак има реализация в европейска страна, но и бая повече говорещи го по света. Уловката е, че повечето от тях са в Бразилия, а там португалският не е същият като в Португалия. Бразилия не е и страна с която искаш да мигрираш. Има обаче повече потенциални "клиенти" ако искаш да си автор, преводач или нещо такова.

Зависи къде и какво искаш да правиш. Ако искаш да седиш в Европа, датски или португалски. Ако искаш да пътуваш, португалски поне в Южна Америка ще употребиш. Иначе моят личен съвет е да ги отебеш тез езици и да учиш немски/испански/английски или все там. Някой език с приложения, а не ограничения.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 90eb0ef4de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Това са рядко търсени езици в България. Това че е рядък език обаче не значи че ще бъде скъпо платен. Има редки неща които нямат стойност и има редки неща които имат стойност.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8623cb3a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добра реализация се постига с добра професия, езикът може да бъде само бонус.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d0a57a2f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Датски, ама на много високо ниво. Каквото и професия да имаш, ако можеш да я практикуваш в Дания, почти сигурно е, че ще плаща повече. Докато реално IT-та, фармацевти и специалисти по кораби, логистика и международни отношения може да си хванта работа и с не толкова добър английски, то почти вискчо дурго биха те взелели. Ако баша ми знаеш датски, щеше да работи за близо 13-14 000 лева на месц там. Сега визма 1700. Толкова за 25 години стаж, образование и познания.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker