Кои са елитните университети в България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кои са елитните университети в България?
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1237 пъти
Здравейте. Кои са елитните университети в България, където отиват да учат умни и мотивирани хора? Защото аз съм от МГ (тоест елитна гимназия) и не искам сега като отивам в университет да попадна на някакви двойкаджии или бивши побойници. Ясно че за да е елитен един университет той трябва да е в София, така че кой е най-елитният университет там? СУ, ТУ, МУ, УАСГ, УНСС, Нов Български или някой друг? Къде са най-мотивираните или просто сериозни хора, ако мога така да попитам и къде няма да срещна такива?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5bd628f79d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   В България няма елитни университети от поне 20 години вече. Това, което е в момента е пълна подигравка с науката и образованието. Което и да завършиш ще си абсолютно некадърен и неподготвен за каквато и да е съвременна работа и без много чаове самоубочение няма да се разминеш. Може би само медицинските има все още някакво нива тъй като имат предложения за специализации в чужбина, но медицината не е за всеки. Сравнение със същите университети от преди 30 години сегашните са абсолютна карикатура на университети.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2499c34026
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Елитни университети в България отдавна няма.

Има в уж елитните университети чат-пат по някой читав проподавател и ако ти учиш извънредно и си четеш уроците и лекциите може и да станеш специалист.

Аз бях в Юридическия факултет на Софийския, който се води то факултет в топ университет.

Реалността е малко по-различна обаче, Софийския е задлъжнял с над милион доколкото знам и вече взимат и с 3ки, за да запълват бройи и да изкарват пари.

Нов Български препоадават голяма част от преподавателите в софийския това им е втората работа, т. е. реално голяма разлика няма между специалностите, които ги има в СУ и НБУ вероятно ще има доста сходни елементи с тази разлика, че един семестър в СУ ти е около 400 лева, а в НБУ отиваш над 1000.

УНССС и разните други университети в Студентски град няма да ги коментирам, защото нямам особен поглед за УНСС само знам, че е един от най-слабите университети в момента и има един лаф, че и куче да влезе в сградата ще излезе

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: fff10a18a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   България елитен университет в реалния смисъл на думата няма. Най-добрият се води СУ, той е и единственият университет, който реално фигурира в международни статистики за рейтинг редовно. Бивш кадър съм му, не съм впечатлен. Ако това се води най-дборото, жал ми е за останалото.

СУ, понякога медицинския съшо го споменават. УАСГ не е лош за инженерство.

Мотивирани и сериозни хора ще срещнеш в трудните специалности, не в хуманитарните дебилщини. Това е медицината, фармацевтиката, твърдата наука (химия, физика, подобни), инженерството и математиката/математичските дисциплини. СУ ФМИ си е бая труд да се завърши, строителното инж. в УАСГ ми е дало горе-долу добри впечатления. Останалото си е загуба на време.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 172e8202fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Завършил съм УАСГ и ми се струва, че не е никак елитен.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7e852c0598
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Какво "елитно" може да има в "елитните" ни университети като повечето неща, които могат да се произвеждат и има кадри в България хората са ги открили преди 200-300 години??? Как в УАСГ да те научат как се строи небостъргач тип "Бурж ал Араб", "Evolution Tower" или Кулата Агора като такива строежи нашите "инженери" са ги виждали само на картинка? Не е като да построиш 8 етажна жилищна кооперация с турски бетон, нали?
Същата работа и с машинните инженери... Какви заводи има в България, че да те научат на нещо, което в Италия, Германия, Франция и т. н. се учи нормално? Реактор ли(независмо ядрен или някакъв химически??? Самолет ли? Подводница?
Трябват си доста пари... Научни центрове, разработки, политическа подкрепа и т. н....
Иначе в УАСГ ще ги учат как да строят магистрали, кооперациики, ЖП от комунистическо време( защото те не знаят как се правят влаковете стрели ) и т. н....

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 198f5efd6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Завършила съм СУ, но да ти кажа и на него нивото му падна много напоследък. Имам приятелка, която още е студентка там... ами какво да ти кажа, пълна паросия спрямо това, което беше преди 10 години. И съвсем нормално да е така, предвид, че най-умните директно бягат в чужбина, а за да не закриват специалисти в СУ трябва да имат студенти и съответно толкова са снишили изискванията за прием, че вече все полуидиот може да влезе. Впрочем това важи за всички български университети.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6c2c53c58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Номер 3 е анализирал университетите много добре.
Елитен университет в Бг няма, но в някои специалности студентите са по-подбрани - архитектура, строително инженерство, медицина, математика, софтуерно инженерство, информатика, фармация€ В икономическите специалности е голяма скръб - колегите ти ще те дърпат назад - немотивирани, незнаещи защо са там, слушащи Галена.
Ти към каква специалност си се насочил?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 64a70d4a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   7, към инженерна специалност съм се насочил.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0bcdd30236
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Всичките са зле!

3012

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: df7241b094
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   И как са снишили критериите за влизане? Това въобще не е вярно! В ТУ и Софийски едва се влиза в специалностите свързани с компютри и програмиране. Минималните балове, с които се влиза са нереални - 23. 73 от 25. 5? !? А в ТУ човек с бал от 27 от общо 30 не е влязъл в нито една от 4те специалности, които е записал.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 25 дни
hash: 2d0ad8a5ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   За съжаление в България качеството на образованието падна много и вече не знам дали можем да говорим за елитни университети или за горе-долу ставащи и пълна скръб.
Лично аз съм завършила СУ с хуманитарна специалист, но така се случи, че подържам връзка с едно момиче, което учи в момента същата специалност и да ти кажа, като говорим стигам до извода, че и там е паднало нивото много.
Така, че ако сега бях на 18 и ми предстоеше кандидатстване, щях да търся варианти за чужбина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker