Задочно или присъствено - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Задочно или присъствено
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 760 пъти
Здравейте, хора.
Как бихте се записали и кое смятате, че е по-добре в днешно време?
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 89f84c8b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Зависи много от специалността. Ако има възможност за задочно, задължително бих се записала в такава форма. Така и направих на времето, работех и учих. Не приемам 5 годишно друсане на гърба на родителите и купони, освен ако не е се учи примерно медицина или подобна сериозна специалност.
Мъжът ми завърши корабоводене задочно и нищо не му попречи да си развива кариерата.
Никой не те пита задочно или редовно си учил, важното да имаш диплома и акъл.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: fac430ab12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Задочно е по - добре

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d0784f0050
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравейте!
Аз съм студент в редовна форма и смятам че за мен това е по-добрият вариант. Ако сте от хората, разчитащи на звукова (аудио) памет, препоръчвам именно тази форма на обучение. Освен това понякога е хубаво първо да ти бъде обяснено от професионалист, а не веднага да се втурнеш в четене на информация трудна за осмисляне. :-)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e17182783d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Като минала по тоя трънлив път, мога да ти дам адекватен съвет... Значи-редовното, лично за мен -бе кошмар. Аз учих 2007 г. в университет и тогава бяхме по старата програма, а именно по 5 изпита- всеки семестър, с разстояние от САМО 2 дни между всеки изпит-за всеки изпит по 44-46 теми зубрене. Прави сметка какъв стрес е било... , ако отидеш на поправка, поправките бяха само 2 седмици след редовната сесия изпити. Първата година бях-редовно, както вече писах-бе тотален кошмар, защото искаха редовно присъствие на упражнения и дори на лекции. На лекции-не се правеха проверки по имена, но един път да пропуснеш и си изпуснал бая материал. Писали сме-без почивка всеки час, някои часове ги сливаха без междучасие, тоест 2-3 астрономически часа-си натъртваш задните части на твърдата седалка и пишеш, като побъркан. На упражненията-беше още по-гадно, защото там събираха 36 души в тясна стаичка, задушно, липса на свеж въздух и кислород и пак сливаха часове-това им беше практика... Проверяваха кой отсъства и си записваха, ако имаш повече отсъствия -примерно 3 на брой-това ти се отразява на оценката от изпита накрая. Специалността ми беше Счетоводство в Икономическия във Варна. В ония години си беше кошмар... , после разбрах, че изпитите ги съкратили на 3, не 5 както бяха на семестър. Разбрах, че дори вече в него университет се кандидатствало по документи, а едно време -беше адска борба с оценка 5, 75 на Кандидат-студентския изпит, да влезеш...
Поради шиб. ния стрес, втората година се прехвърлих Задочно-за мен беше по-добре, защото винаги съм била отличничка, ученолюбива и интровертна. Затова и винаги ми е било лесно и най-добре, когато сама се подготвях и учех самостоятелно. Повечето не издържаха на задочното, защото там в 98 процента от времето-сам се подготвяш, сам учиш. Затова-каква форма на обучение ще избереш-зависи от характера ти, кое повече ще ти допадне, кое по-добре ще понесеш-чисто психически!
За протокола- в тая държава-всичко е стрес, зубрене на допотопни простотии, стрес и пак стрес, прекалени изисквания и накрая-хора с по 2-3 дипломи за Висшо се жалват по сайтове и форуми, как нямат работа, безработни са или работят за жълти стотинки -това, за което са се скапвали от учене.
Изводът-полза от зубрене и хартиени дипломи-няма. Не казвам-да станеш гангстер ха ха, но просто не се стресирай излишно, не си давай зор, защото в тая държава-колкото и да се скапваш от учене и работа-накрая пак трудът ти ще е подценен и недостатъчно платен.
Аз директно се отписах от скапания университет -точно последната година, преди да завърша. Не прекъснах, а -се отписах! Нито за 1 секунда не съжалих. Напротив-започнах да правя нещо, което обичам, да се занимавам с творчество, с писане и т. н.
А ти авторе-какво точно и къде си решил да учиш?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker