Искам да следвам в чужбина, но не знам езика. Помогнете! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да следвам в чужбина, но не знам езика. Помогнете!
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 904 пъти
Здравейте, в момента съм 11 клас и искам да следвам в Германия. Така е било винаги, сигурно откакто съм 5 клас. Бил съм там множество пъти, имаме роднини. А в България висшето образование е зле, а и никога не съм си го представял, че ще уча тук. Но за съжаление не знам немския език и не мога да изкарам сертификат на време. Трябва ми C1, а аз съм на А1 сигурно. В училище го уча от 9 клас, но е доста несериозно... много ми е гадно и не знам какво да правя, не искам да пропускам година! Никой не ми каза, че трябва да ходя на уроци по-рано. Не искам да уча в България, половината ми клас ще ходи в чужбина. Те са в Холандия/Англия/САЩ, а английският е по-лесен. Какво да правя? Вече съвсем се побърквам, много се прецаках. Просто съм в задънена улица.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8c5ce78177
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Сега ли се сети, че за да учиш в Германия ти трябва немски? Как се надяваш да го научиш само от часовете в училище? Имаш още година и половина, ако се стегнеш и тръгнеш на интензивни курсове, имаш шанс.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: cff5055b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Вятър на бял кон…. Споменаваш, че си искал от пети клас да учиш в Германия, а 6 години по—късно твърдиш, че знаеш немски на начално ниво.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 14df3da0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Искам да летя, но нямам криле.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9c6c00801c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   И какво като пропуснеш? И аз не знаех езика и го научих на място в държавата (не е Германия) за 2 години на интензивен курс. Сега септември ще записвам, вече на 24 г.
Наборите ти като не пропуснат една година, това няма нито да им помогне за реализацията им, нито за мотивацията им. Понеже някои твърдят, че като пропуснеш година, се губела мотивацията да учиш. Не просто не е вярно, а дори е препоръчително да го направиш, защото разликата в мисленето и интересите ти само от 18 до ранните ти 20 е Огромна.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 25f22cb611
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   1, 2, 3 типичните български смотаняци, сори. Авторе, заминаваш за Дойчланд да бачкаш 1 година, обаче отиди в града в който си набелязал университета. 1 година ще ходиш на курс, който е към самия университет, изобщо да не ти пука, че ще изпуснеш тази година, защото тя ще те обогати ако си изиграеш правилно картите. След тази година се кара изпит към университета за определеня ниво на език и кандидатстваш с оценките от дипломата. Успех!

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a365ad1cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Просто учи, толкова е просто. След като завършиш, с ниво на езика, продължи курс в Германия, за да се усъвършенства езика. Седиш и нищо не правиш и така си мрънкаш само. Ами учи и това не значи да ходиш на курсове и да си напишеш домашното. Курсове и самостоятелно учене!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2bfbe7c035
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Да бе, точно както казва номер 5, отивай да "бачкаш" в Дойчланд и ще научиш език за да изкараш висше образование... препоръчително на някой строеж и спи заедно циганите в някоя каравана. Номер 5 няколко изречения на български не може да напише правилно, но много го бива да дава акъл. Типичният български селяндурник.

Да, можеш да научиш немски и да кандистваш, но просто е абсурд за времето, което ти остава. Т. е. трябва да отложиш следването за поне 4-5-6 години. Но всичко зависи и до човек.

Ти се оценяваш като A1 :
Може да разбира и използва познати и всекидневни изрази, както и много прости изречения, които имат за цел да отговорят на конкретни нужди. Може да се представя или да представя някого и да задава въпроси на друг човек, напр. за мястото, където той живее, хората, които познава, нещата, които притежава и т. н., и може да отговаря на подобни въпроси. Може да общува по елементарен начин, ако събеседникът му говори бавно и отчетливо и му помага в общуването.

Как ще стигнеш бързо до C1, няма бърз начин:
Може да разбира широк кръг от дълги и сложни текстове, както и да долавя имплицитни идеи. Може да се изразява спонтанно и свободно, без явно затруднение при намирането на необходимите думи. Може да използва ефикасно и гъвкаво езика в своя социален, професионален или академичен живот. Може да се изказва ясно и добре структурирано по сложни теми и да владее добре средствата за организация, артикулация и свързаност на речта.

Немският не е за всеки. Не е достатъчно само желание. Не те хейтвам, а просто съм реалист. Обаче идеята ти да се махнеш от България и господин номер 5, я подкрепям с две ръце! Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7c1e174782
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   До 4, 5 и 6

Въобще не ме устройва да записвам езикови курсове в Германия да уча немският цяла година. И без гаранция на края, че ще си взема сертификата. Да не говорим, че е скъпо. Някой ще каже, ами работи. Но ми се струва някак прекалено на 18 да ходя в чужбина да работя, докато всички останали учат :)

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 25f22cb611
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   номер 5 съм. Г-н/г-жо номер 7, много благодаря за адресирания до мен коментар, но освен да разубеждавате автора и да копирате от интернет разяснения за нивата по немски език, нищо друго не сте направил/а. Хубаво съм селяндур, неграмотен и ме изпратихте в Германия, ама аз съм бил и в Германия и Швейцария, а също съм намирал работа и дом на доста хора, дори на такива без език. От вашия коментар разбрахме само, че това което си е наумил автора би било непосилно, а изобщо не е така... за човек на 17-18 години. Да ходел да спи в каравана в някой катун, ама Вие не сте стъпвал/а в тази страна и изобщо не сте в час как се случват нещата.

Авторе, записваш в България и се подготвяш за магистратура в Германия. Друг вариант е да отидеш и да учиш специалност на английски език и да си запишеш курса по немски към университета и по време на следването да стигнеш и до C2, а после да си изкараш една магистратура на немски. Ако имаш интерес и има как да се срещнем, мога да ти кажа 10 различни варианта. Има вратички как да изкараваш и 7-8 хиляди евро чисто всяко лято и да си имаш пари до следващото. Вариантите са страшно много, ама ти трябва някой запознат със системата.

Номер 7, да се върна на теб. Хайде дай на автора някаква идея как да се случат нещата, а не да го разубеждаваш. Нищо съществено не си написал, само един обемен коментар копи-пейст. Аз мога да напиша 2 имейла и авторът на 01 юни догодина ще е с работа, квартира и записан курс по немски език. Знаеш ли как е възможно това... хахах с опит, много опит, контакти и точно защото не съм слушал как не е възможно. Ако иска ще го уредя да си спести е едни 20 хиляди лева за 6 месеца с работа, които да си инвестира в образованието. Имам и познати поне 30 програмиста с рейндж до 250к заплата на година, които също могат да го насочат ако има интерес от тази специалност. Имам десетки познати, които са живяли по 10 години във Виена, Берлин, Мюнхен и т. н., които могат да дадат ценно инфо.

Успех и теб и като не можеш да помогнеш си замълчи и се опитай да не си такъв демотиватор.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: b7029def88
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Номер 8, авторчето. С такова мислене наистина няма смисъл да се мъчиш да ходиш в чужбина. Като се абстрахираме от езика - щом на 18 те мързи да работиш, което е в пъти по-лесно от това да учиш, значи няма и да издържиш на ученето в немски университет.
Учителите в гимназията още преди 5-6 години ни предупредиха, че запишем ли в Германия, пада голямо учене и стрес, и накрая не повече от 20% завършват.
Щом не искаш да се “жертваш” да поработиш преди университета, което както казах, е лесно - не си за там и не се мъчи излишно. Запиши някаква посредствена специалност в България и да ти в мирна главата.
Аз разсъждавам така - в пъти по-добре и достойно е на 18 да работиш и да имаш собствени пари (и в почти всички случаи можвш да го съчетаеш с учене), отколкото да учиш студентче и да се молиш за пари на вашите даже и за една вафла, като това ще продължи минимум до 24-25.
Чужбина не е за всеки, явно не е и за теб, в което няма нищо лошо. :)
От номер 4

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: bcf0d54821
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Автора до 10

Нека първо се изнеса от нашите и после да мисля за нискоквалифицирана работа в чужбина. А самият факт, че ти записваш на 24 не говори добре за мотивацията ти. Както каза номер 7, не знам как си го представяш това с бачкането в Дойчланд.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b7029def88
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Номер 11, всъщност точно обратното, говори изключително добре за мотивацията ми, защото не се спрях пред нищо толкова години. Нашите нямаха пари по едно време дори да ме изхранят. Сама заминах и сама работих на пълно работно време, паралелно карайки интензивни курсове да уча езика още минимум 4 часа прекарани в писане на домашни. Спях не повече от 4-5 часа в продължение на над 2 години, но това не ме отказа и въпреки неспането, не ми се загуби мотивацията. По 16-18 часа плътно заета бях. Нашите 1 лев не са ми пратили за тези курсове за езика, разходите за които ми излязоха близо 20 хиляди лева (квартира, храна, сметки, излизания и екскурзии отделно). Всичко е излязло от моя джоб от нискоквалифицирана работа. Не пиши повече за мотивация, защото е смешно да си учил/а немски толкова години, а да го знаеш на ниво А1, А2, виждаме твоята мотивация колко е била.
Моят език дори не се предлага за изучаване в България, нямах и избор, освен на място в държавата да го науча. Аман от мрънкачи. Наистина не се мъчи, не си за там.
От номер 10

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 35cc634195
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   12, това което ти описваш се нарича мазохизъм

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker