Кандидатстване в ПУ Паисий и Хилендарски - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кандидатстване в ПУ Паисий и Хилендарски
преди: 11 месеца, 19 дни, прочетена 606 пъти
Здравейте! Бих искал да попитам, английска филология с 5 на матурата по английски бих ли могъл да бъда приет? Моля, някой, който има познати от ПУ или който е в ПУ да ми каже, защото това е много важно за мен! Предварително благодаря и хубав ден на всеки!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 5ab6ec95b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ще те вземат без никакъв проблем, после с по някой друг изпит всяка есен ще избуташ до 4-ти курс. След като си им платил и последната семестриална такса вече не си нужен и те оставят да влачиш 2-3 изпита докато си жив, защото това е единствения начин да получават пари от теб.

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 591b685011
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   От автора:
Аз съм човек, който учи много и щом влезна съм сигурен, че всеки един изпит ще си го взимам. Само сега най-важното за мен е дали ще ме приемат с две петици..

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: e6545476e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   В момента в повечето български университети и едно цвете в саксия да запишеш и да му плащаш семестрите ще завърши. Така че не се притеснявай.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 91f73905c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Двама човека, които са ми били съквартиранти, учат точно тази специалност във въпросния университет. Сега единият от тях е четвърти курс и не знам какви ги вършат, обаче ще ти споделя какво ми е разказвал за първи и втори курс. Имат лекции и в двете сгради на унито. Някакъв преподавател по спорт ги карал целият курс да изкачват Альоша в 6 сутринта през зимата, което доста ме стъписа като го чух. Също така въпросният човек, когото познавам, докато живях с него, той ходеше само за изпити и не е стъпвал на лекции и упражнения. Оказа се че е по-начетен и знаещ от така наречените преподаватели там. Другият човек, когото знам че учи това е трети курс и при него пък продължава да е тегаво, все ги мъчат. Дано съм ти бил полезен с това мнение и успех!

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 829696229c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ще те вземат. Вече взимат всички. Не слушай номер 1, дали ще си вземеш изпитите зависи само от теб. Даскалите обикновено гледат да ти дадат изпитите. Но прпблемът с Пловдивския университет е лошата му администрация и глупавата подредба, с която ще трябва да свикнеш. Инспекторите са безотговорни, а залите са разпръснати. Веднъж за една зала беше написано все едно, че е във въздуха. Аз гледах нагоре, не видях маси и столове да летят във въздуха. Но ще свикнеш. Няма как да не те вземат.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 591b685011
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Към Номер 5 от автора:

И аз гледах, че примерно 21/22 година програмата на 1 и 2 курс е доста разпръсната. Надявам се наистина да влезна, защото буквално ми е мечта да съм в Пловдив и то в Пловдивския университет

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: 5ab6ec95b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Аз съм от пръвият коментар.
Бях студент там от 2014 до 2018г. В този период ПУ нямаха собствени общежития и всеки живееше където намери. Благоев ( срещу университета до руската гимназия) беше страшна мизерия, но в него живееха 300 човека. Общежитията на УХТ 3-ти и 5-ти блок. 3 блок може да се сравни със живота в затвора, макар че и там имат някакви елементарни условия, каквито липсваха в този блок. 5-ти блок също беше стар и западнал, но поне имаш баня и тоалетна в стаята. (Там изкарах цялото си висше) Чайка (на аграрния университет) сравнително добри условия, но много далеч. Медицинските (още по-далеч. Дават само западналите стаи, но като цяло е добре) Сега новите на ПУ които са в двора зад новата сграда на университета са супер, но е много трудно да се доберете до там. Имах съквартирант английска филология, познавах много хора с тези специалност и с лингвистика с английски. Спорта тогава беше в зала Олимпик в Тракия и беше пълна лудница да стигнеш до това порутено и опасно за живота съоражение от другия край на града за 30 минути. Аз се опитах няколко пъти и си взех карта за фитнес мъскълАРТ. Преподавателите и асистентите взимат пари за всеки студент явил се на поправка, макар и не пряко от студентите, държавата им плаща. За това едно 30% до 50% са на поправка задължително и това колко знаят няма никакво значение, преподавателя винаги знае как да ви изпрати там. Имаше брутални случай на произвол от някои професори с много лоши обиди и там никой не взимаше изпита, слава богу двама такива се споминаха вече, дано са на топло и с вечни мъки за това което са причинявали на младите хора с десетилетия. Има и други които това че продават там им е единствената радост в живота и гледат да избиват комплекси. Там също няма минаване. Ние бяхме 120 човека курс, а завършиха едва около 30 човека, като нямаше човек без изпити на есен. В последствие един по един през годините изпитите взеха да намалят и завършиха още хора.
Който не вярва, нека отиде студент там и да си изкара едно чудесно висше в което няма нужда да стъпва изобщо защото няма заверки и където може да прави, каквото пожелае, защото всички това правят и преподавателите пускат, когото пускат, а не който знае.

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 591b685011
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към Първия коментар.
Разбирам. И накратко казваш, че ПУ-то приемат без проблем?

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 9905821d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   7, преди да прекъсна бях в Биологически факултет, и там определено изискваха заверки за каквото се сетиш - МБ, генетика, генно инженерство. etc. Зависи от специалността, понякога и едно отсъствие от упражнение може да доведе до нужда от restart на семестъра.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 5ab6ec95b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Абсолютно! Приемат, по кандидат студентски изпит, по матура и по диплома, което от триете е най-високо. За педагогическите специалности се полага и изпит по говорни и комуникативни способности, който се заплаща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker