Докторантура - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Докторантура
преди: 9 месеца, 14 дни, прочетена 665 пъти
Здравейте,

Тъкмо завърших магистратура, специалността е без значение. Работя по професията си, имам и бакалавър, и магистър в сферата. Чудя се дали да запиша и докторантура, отново в тази сфера. Най-вече от чист интерес и желание да се развивам, не мисля, че ще стана преподавател някога, прекалено е тромава системата, че да се изтърпя това или пък да се издържам само от това. Но бих преподавала почасово по определени предмети с идеята да помогна на студентите и с малко оп-практическа насоченост на занятията.

Въпросът ми е дали си заслужава? Как биха гледали работодателите в големите бг и международни фирми на човек с докторантура, бих ли имала някакви бонуси към възнаграждението чисто законово? Също така бих имала право на студентски отпуск до 6 месеца, платен. Дали биха ми го признали? За пенсия съм чувала, че давали някакви добавки, ако си докторант. Има ли такова нещо? Вече работя по специалността в голяма фирма, имам 3 години стаж, англ. език и мисля в бъдеще да работя в международна, дали биха били ок да следвам докторантура.

Също така бих ли имала шанс да стана асистент в някой университет? Говорим за допълнителна заетост и кэде бих могла да науча за такива възможности?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 13 дни
hash: d45c28bce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Докторантурите са пълна пародия - кьораво и сакато е доктор (примери: Боко, Стоичков, Пулеви и т. н. ). И аз съм магистър, но уви няма инфраструктура за да си работя по специалността и съответно едвам закрепвам. Преда на няколко фронта паралелно и това е. С нетърпение чакам да имигрирам. И аз подобно на теб имах илюзии за докторантура докато не бяха попарени от реалността - докторантите, които записват са на 90% връзкари, за които се знае още преди да запишат къде ще се намърдат. Местата за пост-докторанти са крайно ограничени, трябва да бълваш постоянно статии за елитни списания, които да събират и цитирания и т. н., а покрай всичко това ако не си човек на някого, ще ти лепнат някой друг льохман да влачиш под предтекст, че "теорията ви се припокрива до някъде" (разбирай не само теорията, а и 80% от цялата докторантура). Отделно, теб ще те набутат на редовна докторантура, т. е. нямаш право да работиш друга работа и трябва да висиш по 8 часа там (ще ти дават задачки и за връзкарите, ако случайно си ефективна с времето за себе си), да взимаш едни пръдливи 500лв. "стипендия", които после трябва да връщаш в пълен размер при прекъсване и така... Един мой професор в университета казваше, че разликата между доцент и професор била 100лв. при пенсиите, така че прави си сметката какви пари ще видиш от доктор. Фирмите не ги вълнува с каква степен си що се касае до възнаграждението ти, но това не пречи да търсят примерно доктор да проектира wi-fi чипа на iPhone, който ще излиза след 2 години на пазара срещу 1000лв. /месец... Като цяло, колкото по независима си финансово от други хора, толкова по-добре за теб в този изпърдян социален строй. Гледай си работата и кариерно развитие във фирмата, евентуално да си станеш сама шеф.

 
  ...
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: 2659df1b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ако ти сам/а искаш запиши. Ако запишеш ще я изкараш. Просто недей да очакваш нищо повече. Ще имаш една диплома повече и това е. Някой ден може и да ти потрябва. Висшето образование в България отдавна е девалвирало, така че не очаквай нещо особено. И за да не звуча кухо ще ти кажа че аз в момента съм докторант. Нямаш си на идея какви безсмислени теми имат колегите, включително и аз. Някои от тях са достатъчно двулични да се правят на заинтересовани за 1000 лева на месец стипендия. Аз самия съм докторант на самостоятелна подготовка без право на стипендия, по независещи от мен причини.
Замисли се да запишеш редовна докторантура, че поне да ги взимаш тези 1000 лева, друг келепир е малко вероятно да видиш.
Успех!

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 06071e24ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, колежке! Не се въздържах да се включа и аз. Ако нямаш кой да те уреди хич не се надявай. И аз бях докторант и ми обещаваха много неща докато им трябвах. После си пуснаха парашутистите и това е. Но ти ако имаше "правилният" човек нямаше да питаш тук. Радвай се, че въобще работиш по специалността си в тази връзкарска и снобска държава. Много от нас са умни и кадърни и работят колкото да оцеляват! Налага ми се понякога да крия образованието си, защото съм "прекалено квалификацирана ", а трябва да се издържам от нещо все пак.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker