Лекциите ми идват в повече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Лекциите ми идват в повече
преди: 7 месеца, 14 дни, прочетена 1106 пъти
Първа година, редовно. Първа седмица ми е. Първата седмица всеки ден от 8 до 19 лекции. Караме със задочниците. Заради тях 14 дена нямаме почивка. Следващата седмица една лекция на ден ама пак. Дават ни домашни, не знам как да насмогна. По някое време се уморявам и спирам да пиша в лекциите и снимам за вкъщи. Днес избягах от лекции за да си напиша домашното с най-добрата приятелка която не успя днес да дойде на лекции по семейни проблеми. После по 3 пъти в седмицата имаме лекции, даже една няма да учим. Направо ми идва в повече. Помощ! Как да се справя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 14 дни
hash: 28387958b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Би трябвало да имате отговорник на групата, който да преговаря за програмата. Натоварени сте наистина и никой не е помислил за вас, а трябва да изпълнявате програмата. За сега не знам дали може да се сменя програма, но го имайте предвид за в бъдеще.

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: a71f52f7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Щом от първата седмица започваш да хленчиш може би не е за теб.

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: cf35c01f01
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Прекъсвай и стани чистачка, щом още вторта седмица бягаш от лекции безпричинно то ти не ставаш за висшист, няма смисъл да си губиш времето и да залъгваш себе си и вашите.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: dd184924cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   От авторката: Просто не очаквах първите две седмици ВСЕКИ ден да имаме лекции без ден почивка. Вчера да, избягах за да напиша домашното по друг предмет, но това което го учим го качват онлайн. Пак предпочитам да си уча от колкото да мъкна тежка стока. Като ми идва в повече се сещам как мъкнах тежка стока лятото за едни 1000лв. Много сте груби в коментарите. Аз не очаквах да е чак толкова натоварено. В училище не беше така. От осем до два, сега от девет до седем или даже от осем до седем. Ще гледам да не бягам от лекции защото ме хваща срам и страх като го правя, а го направих един път, докато приятелките ми вече трети ден не идват някои(едната си има валидна причина, другите ги мързи), а днес бях сама.

Просто ми е тъпо че учим по 10 часа и после след това очакват да сме готови с домашната. Както винаги в този сайт всички са прекалено големи задници и веднага ти казват че за нищо не ставаш... Не ми е за първи път де...

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 3bbee5ecb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Успех ти желая в начинанието. Аз прекъснах и ГРАМ не ме е срам и на всеки го казвам без да се замислям. Това просто не беше за мен и честно да ти кажа не знам хората как го издържат това нещо 4-6 години, че и повече(тези, които карат магистратурите). Не мисля, че съм умен, но не мисля, че съм и тъп и определено не мисля, че ако нямаш висше нищо не става от теб. Никога и до ден днешен не съм си мислил, че някой е повече от мен само, защото има висше, а аз не. Гоня си целите в живота ми и ще ги постигна, но моято цел определено не е да имам висше и цял живот да казвам на хората, че съм вишист и едва ли не съм превъртял играта хаха.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: f088005675
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хахах, че има много груби в този сайт си права :)))
Значи много зависи каква специалност учиш и дали има смисъл да си толкова редовна на лекции.
При Медицината има смисъл да си редовна, при всички специалности по-скоро не.
Така като ти чета поста да не би Филология да учиш някаква? Там няма смисъл човек да е редовен.
Аз като бях студент редовно - 5 години - мъж съм и основно излизах по- барове и дискотеки и купони в общежитието. То нали човек трябва да се забавлява на тези години все пак.
Най- добре се свържи с колеги и колежки от по-горните курсове и ги питай дали и колко е необходимо да се присъства. Постепенно ще ти се изяснят нещата - нормално в началото човек да не може още да се ориентира и да е прекалено съвестен.
Не се пренатягай толкова да присъстваш всеки ден - живота е един. Гледай какво правят останалите ти състуденти в курса в курса и се води по тях. Златната среда е добра идея - нито човек да е от най-съвестните, нито от най-небрежните.
Така правих аз - и сега съм се реализирал успешно в професията си.
Горе главата, общувай повече със състудентите и се забавлявай - това все пак са ти най-хубавите години.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 87474da30f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Миличка, по мое време бяхме на лекции и упражнения плътно от 7. 00 до към 17. 00 и през събота, и така 5 години. Не ни минаваше през ум да хленчим.
Глупаво ми се струва да се оплакваш за дреболии и то тук. Или се справяш, или отпадаш. Успех!

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 88181b2a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Към авторката: Трябваше да започнеш работа в железниците! В повечето длъжности не се изисква висше, а щом си вземеш дипломата за средно, можеш да кандидатстваш в структурите на Националния ни железопътен превозвач-кондуктор, билетен касиер, кондуктор, техник-механик ревизор-вагони, ковач, шлосер и т. н. или към инфраструктурата-стрелочник, диспечер и т. н.! Разбира се, че без обучение и полагане на изпит никой няма да те вземе там на работа! Но в сравнение с университета, това е песен! А и курсовете са на тяхна издръжка! Обучението е 4 мес. -2 мес. теория и още толкова практика! След това се явяваш на изпит и щом го издържиш, незабавно започваш работа! А и още не е късно, можеш да напуснеш университета незабавно и да провериш в сайтовете на БДЖ И ДП "НКЖИ! А и все пак не забравяй, че това е държавна работа и ще получаваш толкова, колкото е по договор, никой няма да те осигурява на 4, вместо на 8 часа, както е по Закон, ще ти вървят пенсионни и здравни осигуровки! Никой няма да те задържа след края на работния ден! Единственото, което се изисква от теб е да емееш да работиш в екип и да ходиш на работа със желание! А и защо изобщо се хвана с това висше?

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 0362726512
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 7 - Едно време общака беле стотинки и работещ студент на нощни смени, за да си покрива сметките просто нямаше... Тея ръпи съвети си ги наври в задника.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 9f06393790
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   То ако от сега ти идва в повече и не ти е грам интересно, ми няма смисъл да се мъчиш. Откажи се и стани касиепка в Била, никой не е казал, че всички трябва да са с висше и от продавачки, складови работници, чистачи и т. н. има тужда. Не, че е много лесно да си по 12 часа на касата, ама ако ти се струва по-подходящо...

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 81144f6c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Университетът е пълна будалащина. В най-добрия случай ще си изгубиш времето и ще направиш няколко добри приятелства. В по-лошия - ще ти натъпкат главата с някакви абсолютни глупости, ще ти вземат парите, ще ти откраднат времето за реален опит и себеусъвършенстване и накрая ще ти дадат една хвърчаща хартийка (диплома), с която да си избършеш г.. а.

За протокола: завършил висшист съм. Докато следвах, се имах за голямата работа. После дойде изтрезняването и тежките изводи за изгубените години в тази месомелачка за мозъци.

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 9e9f6bc858
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Аз както го помня - беше даже по-зле - имахме поне по 2-3 лекции на ден упражнения, уплътняваше се целия ден от 7 сутринта до 7 вечерта. Даже и събота имахме упражнения (без лекции).
На теб вероятно ти се вижда страшно и сложно, защото училището в наши дни е свалило много нивото и особено последнитя клас по цял ден само се шматкат. В университета няма да е така - поне първите 2 години после ще стане по-лесно.
Иначе никой не те задължава да записваш лекции. Особено ако можеш да намериш всичко онлайн. Процеса на писане обаче задейства други дялове на мозъка (различни от тези които се задестват при слушане) Това ти помага да запомниш по-добре материала. Ако ходиш на лекции, после да се подхотвиш за изпита ще ти е много по-лесно, отколкото ако се подготвяш само по учебник.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: 136f0908db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Мойто момиче. Първа година съм, редовно. Инженерна специалност. Сутрин ставам към 8. 30 да отивам на лекции, като приключа отивам да работя до 23:30. Събота и неделя съм на работа от 11 до 23. Вторник имам спорт от 05:30 преди лекции и работа. Стига си хленчила съвсем сериозно. Тия дето само учите и не бачкате сте ми яко смешни. Колегите ми, както и половината състуденти не са имали един работен ден. Аз работя 6 дни седмично, в деня който почивам от работа имам уни, а когато почивам от уни, съм на работа. Намирам време да излизам с приятели, с приятелката си, да си извършвам хобитата, също имам малък бизнес. Айде малко от малко.

Стрелата;

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: e349e5e5ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Големи бумъри в коментарите. Това, че сте учили по 20 часа на ден, не означава, че е било и е нормално. И до номер 13 - успех със сесията, защото по написаното излиза, че неглижираш ученето.

 
  ...
преди: 6 месеца, 5 дни
hash: 9780e42ef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Какви лекции бе. Първи курс ходех от време на време, после 2-3-ти изобщо не ми е минавало през ума.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 136f0908db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не знам какво неглижирам мой човек номер 14, но като за индивид който както казах работя, уча, тренирам (зала, плуване, колоездене) първи семестър мина по масло, сега втория малко засрамвам завършили студенти от моя факултет с разни познания по общите ни науки, но както и да е. Ще пиша тук 2027 след като започна да работя на малко повече от 2. 5к лева почасово и започна да вземам истински пари с уменията си. Дочуване.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker