Математиката ми е много трудна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Математиката ми е много трудна
преди: 4 месеца, 13 дни, прочетена 498 пъти
Здравейте! Имам проблем с математиката. Винаги ми е била трудна, освен може -би в началните класове. Тази година изпуснах доста материал поради причини които не искам да споделя. Учителката вече няколко пъти ми се е карала пред класа, и мен ме е срам когато става така. Сърцето ми се свива всеки път когато правим контролно или изпитват класа на дъската. Мразя тази ужасна математика! Добра съм по всички останали предмети, а по тази математика имам само двойки и тройки. Толкова много ме е страх, че понякога ми става лошо преди часовете по математика Дайте ми съвет как да се справя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 13 дни
hash: e119b5f498
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Честито Рождество Христово!

Зависи какъв тип човек си - има хора, които запомнят математическите неща логически - ако си от този тип хора - тогава трябва да намериш някой да ти обясни нещата, които сте учили:

1. Някоя твоя съученичка, която е силна по математика и умее да обяснява добре и разбираемо - да се поупражнявате с нея сега през ваканцията по темите, които не са ти ясни

2. Да отидеш на консултации, когато преподаватеката ви има такива

3. Да вземеш няколко частни урока

4. Да се хванеш сама да четеш и то и от други източници по пропуснатите теми


Ако си от втория тип хора, които запомнят чрез практика - тогава трябва да решаваш повече задачи!

Като, ако се затрудняваш - може да го комбинираш с някой от предишните варианти.

Математиката не е трудна, но трябва да се схване логиката и да се решават повече задачи! Успех!

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 201a9ca465
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Частни уроци.

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: a2b507c538
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Математиката е предмет, при който новите познания винаги се построяват върху стари познания. Още по-просто казано, ако имаш пропуски в учебния материал някъде из предходните класове, то тогава усвояването на нов материал става все по-трудно. Това е най-често срещаният проблем с тази наука. Решението на този проблем е лесно, а то е да се запълнят тези пропуски. Най-лесно става с минаване на материала от всички класове наново (разбирай от 1-ви нагоре). Това може и да изглежда плашещо, но не е.

Примерно от 1-ви до 4-ти клас ще го минеш за много кратко време (около седмица)

5, 6, 7 са по-бавни около месец за всеки, като зависи от пропуските.

Хората главно започват да затъват в тези класове, но "давенето" започва по-нагоре (в 8, 9, 10, ... клас)

А да си намериш учебници от 1-и до 7-и клас включително е лесно. Правиш си безплатна регистрация в Просвета и ще имаш достъп до онлайн учебниците. Прочиташ най-важното от урока и решаваш задачите след него.

Тази твоя учителка не я мисли много, като завършиш тя и съучениците ти набързо ще напуснат живота ти. Те не играят голяма роля.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 4344f47f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Слаба си по Математика, защото имаш много фундаментални пропуско. Математиката е като строенето на стена. Няма как да изградиш стабилна стена със калпава основа и дупки навсякъде. Решението е просто да седнеш и да научиш всичко от самото начало. Знам, че ти звучи гадно, че трябва да научиш всичко от самото начало, но после като пораснеш ще си много доволна, че си го направила. Успех.

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 49b94cc658
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да решаваш задачи.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 232a349639
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Посещавайки частни уроци.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 4e126cafea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Мъж на 31 години съм. През всичките ми ученически години бях доста зле по математика. Не бях лош ученик, по предмети като история, билогия, литература и прочие имах само 5 и 6.
Брах голям срам, защото майка ми цял живот е била главен счетоводител и естествено страшно добра математичка. Непрекъснато се занимаваше с мен, но аз все не попивах. Дори и в училище ми се подиграваха заради тая математика, наричайки ме "тъп".
Преди около година попаднах на статия за т. нар. Дискалкулия. Това е нещо като Дислексията, но при числата. Направих си онлайн тест, а след това отидох и при специалист... Е, оказа се, че страдам от Дискалкулия.
Не казвам, че имаш същият проблем като мен, но помисли и над това нещо.
По мое време (1999г. бях първи клас) никой не говореше за тези диагнози, и децата с проблеми все ни подценяваха и ни се подиграваха.

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: c4b3cb9915
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Изглежда, че имаш проблем първо с учителката, поради което те е страх да влизаш в часовете. Говори с нея, обясни ѝ нещата, които си написала тук - че си изпуснала много материал, че се опитваш да наваксаш и, че те е срам като ти се кара пред класа. Ако е свястна, ще прояви разбиране и най-малкото ще спре да ти се кара. Ако нищо не се променя, потърси помощ от родителите ти или може би от друг учител, на когото имаш доверие, да говори с нея.

По отношение на наваксването, прави са коментиращите, че математиката се надгражда. Ако задачите от минали години са ти трудни, то и от тази ще са и ще ти става все по-трудно.

Събери си сборниците, започвайки още от 5-ти клас. Ако нямаш сборници, поискай да ти купят или вземи от училищната библиотека. Задачите в учебниците не са достатъчни. Решавай задачи от всяка тема, докато си уверена, че можеш да ги решаваш. Отзад на сборниците има отговори, понякога и примерни решения. Ако някой тип задачи въобще не ти се отдават или не ги разбираш, поискай помощ да ти ги обяснят - от учители, родители, съученици, все някой трябва да се намери.

Поздравявам те, че си осъзнала проблема и че търсиш решение. Личи си, че си умно момиче. Сега е моментът да се справиш, защото иначе ще става по-трудно. Но ти можеш и ще успееш! :)

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 3d6c63a0a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не всеки е добър във всичко, особенно когато става въпрос за математика, физика и химия. Предмети, които са въпрос на разбиране, а не на наизустяване. Не се шашкаи.
Ако ваще нямат възможност за частни уроци. Говори с преподавателя по математика за консултации. Свекърва ми е учителка и от нея знам, че учителите са длъжни на дават консултации ако има желаещи. Кажи и, че си желаеща за такива.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 5 дни
hash: 013ec150fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Khan Academy, това е един от най-добрите безплатни образователни сайтове.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 82ef6fbbec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Сякаш виждам себе си преди години.
Първо- очевидно има пропуски. Но има го и това, че имаме различни видове мислене.
Решавай сам/а задачи, а там където не успяваш, отивай на консултация при госпожата и питай. Решавай пак, докато ти се проясни поне малко повече. Не се отказвай при първата нерешена задача, минавай на следваща, след това на друга.
На консултацията, първо, може би ще ти се изясни, второ, тя ще види, че имаш желание, стараеш се и ще спре да те мъмри пред класа.
Повярвай ми, това второто със сигурност ще проработи!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker