Ефективни методи за учене и запомняне на информация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121358)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ефективни методи за учене и запомняне на информация
преди: 4 месеца, 6 дни, прочетена 383 пъти
Споделете вашият опит за учене и запаметяване на голям обем информация. Създаване на невронни връзки, асоциации...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 5 дни
hash: d500b2b224
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Защо искаш да запаметяваш? Паметта на човек се губи с възрастта, остава му единствено моторната памет. Затова сме измислили писменост, книги, дискове и т. н. - за да съхраним информацията в по-надежден носител от нашия мозък. Човек е необходимо само да запомни какви инструменти предлага съвременната наука, за да не открива топлата вода. Ето ти пример с висшата математика - достатъчно е да знаеш че хората са открили начин да сметнат площ и обем на произволна фигура. Като знаеш че има такова нещо, не е трудно да намериш с един клик и формулите. Но тези формули също не ги ползваме често, защото хората винаги търсят лесния начин - направили сме специализирани софтуери за целта. Това е съвременната картина на образованието - един инженер учи теорията, чиито краен продукт са няколко софтуера, които само човек разбиращ от тази материя може да борави.

 
  ...
преди: 4 месеца, 5 дни
hash: ad50eca2f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Методите от край време са едни и същи - назубряш седмица преди изпита, избълваш каквото запомниш, после забравяш всичко...

 
  ...
преди: 4 месеца, 5 дни
hash: bc0b1c0bf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Моят метод е писане и разказване на глас. Фотографската памет е от значение. Ако не можеш да го разкажеш, значи нищо не е влязло в глава ти. За учене ми беше необходима тишина и спокойствие. Имах си график по минути, когато се готвех за изпити. Беше ми необходим и нощен сън, за да съм в кондиция на другия ден.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 5 дни
hash: 449ba98ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Завършила съм История и понякога за един изпит трябваше да се научат 800 страници. Ще ти кажа как се справях аз, взимах конспекта и си правех сметка. 40 въпроса, 11 дни (примерно), т. е. трябва да научавам 4 въпроса на ден (последният ден е за преговаряне и почивка). След това взимам една тетрадка и започнам въпрос по въпрос да записвам най-важната информация (основни събития и дати в моя случай). И така, ако в книгата по въпрос 1 е изписано 30 страници, аз ги събирам в 3 или 4. След това правя същото с въпрос 2, 3, 4. Вечерта чета само моите записки. На другия ден същото с въпрос 5, 6, 7 и 8. И така до края. Последният ден преговарям и "разигравам" изпита, т. е. моля майка ми или някой друг да ми каже едно число, примерно 14. И аз започвам да разказвам тема 14, докато тя следи моите записки, дали говоря верни неща, дали не пропускам нещо и т. н. После пак избира число и разказвам друга тема и така на случаен принцип избираме 2-3 теми. Ако пък по някоя тема не съм сигурна, нарочно я моля да и я разкажа и тя да ме допълва (като гледа записките ми). Оставащите часове гледам да не мисля за изпита, разхождам се, гледам телевизия, играя на лаптопа... и гледам да съм се наспала добре. Освен това винаги влизам като една от първите. Хем професорът още не е уморен, хем аз не се побърквам с часове в коридора. Действам на принципа "да става каквото ще, важното е да свърши". И никога не са ме късали на изпит.
Това е. Въпросната тактика я прилагам за всички изпити, дори и след като съм завършила. Сега ми предстои обучение за нова професията и пак ще действам така.

 
  ...
преди: 4 месеца, 4 дни
hash: 2a5e871786
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Примерно учене на език, как да се запомнят хилядите дума?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker