Приятели без комуникация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121245)
 Любов и изневяра (29723)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21899)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18537)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приятели без комуникация
преди: 3 месеца, 29 дни, прочетена 438 пъти
Здравейте.
Какво мислите за комуникацията в приятелството?
Доколко е важна и колко често е нужна тя за едни здрави и истински взаимоотношения?
Мотивът ми да ви задавам този въпрос е моя приятелка, която не мисли, че е нужно да общува често с мен, за да бъдем близки. Тя пътува често и когато я няма, не ме търси. Не си пишем, ако аз не го направя първа. Случи се така, че я нямаше за цял месец. Не я потърсих, за да видя дали тя ще го направи - не го направи. Говорили сме по темата и тя знае моята позиция. За мен е важно да говоря често с приятелите си, защото искам да знам как са, какво правят, да си споделяме, или просто да се смеем, да побъбрим - за мен това е от изключителна важност. Ако не знам какво се случва с даден човек, нито той знае това за мен, как можем да се наречем близки? Но тя не вижда по този начин нещата. Дори родителите си не търси често. Знам, че ме обича и държи на мен, защото го показва, когато сме заедно. Затова просто искам да разбера логиката на това, за да не бъда огорчена. Не искам да бъда задушаваща към нея, но не виждам как можем да продължим без да си говорим. Просто ми е непонятно.
Предстои да заживее в друг град скоро и не знам как ще продължим приятелството си. Ако има други хора като нея, които не държат на редовната комуникация с приятелите си, а примерно да се чуват два пъти годишно, моля да ми го обяснят. Не съдя този начин за мислене, просто искам да чуя обяснение.
Как така държите на някого и той е важен за вас, но нямате нужда да се чувате с него?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 1b4f1ae5d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   А ти защо искаш постоянно внимание?
Аз не търся често, защото не искам да досаждам. Предпочитам така, отколкото да се чуваме през дни и да си повтаряме едно и също. Като се мине повече време-имаме какво да си кажем. Ако си има гадже- не ща да слушам постоянно за нейния, за проблемите им или да ми въздиша какво и е подарил, къде я е завел.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: e642e900ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Звучиш ми доста обсебваща, хората едва ли имат време да си бъбрят и да се смеят с теб редовно. Реално семействата са за това - да сте заедно.
Намери си приятели с общи хобита/занимания, за да сте по-често на едно място.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 99f3630e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Просто приеми, че има такива хора като тази твоя приятелка - и жени, и мъже, които най-общо казано са малко по-студени хора. Аз също съм горе-долу така.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: b9166b1fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз съм сдържан човек. Не съм проактивен в комуникацията. Даже смятам честият контакт и задаването на всякакви въпроси за нахално. Когато ме потърсят, съм словоохотлив. Обясниха ми, че интереса към даден човек се демонстрира като го търсиш и задаваш въпроси, да покажеш, че те е грижа.... не го споделям това. Реалността е такава, че нямам близки приятели, което говори, че моят начин не е правилен и поведението ми води донотчуждаване. Просто искам да кажа, че има хора като мен, които явно са по-тихи, самодостатъчни, самотни и някак си са свикнали с това. Фактът, че твоята приятелка не те търси може би не е проява на неуважение или незачитане. А това че дремя в този сайт и чета измишльотините на хората говори достатъчно също.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 52982c3aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Явно държи на теб само на думи. Знае, че искаш да чуеш това, за да продължаваш да си й на разположение когато е в настроение за теб - иначе казано те използва според мен. Истинските приятелства се основават именно на споделянето или "взаимното използване" в материален аспект. Не ми е понятно, защо хора като теб толерират такова поведение.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 84e6e7c202
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Логиката е че приятелката ви е интроверт и по-честото общуване с хора, независимо че са близки хора я натоварва много психически. Така са интровертите.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 3ee71aaa7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Общуването с хора включва две неща-оплакване и хвалене. И двете са натоварващи. Не знам от кой тип си, но не всички хора имат нуждата да висят с часове на телефона да слушат оплаквания или хвалби.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 823739bcc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Животът е много натоварен и някой да ми мрънка кога, колко се чуваме, да съм длъжна да угаждам на чужди очаквания. Ако се чуем добре, ако не пак добре. Всичко ми идва вповече, имам една, приятелка като теб, просто й е скучно, иска и търси забавление. А на мен ми се реве от преумора, искам просто да си почина, да гледам нещо в нета, афнефда я слушам един час на телефона. Ако някой не ми върне обаждане, не се сърдя и като се чуем едни извинения, което не е нужно, приоритет е първо нашият живот и ангажименти и после хората. Освен това какво ти пречи кога се чуват с родителите й, и да така е правилно, а не да сефчуваш постоянно, да мрънка, как ти се месят и контролират. Приятелката ти е много права, гледа си живота и не се с образува с твоите очаквания. А имаш ли такива винаги ще си разочарована, никой не е длъжен да ти угажда, да отговаря на твоите потребности. Обмисли, защо си толкова зависима от хората, приятелката ти. И няма какво да говориш с нея и да й искаш обяснение и притискаш, защото ти така искаш. Узажавате това е достатъчно, но ако продължаваш да искаш и притискаш ще си загубиш приятелката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker