Мнения за РУ "Ангел Кънчев" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124105)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14648)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мнения за РУ "Ангел Кънчев"
преди: 4 месеца, 23 дни, прочетена 370 пъти
Здравейте!

Предстои ми догодина да кандидатствам в университет и за сега съм се спрял на РУ. По-конкретно, специалност Компютърни Науки. Имам следните въпроси: Какъв бал е необходим горе-долу, лесно ли се влиза или не? На какво ниво са преподавателите? Аз имам нагласата, че ще си уча всичко сам и не ме притеснява много, но все пак един добър лектор ще ми помогне много. Ще ми бъдат от полза всякакви съвети, истории и опит, който имате.

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 22 дни
hash: 90ef5c6f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Точно за компютърни науки няма абсолютно никакъв смисъл от този университет. Казвам го като човек, чиято съпруга е завършила тази специалност там. От целия им випуск един само работи по специалността си. Учат се някакви стари нимому ненужни неща. Иначе се влиза лесно, то затова и качеството е такова. По-добре изкарай един курс в Софтуни, за два пъти по-краткко време ще научиш 10 пъти повече и то неща, които наистина ще ти послужат. Дори и стаж ще ти осигурят, доколкото знам, което не е малко предимство, защото в момента в този сектор трудно се уреждаш за стаж. И даже ще ти излезе и по-евтино, ако не си от Русе, защото ще учиш от вас и няма да се набутваш с наеми.

 
  ...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: cffc213d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Тази специалност мисля, че беше към педагогическия факултет и можеш да придобиеш и учителска правоспособност.

Иначе университета е хубав, приятно място. Базата е добра, има и достатъчно общежития, ако си от друг град.

Сега, при всяко висше компютърно образование - трябва много и да надграждаш, и да се занимаваш самостоятелно, ако искаш наистина да усвоиш нещата.

Влизането по мое време беше лесно, предполагам, че и сега е така.

 
  ...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: 96f51b6f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Здравей. Аз съм на 19 години. Не съм от Русе, но съм анализирал темата. Тази година се записах условен студент в РУ (т. е. запазил съм си място, платил съм семестриална такса) - подобна специалност. Подразбира се, че съм ходил на място. Избраната от мен специалност е КСТ (Компютърни системи и технологии). Учил съм подобна специалност в гимназията; учил съм програмиране на C#, като съм се занимавал допълнително и с приложна електроника (в гимназията съм ходил на състезания по приложна електроника; запояване, знания по аналог. /цифров. схемотехника, др. ).

Реших да се да кандидатствам там (макар и да имах изключително високи амбиции, имайки предвид това, че завърших с отличие), защото в днешно време всичко е самообучение. Човек разчита ли само на това какво му говори преподавателят - ще стигне до кривата круша. Аз лично съм свикнал да си уча всичко сам.

Другата причина е тази, че ще ми бъде по-лесно да съчетавам работа-учене. На преподавателите не им пука толкова дали отсъстваш или не, стига да си изпълняваш проектите/ходиш на изпити.

Ако искаш представа до това колко е "забутан" университетът. Имах една преподавателка в гимназията - тя завърши КСТ в РУ. И то много наскоро (2020; а тя е дългогодишен преподавател). Тя ходи само на изпити, когато се налагаше - преподавателите й звъняха, за да си идва... в крайна сметка на хартийката пише, че е била редовно, макар и почти нито един ден да не е била на лекции.

Университетът като сграда е голям. Има много добра база (може би най-добрата като за тази част на страната, в която се намира Русе). Отидох в Русе на кандидатстудентски изпит по Български език (основно граматика, според това, което съм чувал и разглеждал) - заплатих сумата от 60 лв. по EasyPay. Всички изпити са онлайн - бях накарал един приятел русенец да ме снабди с лаптоп. Накрая, когато отидох ми казаха - "Приет си! ". Признаха ми сумата от 60 лв. като такса за кандидатстване в крайна сметка (както казах - запазих си място и се записах условен студент). Впоследствие заплатих и семестриалната такса, състояща се от 450 лв. (платих по банков път, беше гъвкаво, не бях задължен да плащам веднага). Да добавя, че бях с една приятелка, но тя кандидатства дизайн (почти същата история, но при нейния прием има конкурс).

Като общежития бих казал, че са наистина добри - няма сравнение с варненските общежития. Добри са откъм това, че има доста реновирани такива. Блок 6 има добри помещения за живеене. Един приятел плаща 120 лв. на месец (в това е включен токът и водата, изчислява се по консумацията на целия блок). Доволен е.

Имам много близък приятел, който учи право. Там се влиза по-трудно, но се справи. Доста е доволен от преподавателите; на моменти не е доволен от отношението на служителите на университета (нон-стоп ми дрънка за една лелка, която приема плащания за семестрите). Той има успех 6. 00 и взима стипендия 200 лв. И при други специалности има стипендии.

Има много неща за казване, но считам, че разказах достатъчно от преживяванията си; вподследствие си прави сметката. Пожелавам ти успех в избора. Ако имаш някакви други въпроси, питай. Не ми пречи да попитам приятели.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: e323e0ec62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Брат ми и един от най-добрите ми приятели учат там. Предлагаха им да се отпишат от уни и да почнат работа по специалността още от втори курс, защото те наистина си учат, но те решиха първо да завършат. Влиза се лесно, повечето преподаватели се добри, но пишат оценки лесно, затова трябва и сам да седнеш да учиш, иначе ще го завършиш, но няма да имаш знанията необходими за работата. Добър избор е като цяло и града е хубав и по-евтин от другите големи градове в България.

 
  ...
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 08f397b1c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Бягай от там, бе

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 4de13426ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Те хората бягат от Русе, ти там искаш да отидеш. Аз само минавах за един час бях там и ми дотежа, не бих останал една седмица в Русе, какво остава да уча там. Но аз и тези, които бягат сме си ние, на теб пък може да ти хареса. Най-добре отиди да видиш как ще усетиш града.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 90ef5c6f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Той човека, ако ще се подготвя сам така или иначе, за какъв чеп въобще му е 4 г. обучение в университет и то в РУ? Те там учат стари неща, които така или иначе няма да са му от полза. По-добре да си запише едно Софтуни, та поне да може да се концентрира само върху курса и да ги научи качествено нещата. Че той за 2 г. да си изкара Софтуни, още 1 г стаж да кара, 1 г. джуниър, на петата година може и вече да е синиър и да е изкарал пари. А в университета петата ще е току-що завършил нищо незнаещ, неможещ, без ден стаж и тепърва ще трябва да се моли някой да го вземе на безплатен стаж, а те я го вземат, я не, защото знанията му ще са безполезни. После тепърва пак трябва да минава курсове.

Ще се разчеква между самообучение и лекции и в крайна сметка нито от университета ще има полза, нито от самостоятелната работа, която няма да е качествена и систематизирана. Друго си е да ти е систематизирана информацията като на курс. Да ти я преподават опитни и действащи програмисти.

Не го заблуждавайте така човека.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker