Защо лятната ваканция в университета е толкова дълга? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Защо лятната ваканция в университета е толкова дълга?
преди: 2 месеца, 11 дни, прочетена 482 пъти
Занятията ги приключихме в края на май, сесията продължи до 20-ти юни. Никога не съм очаквал, че лятната ваканция след като завърша ще бъде толкова дълга. Реално се оказва, че последния път когато съм учил до края 1 юли е било в далечния 11 клас. Защото в 12-ти приключихме май месец. Даже знам че другите университети приключват още по-рано. Тоест какво се получава - едни плюс минус 3 месеца ваканция. Аз ли съм единствения идиот който е очаквал, че подобни безгрижни летни ваканции няма да има повече след училище?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 220a0affd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Повечето хора ходят редовно на лекции първия семестър на първата година и после работят, като не се вясват много-много в университета, така че идеята за ваканции след ученическа възраст е малко наивна

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 9eb0fba191
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   “Безгрижните” летни ваканции всъщност са направени, за да бачкаш и да събереш някакви минимални пари да не си в тежест на вашите. Верно, че в България много малко хора го правят и българските родители дондуркат отрочетата си минимум до 30-годишна възраст, да не кажа 40, ама мислех, че поне за елементарни неща се сещаме.
Ж25

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 2f8cd01370
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Толкова е дълга, защото, ако сега си хитро и умно момче нашо, ще изровиш учебната програма за следващата година, от нея ще видиш кои ще са ти най-трудните предмети за следващите два семестъра - зимен и летен, кои ще и преподавателите по тях, тоест какво обичат да дават на изпитите, ще си вземеш учебниците по тях, но за да успееш ги ограничи до максимум три, и ще ги минеш по два пъти всеки. Може и да кофти, трудно, да не разбираш в дълбочина, да не запомниш всичко, но минеш ли ги така - веднага ще разбереш къде най-много имаш да наблегнеш, включително и с въпроси към преподавателя, и ще си в пъти по-подготвен от всички останали, а напрежение покрай ученето и изпитите, от новата учебна година ще имаш пъти по-малко, защото ти реално трите най-кофти предмети ще ги минаваш за трети път, и ще може да се е оказало, че поне по един от тях си стигнал до задачи, казуси, докато другите ще са били потънали в безбрежната теория на предметите-главорези. Така, и с малко допълнителни консултации, но ти вече имаш идея - ще вземеш следващата година безпроблемно.

Ако вече си позатънал - учи по предметите, по които си бил затънал. Не се офлянквай, трябват ти по 2-3 часа на ден, може да се съвмести и с работа и купони.

Аз не съм студент, но на седмица уча допълнителни неща с двама различни преподаватели - припомням си системното програмиране и една съвсем нова тема - дигитално машиностроене. Имам общо да мина 4900 страници, ако броим всичките книги. Звучи ужасно и невъзможно, но със стабилен такт И ПЛАНИРАНЕ, САМООЦЕНКА, АКТИВНО УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОЦЕСА, си става не само възможно, а и много ефективно. За 2500 страници по машиностроене работа с гуруто, и работа по реални проекти в цифровата среда за конструиране, скоро ще съм на нивото на младши конструктор, и ако си сдялам една рамка за картинг - няма да си счупя главата с нея.

Та, съветвам те да не си губиш времето, защото даже и да се хванеш да работи нещо - пак може да си хитро и умно момче, и догодина докато другите стенат и пъшкат по някой от тия предмети - ти не само, че няма да пъшкаш, но и снимки от дискотеките ще им пращаш... за назидание, задето са се почесвали където не ги сърби по време на "дългата лятна ваканция". Формулата работи и е тествана в две различни държави, защото ако в България пъшкате от следването - ела да видиш в чужбина как се става инженер за три години.... за три години само генийте го правят и ако не ползваш времето през лятото 6-7-8 години следване са в ти в кърпа вързани...

Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 501ad7805d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   И аз мисля така, дори понякога ми става скучно и си казвам е кога ще дойде септември да ида пак в университета. Понякога си мисля, защо не учим малко повече през лятото, поне можеше да завършим по-бързо примерно вместо 4 години учене можеше да бъде 3.

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: e24144e199
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Лошо няма! Това супер! Какъв ти е проблема?

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 8ac2a5f144
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това че има периоди в университета, през които няма учебни занятия, не означава че е ваканция! Имаш 2 (или 3) редовни сесии от по един месец, както и 2 поправителни... Това са ти 4 месеца или 1/3 от годината, както и да го погледнеш!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: b32d93b69c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Явно... Да не си живял дълго време в Америка?

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: c08ffb3488
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей, аз съм на 20 години, скоро ще ми е втората година в университета. И аз си мислих, че няма да имаме толкова дълги ваканции, мислих си че само юли и август ще почиваме. Обаче друго ми направи впечатление. При нас програмата е такава, че ходим само 1-2 седмици в месеца. Много рядко учим.

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: e63d3b6959
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Какъв ти е проблема от дългата ваканция? Нямаш нужда от почивка ли? Някои може да се явяват на поправителни сесии. Някои разчитат да поработят и да изкарат някой лев за таксите. Радвай се и се възползвай, че като заработиш, ти се полагат 20 дни платен отпуск.
Преди години август и септември бяхме по бригади в селското стопанство основно, чак от 1 октомври почваше семестъра при нас, май така си е останало и до днес.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 5951eb24be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Зависи от университета. Аз съм в медицински, всички колеги влачат поне по един изпит. Поправителната сесия е до 20 юли, а годината почва началото на септември. Ако недай боже имаш ликвидация и последните две седмици на август ти занимават. Честно казано ми липсват дългите безгрижни ваканции от училище.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: ea1b2f1583
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това ще е, завършиш и почнеш ли работа. Виждаш 20 дни отпуска годишно и доста години до пенсия.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 283420717f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Нямал си по-голям брат, по-голяма сестра или по-гокеми приятели, които да са били студенти, а дори и не си си помислял, че от студентските години на родителите ти нищо не се е променило в това отношение.
Летните ваканции си бяха супер.
Не се оплаквам. Нямаше работа първите години, но после се появи възможност за летни бригади в чужбина и беше супер.
2 месеца работа и после един месец на море, че и пари за дрехи и дори спестявания ми оставаха.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 31ec9f39d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12, за съжаление нямам братя или сестри от които да знам предварително за ваканцията в университета. Но трябваше да се досетя от разказите на родителите си.

Иначе за мен лично тази ваканция е кофти, защото няма какво да правя цяло лято. Още от гимназията няма с кого да излизам, така че си мислех, че като ида в университет нещата ще се променят, но явно съм се заблуждавал.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker