От какво се определя успехът? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

От какво се определя успехът?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2229 пъти
От това дали си завършил "елитна" гимназия, от това колко много си учил, какъв успех си имал, каква специалност искаш да следваш... виждала съм хора завършили например СУ, а пък си стоят безработни... има ли изобщо смисъл да се стремиш към успех, да се скъсваш от учене като накрая, ако си късметлия, може случайно да постигнеш успех?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: b6e1f45a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От гледна точка на оценките - абсолютно никакъв смисъл няма! Познавам много хора, който държат повече на самите оценки, от колкото на това което са научили /макар, че много от тях не учеха, за зубреха/. Ввинаги помага нещо ново, да знаеш нещо повече от друг. Като отидеш на "пазара на труда" никои няма да ти гледа оценките, а това което знаеш и можеш. Е, разбира се и без диплом не може. Но и това далеч не означава, че не можеш да работиш нещо друго /като мен/. По образование съм Ел. инженер, а работя съвсем различно от това което съм учил;)

NoBody

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6f9d5fa07d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Успехът е относително понятие. За едни това е да карат хубави коли и да возят най-готините мацки, за други - да създадат здраво семейство. Няма точна формула, защото хората са различни. А това, че си завършил някакво висше образование, не е показател. Не е достатъчно само да си "читанка", за да успееш :) Още повече за държава като нашата, тук нещата са малко объркани.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: dd83f974c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От какво се определя успехът? Животът всеки ден ни предлага различни шансове, на късмет, да, но и зависи какво търсим /както е казал №2/.
Реално погледнато, учим за да можем да разбираме и хващаме шансовете в живота. Колкото повече учим имаме по-голям избор от шансове. Докато завършил СУ може да работи като инженер, администратор и хигиенист този с основно може да работи само като хигиенист. Т. е. директорът на дадено предприятие, може да работи почти всяка длъжност в предприятието, но хигиенистът /този с основно образование/ не може. Следователно ако не е мързелив човекът със СУ никога няма да остане гладен, той и децата му, затова той е по добър избор за семейна половинка и за родител, следователно има и повече избор при избиране на половинка. Смята се за по-качествен защото може да яхне повече шансове, докато по ниско образованият ще гледа опашката му.
Друг е въпросът защо човекът завършил например СУ стои безработен. Защото е достатъчно горделив, мързелив и не достатъчно гладен. Доста шансове е имал, но не ги е хванал, защото не е искал. Избира прекалено много и е убеден, че с неговото висше, би трябвало да не работи и да взема заплата, /учи мама да не работиш/ му е втълпила майка му с възпитанието си. Ако мама го храни, защо да не чака свободно място за директор а да се хваща с по-ниска длъжност. Нали като се хване с по ниска длъжност трябва да се старае да се издига в йерархията, а така на готово е по-лесно.
С учението човек придобива не само знания но черпи и опит от опита на другите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f76a6cea8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Попитай родителите си колко от техните съученици успяха и какъв беше техния профил в средното. Ще ти споделя моето наблюдение-успяха тези на ниво оценки 3-4-5. Но една малка подробност-това не бяха мързеливи, глупави или ограничени хора. Те просто имаха способността да рискуват, да дойдат неподготвени за класно и да се надяват до последно на нещо, рискуваха да се опълчат на учители, рискуваха да свалят момичета доста над тяхното ниво. Те успяха. А тези, които чинно се подготвяха за класното и изкарваха добри оценки, не спореха с учителите, не опитваха това или онова в подхода към момичетата-тези хора станаха обикновени статисти в живота и обществото.
Извода-успяват тези, които не само рискуват, но и тези, които не се прекланят дотолкова пред нормите на поведение на фалиралото ни общество, държава и порядки.
Успява бунтара, новатора, авантюриста.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 732b9fed7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Подкрепям номер 4.

Най-успелите от класа на майка ми например са двойкаджийте от цигански пройзход - хората са рискували, взели кредити през 90-те и... хоп - банките фалирали. Днес са работодатели на стотици в града ни.

От моя клас - пак така. Пълната отличничка, най-добрата ученичка в 50-годишната история на гимназията... не знам, дали днес изобщо има работа.

Едно от момчетата, влезнали с 4 на изпита по математика, защото имахме „мъжка квота“ днес има доста фирми, строителен инжинер е.

Ще имаме скоро 10-годишнина, тогава ще видя, но най-вероятно казаното от 4 ще се потвърди.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3ff9087181
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Какво казва човек, като види Възпитаник на СУ?

- Голям бъргер и средни картофки :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker