Право - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Право
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2231 пъти
Здравейте! В момента съм студентка, спец. Маркетинг, но много се колебая дали догодина да не кандидатствам право. Преди това исках да уча, но поради невъзможност да се подготвя/нямах време, а и ресурси/ не се пробвах за тази специалност. Да, но сега вече мога. Много се колебая и се чудя коя от двете специалности е с по-добра реализация, дали всичко опира до връзки и т. н. Просто бих искала всеки, който има някакво мнение да сподели.
Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 168d9377d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А като си искала право, защо записа на сляпо маркетинг? Да беше се готвила до сега и щеше да влезнеш, а ти записваш специалност колкото да не е без нищо. И сега какво? Годините от обучение по маркетинг отиват на вятъра, заедно с хвърлените финанси и нерви, понеже сега изведнъж си се сетила, че ти се учи право. Да те светна тогава за голямото "Право".
В последните 2-3 години правистите станаха супер много, така че завършвайки да започнеш току-така работа не се надявай много! Като се има в предвид, че вече с оценката от матурата по история, може да учиш право, прави си сметката оттам нататък сама! Друг е въпросът, че "Правото" е по-скоро частен бизнес, а за да натрупаш клиенти се иска да имаш опит. Следователно трябва да имаш връзки-баща, брат, майка, роднина, някой който да те "издигне" в тази област, защото никъде не приемат хора без стаж и опит-в това ще се увериш веднага, след като си грабнеш дипломата. Пък и конкуренцията е огромна. Такива са обстоятелствата в родна България. Дори да си супер добра, в това което си завършила, нямаш ли пари или връзки, оставаш на заден план или пък по-лошото-изобщо няма да ти потръгне. С предимство са връзкарите и паралиите. Огледай се! В държавата ни масово се толерират простаците, понеже родителите им са фрашкани с пари и им купуват изпитите. Това е истината-живеем в много корумпирана държава. Тук умните хора нямат бъдеще. Тук се дава възможност на простаците да "просперират". И заради техния "просперитет", държавата никога няма да напредне и да си изгради добра репутация. Това е и една от основните причини умните хора да напускат страната и да търсят бъдеще в чужбина. Изборът е твой.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fa7b3c4179
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз съм бъдеща студентка по право. В момента подготвям теми за СУ и се надявам догодина да ме приемат. Наистина реализацията като юрист е много трудна и се изискват много връзки... всички ми повтарят да не избирам тази специалност, но... просто друго не ме влече :) Моят съвет е да следваш това, което желаеш, независимо колко трудно може да е... все пак не трябва да се отказваме от нещо хубаво, само защото е трудно :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 76a4d79186
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм право, 3 курс. Винаги съм искала това и не съжалявам, пак бих направила този избор. Но да знаеш, че ако влезеш те чакат 5 доста тежки години, с учебници по 1200 страници и часове четене от сутрин до вечер, ако искаш да бъдеш от най-добрите. Жертвите са много - свободно време, забавления, дори и личен живот. Разбира се ако си добре организирана, можеш да съчетаваш нещата, както се казва полезното с приятното, но и от много неща ще се наложи да се лишаваш.
Колкото и да е тежко, аз го правя с радост, защото знам, че това е призванието ми и не съжалявам за пътя, по който съм тръгнала. Най-важното е да знаеш какво искаш от живота!!! Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 447680596a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:благодаря за коментарите, знам, че ще се налага много учене и много труд, но аз никога не съм имала проблем с това, винаги съм била много прилежна и старателна и съм обичала да уча. Просто в момента се колебая дали няма да е проблем това, че ще запиша право на 20, вместо на 18/19 като другите и дали пък Маркетингът няма също възможност за реализация?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7dd26341de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей, мога да ти кажа, че реализация с Маркетинг има, на 100% няма да останеш без работа. Но заплащането е много ниско, стартово около 600лв. и стига да към 1000лв. за старши изследовател след много години практика. Работата на изследовател е доста тежка и натоварена. Относно правото, в момента почти всеки Университет в България предлага обучение по право, всяка година завършват няколко хиляди юристи, реализацията ако въобще я има е много трудна. За адвокат, няма работа, зашото всеки клиент с финансови въможности търси адвокати с име, бивши магистрати и т. н. За кариера като съдя и прокурор, местата са много малко, конкурсите са тежки. За юрисконсулт фирмите търсят юристи с голям опит, назначават и младши юрисконсулти, но на каква заплата2. Остава полицията, дознател/разследващ полицай/ там веднага ще те назачат, защото едва а ли има кандидати/има такива които нямат стаж, постъпват само за стажа и после бягат/ да въpшат мpъсната и чеpна pабота, по 200 досъдебни производста на месец за 900лв заплата и в такива мизерни условия. Избери да учи само това което найте влече и харесва, а после какво то дойде, никой не може да предвижда как ще се развият събитята в бъдеще и какъв късмет или връзки ще ти поднесе живота.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 98664dde7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Като няма тук реализация има в чужбина, но с тройно повече труд! Не се отказвай от това, което искаш само, защото може да не стане!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker