Стоматология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Стоматология
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 5394 пъти
Здравейте, На 16 съм.
Мисля за висшето си образование, не живея в София и в града ми няма университет, предполагам че като завърша училище, ще се преместя в София за да уча.
Насочил съм се към стоматология, може ли да ми кажете:

Първо, в кой университет (в София) се учи. Колко горе долу струва на семестър(или година).

От одавна събирам пари, за да мога да си платя поне университета. Но другият ми проблем е че нямам къде да живея в София. Предполагам че поне 50 % от учениците не са от София и все е измислено нещо. Има ли като в Американските колежи, квартири и др и какво се плаща или ако може някакъв сайт за да проверя.

Също така. Каква работа мога да работя докато уча. Предложете ми някаква работа която да е подходяща. Да имам време да ходя на лекций и все пак да не се прибивам от работа, че да не мога да уча.

Питам съвсем сериозно, моля ви отговорете ми без подигравки и др. Ако няма да ми помогнете не пишете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: d1ea684a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В медицинския университет в София. Ето ти сайта, ще намериш всичко, кеото те интересува- http://mu-sofia.bg/.

За живеенето има студентски общежития-това е най-евтиният вариант. Относно работа, можеш да започнеш в някой магазин, бар, клуб -да си нощна смяна, така няма да отсъстваш и от лекции, но отсега да ти кажа-ще ти е много трудно. Едно, че ще си скъсваш гъза от учене, друго, че и ще се скапваш от работа и трудно ще намираш време да четеш. Плюс това семестриалните такси на медицина, фармация и стоматология са много скъпи -3, 4 хиляди всякак ще даваш. Аз те съветвам да не кандидатстваш само в София, а да пробраш и на останалите места-Варна, Плевен, Пловдив и Стара Загора. Ако си решил да се занимаваш сериозно, по-скоро си намери учители по биология и химия, които да те готвят, защото без уроци, за да стане трябва да си вундеркинд...

И за по-голям шанс и избор, кандидатствай не само в София, а и на останалите места, които ти посочих. Не знам колко пари си събрал дотук, но си подготви и 3000 за уроци. По биология ще трябва да знаеш всичко на изуст от А до Я, заедно с точките, запетайките, буквално трябва да го изядеш тоя учебник, както се вика. По химия -задачи, уравнения и по-малко теория, там трябва да разбираш нещата, със зубрене не става. Започнеш ли да се готвиш, забравяй за социалния живот, кафетата, дискотеките и излизанията! Постоянно трябва да се чете, нищо друго не бива да те вълнува.
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d1fd63e75b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стоматология може да учиш единствено в медицинският университет в София. Кандидатстваш с два изпита по два предмета - биология и химия. Съветът ми е да започнеш да се подготвяш две години по-рано тъй като не се влиза лесно. Когато влезеш, таксата за един семестър е 450 лв. Стоматологията се учи 6 години, така че трябва да си подготвиш по 900 лв. за година. Аз влязох тази година в същия университет, но не стоматология, а фармация. Ако не си от София можеш да се настаниш в общежитие. С общежитията не съм много наясно, тъй като никога не съм се интересувала. Не мисля, че докато учиш стоматология ще имаш време за каквато и да е била работа - лекциите са от рано сутринта до късен следобяд, но зависи от обстоятелствата... може евентуално да си намериш работа за по няколко часа... Не забравяй и парите които трябва да дадеш за частни уроци които да те подготвят за кандидат-студентският изпит. Не познавам човек, който да е влязъл без уроци. Особено такива по химия. Надявам се да съм била полезна, успех :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 48b9570ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Сладур! Трябва ти сериозна подготовка по химия и биология за да кандидатстваш. Учи се във Факултета по дентална медицина към Медицински университет в София. Такъв има и в Пловдив също. Към тях има общежития, а може да живееш на квартира, но излиза по скъпичко. Годишната такса мисля, че е около 950 лв. Следването е трудно и няма да имаш възможност да работиш освен лятото. Все пак ако успееш някак да ги съчетаваш може и да поработваш някъде, знам ли. Всички университети имат сайтове. А сега залягай над химията и биологията, защото оценките от 9 ти и 10 ти клас влизат в балообразуването. Успех моето момче!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker