Ниското ниво на образование? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ниското ниво на образование?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 2008 пъти
Защо децата в средното нищо не знаят, а по-късно и в университета образованието е под всякаква критика??? Влизам аз да уча в университет и очаквам, че ще получа образование, а то съвсем не е така. Какъв студент е приет с диплома 3 и какъв висшист е българина? Аз ще ви каже родителите не се интересуват от образованието на децата, до някъде го разбирам, защото и те си имат проблеми и работят и на по 2 места заради ''високите заплати'', които получаваме. Учителите пак от друга страна притупват нещата и така се завърта едно колело пълно с необразовани хора. За какво учим средно като ще въвеждат в университета подготвителен курс по математика и български език в които да се учат нещата който се учат в средно образование, защото не могат да решават задачите, защото не са научили българския език... Пример от днес например уча 3 висша математика и решаваме задачи от 8 клас срамота.... друг пример влиза професор в час и казва, а ми и на мен не ми се карат часове и почва да дрънка неща, които никой не го интересува за семейството си, за други преподаватели, как щял да ми напише 3 без нищо и най-тъпото, че всеки стой и мълчи.... Плащаме толкова пари за такси, а зимата буквално стоим на студа, вънка сигурно е по топло. Пускат парно до обяд, а ние стой до 4-5 на студа. Има много примери в които повечето преподаватели само ни губят времето... Само преди 5 години нивото на образование не е било такова. Ако съм аз ще уволня много хора от университета и ще завършат само най-кадърните студенти, ако дори трябва да са 10 от 100 човека, а не всеки които има пари и които дори не знае за какво е там.
Подчертавам -Колкото и малкото да са има и хора, които имат доста добро образование и има и учители и родители, които вършат работата си, не съм казала всички.
Да не говорим за работата, кандидатстват хора с диплома, а на практика нищо не може. После ще ми искат висше за работа. Ако съм аз е много вероятно да не наема някой с диплома, а някой които знае какво се иска от него. Друг пример пак е, че не те наем на работа, защото си образован и ще искаш повече пари.
Искам да стана министър на образованието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: fecc8b4fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Влизам аз да уча в университет и очаквам, че ще получа образование, а то съвсем не е така.

Образованието е като занаята - то се краде. Твоя лична задача е да се обучиш, не на професорите. Те своето са го взели, ти си се грижи за своето си образование!
А това значи - не само зубрене на поднесените на готово учебници и лекции, а самостоятелна подготовка. Като не ти харесват задачите, хвани и сама си решавай задачи по специалността.
Най-искрено те съветвам да не чакаш на някой да те обучи и научи. Човек сам се учи и обучава. Това е разликата между безработния висшист и работещият такъв на висока заплата. Единият е спал и е мърморил заради едно парно, другият е учил и се е готвил самостоятелно, работил е паралелно и се е научил да се учи.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 04f74a0c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Май му казваха ''българска работа''. Сега куцо и сакато е студент! Как може да чакаш на друг колега да ти изкара тройката на изпита, защото ти работиш / при нормално работно време/ и не може да намериш време да отвориш учебника да прочетеш основните неща.. не само преподавателите са изтървани, но и студентите са същата работа! Цялата ни държава е изтървана. Факт.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 41c56ef628
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката :
Еми да сигурно е така, то в тоя живот комай само на това съм се научили да не разчитам на никой (родители, учители, приятели, гаджета и тем подомни) освен на себе си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker