Университетите в Турция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121283)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18552)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Университетите в Турция
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 5330 пъти
Здравейте! Момиче съм 10 клас. От известно време имам желанието да продължа образованието си в Турция. Тъй като не съм много добре запозната с техните изисквания, надявам се някой да ми помогне, ако е запознат с това! Интересува ме горе долу какви цени се заплащат на семестър? Какво ще значи това State University? И как се влиза в даден университет, полагат ли се някакви изпити? Специалността която искам да уча е актьорско майсторство! Разгледах доста университети в тази област и се спрях на един, който се намира в Истанбул. Ако трябва да бъда точна името му е: Mimar Sinan G?zel Sanatlar ?niversitesi Знам, че в сайта на университета ще намеря информацията, която търся но едвам сега започвам да уча езика..
Много ще се радвам, ако ми дадете някаква информация! Благодаря ви!!! :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: ad73953233
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке - направило ли ти е впечатлението, че България се напълни с турски студенти. Да ти кажа ли защо - просто нашето образование е признато в целия свят за разлика от тяхното.
Защо е така - ами подписали сме Болонската конвенция, която унифицира стандартите в ЕС, а ЕС си има договори със САЩ и останалите развити страни. Каквото и да завършиш у нас с две думи ще ти е признато навсякъде. Турското образование може и да го признаят някога, но ти ще си заварено положение, какво правим тогава?
Ще трябва да останеш в Турция, моето момиче.
Казвам ти, не ставай жертва на турските сериали. Реалността е съвсем различна. Там разликата беден-богат е огромна, а като жена ще бъдеш страхотно подтискана и дискреминирана.
Учи езика, лошо няма, учи културата, ако щеш, но не учи в Турция - ще съжаляваш.
Техните университети масово търсят български партньори, за да се изадава двойна диплома, защото имат проблеми с легитимиността, ти...
Турция в момента е в икономически подем, но не се лъжи - това не е демократична страна, а подемът е в резултат на балон на пазара на имотите. Нямат добра наука и университети, но огромни проблеми с кюрдите, със спазването на правата на човека и т. н.

В момента си казваш - какво ми дреме, нали ще си живея в Истамбул с моят турски принц?
Грешка. Не само образованието ще ти е калпаво, но и такива принцове не съществуват. Моята най-добра приятелка ходеше цели 6 г. с турски студент, всичко супер, влюбени, запозна я с родителите си, води я до Истамбул, тя език вече учи, но когато стана дума за женитба, за бъдеще - ами, мила, искам децата ми да са родени от туркиня. Става дума за много модерен човек, за учен човек, за човек, който не изповядва религията си... смятай, какви са другите.
Не се поддавай на временна мода, утре Турция пак ще е на дъното, а с нея и ти.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7236993fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   образованието вярно не се признава но не знам дали икономически ще на дъното там минималната заплата е 710 турски лири като ги преведен в левове пак е почти същото

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d338ffa274
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   №1 Благодаря за отговора!! Не знам каква ''Болонска конвенция'' сме подписали, но българските дипломи не са много читави, пред очите на чужденците и до днешно време :) Това заварено положение и турските сериали няма да ги коментирам, но подтискана и дискреминирана не знам поради какви причини ще бъда. Само да отбележа, като имам в предвид учението там не означава, че цял живот там ще живея и работя! Науката им си е много добра и като цяло условията за живот са нормални.. по-скоро България има голям проблем с спазването на правата на човека! Също така има и голяма разлика между турците израснали и живеещи в България и турците живеещи си в Турция ;]

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker