Искам да уча икономика, но... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да уча икономика, но...
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 6658 пъти
Искам да уча икономика, но никога не съм разбирала математиката. Тя ми е била най-слабия предмет в училище.
До преди няколко месеца се бях отказала от тая специалност, но след като разбрах, че една моя съученичка, която едва завърши с 3 по математика, учи в момента икономика, все още имам някаква надежда, че ще ме приемат. Не вярвам да са я приели заради "хубавите" й оценки, по-скоро е подкупила даскалите и директора.
Според вас, възможно ли е, срещу пари, да те приемат да учиш толкова престижна специалност като икономика? А дали успешно ще я завършиш и след това няма да работиш като магазинерка, си е твоя работа де...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 401946ca8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти - пише ти една икономистка.
Виж, съветвам те да не следваш специалност заради нейната престижност. Аз познавам стотици безработни икономисти, които са завършили това, както и такива влезнали по втория начин.
Колкото до математиката - и на мен това ми беше най-слабият предмет, но с мнооооого учене успях. Икономиката е свързана с много висша математика. Аз завърших дори в елитен университет в чужбина, просто защото реших, че не искам да уча някъде, където човек може да си купи изпитите. За мен да се занимавам с икономика е призвание, не просто престижна специалност или нещо, което мама и тати могат да ми платят с парички.
Мила, стегни се и си избери нещо, което би вършила с удоволствие, защото като свърши следването ти и ще трябва да се докажеш, хората като мен ще те смажат на пазара на труда. И у нас има доста добре подготвени икономисти, на които им цъка машинката и като те видят работодателите - още една за бюрото по труда...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c24f34cf4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Типична българска дребна душица. Ако някой е успял с нещо то е или с подкупи или с връзки. В твоя пък случай за какво му е на някой да подкупва директор или учители, за да го приемат в университет? То да ? променят оценките добре, ама щом е завършила с 3 тогава те какво са могли да направят, за да влезе тя в университет? Искаш предварително да оправдаеш потенциален провал с дребнавщини.

Икономиката пък далеч не е"толкова престижна специалност". Обикновено точно това се влиза или когато не ти се учи изобщо, или просто не са те приели това, което си искал, разбира се с изключение на малкото хора, които реално се интересуват от икономика.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: aaba42f281
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Жабата като видяла, че подковават коня и тя си вдигнала крака.
След като математиката не е твоята сила, защо, боже господи, искаш да учиш точно икономика? Какво те интересува хората как ще живеят живота си, ситуацийте в хорските животи зависят от други обстоятелства, различни от твойте. След като на нея баща й има пари, той ще я уреди тя да завърши икономика поне с три, той ще я уреди на работно място, ти какво ще правиш, как ще завършиш икономика без бъкел математика?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 619ce27f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Момиче, остави я тази твоя приятелка да прави каквото си знае, ти си гледай в твоето канче!
Аз уча икономика вече трета година, а и на мен не ми беше силна математиката. Даже в училище колко съм плакала на нея само аз си знам. Но въпреки това си взех изпита и то с 4 от първия път. Както ти казаха и по-горе - учене му е майката. Втората година имах и статистика - вярвай ми, че като видях какво представлява това чудо си казах: "Искам да уча пак математика, беше по-лесно! " Но колкото и да мрънках тогава, пак си изкарах.
Така че моят съвет е следният: ако наистина искаш да учиш икономика, усещаш, че това те влече, то тогава трудностите не би трябвало да те спират. Гарантирам ти, че каквото и да избереш да учиш, винаги ще има някакви гадни предмети, с които ще трябва да се бориш повечко.
Така че - реши какво наистина искаш да учиш, защото ако учиш нещо без желание - не става!
И не е вярно, че икономиката не е престижна специалност, просто живеем в така "хубава" държава, в която каквото и да учиш, ако нямаш връзки, си пазиш дипломата само за спомен. Жалко, но... факт!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d57ba15f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз искам да уча икономика в чужбина, но в последно време всеки учи икономика и незнам дали ще имам шанс за реализация. Ако някой има мнение по въпроса моля да каже и само моля ви не казвайте, че всеки може да се реализира ако дава много зор

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: fc5289164a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   може ли да ми дадете отзиви за УНСС? искам да ходя там уча в професионална гимназия по икономика и мениджмънт и бих искала който е бил или е в момента там да даде някакво мнение и да ми обясни по точно за какво става дума там? искам нещо с икономика да уча но дори незнам какво да бъде, не знам какво е хубаво да уча

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6356a3c22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   записвай тази изтъркана специалност само ако те влече много.. ще видиш, че не се влиза трудно и гъмжи от глупаци, които не знаят що ходят на лекции.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker