Българска филология vs Журналистика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121323)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Българска филология vs Журналистика
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2134 пъти
Въпросът ми е как се кандидатства Българска филология в СУ. Изпит ли е или от матурата? Какво включва изпита и т.н ? Също така искам да попитам коя специалност е по добра - Бг филология или Журналистика? Моля, споделете всичко, което знаете за изпитите и приема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 55b9ec1eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще ти споделя впечатленията ми от 1997 г., когато бях кандидат-студент, предполагам сега някои неща са се променили. Тогава такива неща като оценки от матури не съществуваха въобще. За Българска филология се кандидатстваше с изпит по литература, аз лично не съм кандидатствал това, но един от изпитите ми беше литература и затова в списъка със специалности е фигурирала и БФ, но не знам на кое място едва ли е била по напред от 6-7 място. На трето място сред желанията ми беше Журналистика, за нея се кандидатстваше с изпита по литература, който трябваше да е издържан най-малко с 4. 00 и след това писмен и устен журналистика - последни изпити от изпитната програма въобще. Писменият изпит по журналистика беше разсъждение по някаква актуална тема, не си спомням каква е била. Вече за мен беше ясно, че имам бал за първото ми желание право и не ми пукаше особено колко ще изкарам на изпитите за журналистика, после имаше и устен изпит, комисия от трима човека те провокират, задават ти глупави въпроси, общо взето се правят на интересни, колкото по не ти пука и се правиш на интересен, толкова по-добре, накрая дори им споделих, че журналистиката не ми е приоритет, тъй като имам бал за друга специалност, и те ми отговориха, че се надяват да вляза журналистика - общо взето взаимна гавра:) Е, не влязох журналистика, разбира се, макар че имах бал за нея, влязох и завърших право, и не съжалявам. Между другото, чисто статистически, поне 2/3 от журналистите са завършили други специалности, не журналистика, при това успешни журналисти. Според мен е далеч по-логично да завършиш друга специалност, пък после ако все още желаеш, да се развиваш като журналист някъде. Не се ограничавай със специалността журналистика, практиката после ще те направи такъв или пък няма - все пак и това е призвание, не всеки става за тази работа.
Успех!
М, 34

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker