Право или Банково дело е по-доброто??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Право или Банково дело е по-доброто???
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2309 пъти
Здравейте на всички. Аз съм момиче и се чудя коя от тези две специалности е по-доброто, кое има по-широка перспектива за бъдещето. Адвокатка или финансистка е по-добрата и сигурна професия? От коя се взима по-добра заплата и коя е по-търсена. Чувала съм, че в банките хората се намърдват с много връзки и половинта завършили стигат само до счетоводители и т. н. Имам нужда от съвети. Моля пишете всички които знаете каквото и да е за тези две специалности и професии, помогнете ми да си избера правилния път и след време да има 1 безработен по-малко! Коя от тези професии е по-трудна и с коя ще си намеря по-лесно работа след завършването. Ако някой също знае какви са заплатите на адвокатите и има ли тази професия реализация в чужбина. Нека хора които работят тези професии да пишат какво е тяхното мнение по даденото работно положение както и какъв е началния и по-нататъшният капитал? Коя от специалностите се изучава по-дълго и имали хора с тези професии извън страната ни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: c4887a2579
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ей зат'ва България няма да я бъде и нашите студенти са най-големите некадърници и за нищо не стават! Щото всеки пита - кое е с по-голяма заплата да го запиша? Ама не мисли дали го влече, дали е за него, дали ще може да се реализира пълноценно, дали ще може аджеба да си върши работата после? ! Не, важното е да избута, пък каквото стане... ЛИПСВАТ ни добри специалисти в БГ...

Палав Мечок

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f05f9db6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Висшето образование в България за съжаление е такова, че няма почти никаква практическа насоченост, завършването на дадена специалност обикновено не означава нищо.

Аз уча право, но не защото очаквам да стана адвокат, нито защото мисля, че като завърша ще правя "лудите" пари. Записах го, просто защото знам, че ще получа комплексни знания в най-разнородни области, които знания наистина бих могъл да приложа в живота, независимо дали съм юрист или не.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 53570f26dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И с двете специалности се пренасити вече, така че което и да избереш все ще ти трябват връзки. Що се отнася до заплащането мн. зависи каде ще работиш и на каква позиция ще си.

Според мен по-скоро трябва да си помислиш кое повече те влече или кое повече ти се отдава - математиката или БЕЛ и история. А ако нямаш проблеми със самите предмети си помисли кое повече би искала да работиш.
От опит мога да ти кажа едно - преди 4 години бях сигурна, че искам да уча това, което уча в момента, но сега вече не съм на същото мнение....
По принцип човек разбира дали е за дадена работа в момента, в който завърши или още по време на обучението си...
Преди да вземеш каквото и да е решение си помисли мн. добре...
Услех

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f9992a54a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   банка или адвокатска кантора?
Ако си рационална и ти се отдава математика, сметки и финанси,
но
ако си хуманитарна и състрадателна, но правдива, и ти се отдава бълг. ез и история, тогава право

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9df9a9ca57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако не ти се отдава какво правиш? Ако ти доскучае след първия семестър, ако не ти е по душа? Ако материята не я разбираш?

Не тръгвай с илюзията, когато кандидатстваш да учиш каквото и да е, че след като завършиш си автоматично ЗАСТРАХОВАНА ОТ БЕЗРАБОТИЦА.
Намери онова, което ще превърне работата ти в хоби, а не в досадно изпълнение на заповеди за най-кратко време. Изборът ти се води заради заплащането и страха от безработицата, но това ще ти бъде най-голямата грешка, парите няма да направят работата ти в приятно преживяване, не казвам, че трябва да си като на пътешествие в Бора Бора, но досадната работа е като да си чистиш стаята в най-готиното време от деня. Не те удовлетворява и колкото и пари да взимаш пак се чувстваш нещастна и неудовлетворена от труда. Това е моя съвет. Колкото по-осъзнато правиш избори толкова по-малко ще съжаляваш.

Вики

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker