Искам да уча в Турция! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96221)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22620)
 Секс и интимност (11197)
 Тинейджърски (20152)
 Семейство (4802)
 Здраве (7761)
 Спорт и красота (4047)
 На работното място (2135)
 Образование (5872)
 В чужбина (1289)
 Наркотици и алкохол (924)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1491)
 Други (13024)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Образование

Искам да уча в Турция!
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 11467 пъти
Здравейте, ще съм ви благодарна за мнения по моя, , проблем". Тийнейджърка съм и искам да уча в университет в чужбина след като завърша. Отдавна съм си избрала специалност, но от скоро си избрах страната, в която искам да продължа образованието си и това е Турция. Знаете ли системата за кандидатстване там като цяло каква е, защото не съм много добре запозната, а и не знам към кого да се обърна за информация. Някой от вас да е бил в Турция, или да има познати, които са живели или учили там? Знам, че трябва сертификат за Английски език, всъщност бях чела някъде че лекциите в някой тамушни университети са на английски.. Та това е общо взето и благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 54

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5ec926990c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Ако искаш - учи и в Тамбукту, но имай предвид, че образованието от Турция НЕ Е ПРИЗНАТО в целия ЕС, САЩ, Канада и т. н., включително и в България. След приравнителни държавни изпити могат и да ти го признаят, но истината е, че НИКОЙ работодател няма да назначи човек с такова образование дори то теоретично да беше признато. Не случайно България се е напълнила със студенти от Турция - за тях това е най-евтиният и близък начин да получат легитимно образование. Нашето образование е признато навсякъде, защото сме подписали Болонската конвенция, но турското „образование“????
Не гледай иначе сапунките - те нямат нищо общо с реалния живот там.
Успех все пак...

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: b3196efc5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Хаха, турските сериали дават вече резултат... Турските младежи се чудят как да учат и да завършат някаде в ЕС, а пък ти си се засилила към Турция.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4faa1ac14e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако наистина искаш да учиш в чужбина и така да го нарека да преуспееш лично мое мнение че Турция не е правилния избор. Англия, Германия дори и САЩ мисля че са най-подходящи за студенти а и са с голям переспектива. Дори смея да твърдя че в България ще ти е по - добре от Турция! И все пак не те настройвам но припомни си историята на България препрочети я и тогава пак се замисли дали Турция е точната държава!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 89183f357c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ха-ха, някой май гледа много сериали :Д Е, поне са успели да ви промият мозъците успешно :/

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4be83811ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   по-добре върви в европейска държава, за да се отнасят към тебе по европейски....

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 8f4bf52535
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   не случайно турските студенти идват да учат тук, а не обратното :-) там университетите са сравнително малко (процентно на глава от населението), съответно образованието е скъпо, нивото е високо, селекцията е жестока, а дипломата не се признава в ЕС. не разбирам каква муха ти е влязла в главата, за да искаш да ходиш там, освен ако не смяташ да живееш там за постоянно след завършването

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: cc92bd7a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   От Авторката:
1. Знам, че образованието в Турция не е признато в развитите страни! Но в чужбина, когато покажеш българска диплома ще искат приравнителен държавен изпит, в случая нещата са квит.
2. За да си позволя да уча в САЩ, Германия, Англия или където и да било - родителите ми трябва да са мутри или политици.
3. Няма сега да сравявам България с Турция, но живота там е малкo по-добър от тук. Всяка държава има свойте проблеми, но такова отвратително място като България - никъде няма.
4. И последно - не смятам да живея там за постоянно (относно работата, имам съвсем дуги цели, но тук става дума за образование).

Благодаря за коментарите и мнението ви!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5ec926990c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Авторке, нещо си в грешка
1. България е страна-член на ЕС и е подписала Болонската конвенция. Нашите дипломи се признават 1 към 1 в целия ЕС, САЩ, Канада и в целия развит свят. Можеш да завършиш Бакалавър у нас и Магистър в Япония, ако искаш. Имам приятелка с информатика в ПУ и работи и живее в Канада... нашите лекари оперират в Германия и Великобритания - в САЩ има доста хора, които правят Магистратура.
2. Аз съм завършила в Германия, а родителите ми са обикновенни хора. Майка ми дори е безработна. Работих си и си учих. От опит ти казвам, че моето образование веднага се призна в България, както съм имала и колеги с българско образование там. С турско съм нямала! В Германия живеят 2 мил. турци, а в университетите с лупи да ги търсиш - най-много чужди студенти има от Китай и втората група са българите - турците ще ги намериш като чистачи или миячи на чинии, ако работят изобщо.
Да не мислиш, че тези хиляди хора бг. студенти са всичките деца на мутри или политици? Ами то тогава 15% от българите трябва да са примиери и министри.
3. Това е въпрос на лична преценка. Аз в азиатската част на Турция не стъпвам!
4. Ами ще ти се наложи да живееш там постоянно, защото образованието ти никъде няма да е признато. Нещо повече - дори няма измислени приравнителни за подобно образование. Тракийския университет (Турция) плаща луди пари на НБУ, за да изкарват нашите дипломи на техните възпитаници, защото по-скоро човек ще кацне на Марс, отколкото Турция да влезне в ЕС и да има легитимни дипломи. Те можеха да бъдат легитимни, ако бяха подписали Болонската конвенция, но не са го сторили - имат и голяма корупция и много фалшиви дипломи. С подобен парцал няма да си намериш работа извън Турция и ще останеш там. Погледни малко икономическата история на тази страна - дори днес да е добре, то те имат дълъг опит с напомпване на икономиката, печатане на лири и хипер инфлации. В момента се е надул балон на имотния пазар и като се спука, пак ще пропищят. Така са от 30-40 години. Можеш ли да разчиташ, че като завършиш ще са в период на подем?

Бъди сигурна - не живят като на сапунките и мъжете изобщо не са като в „Листопад“. Жената отвсякъде е дискреминирана и мачкана. Ами успех все пак - турците гледат как да учат у нас, ти си тръгнала към турция без да имаш и най-малка представа, колко струва там образованието и колко е калпаво в действилелност... точно родители мутри или политици от ДПС ти трябват, за да учиш там! Наемите в Истамбул са убийствени заради балона, а заплати ниски - работа за жени няма.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: b05680d76f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   От студентка в Германия- Родителите ти не трябва да са мутри, за да учиш в Германия или Англия. Трябват ти 500-600 евро на месец, с 20 часа работа на седмица, накрая на месеца изкарваш най-малко 300 евро. А знаеш ли колко турски лири е таксата за турски университет и колко струва живота в един по-голям град? Това е една от причините турците да идват у нас, хиляди пъти по-евтино им е. Ако толкова искаш да бягаш от България, и да ходиш в не много развита страна, предлагам Румъния, Албания, Гърция, Сърбия, Хърватска- поносими цени, 100 пъти по-добро образование от турското.
Какви са ти точно целите, сподели ги, за да разберем? Наистина ми стана интересно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4be83811ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   не, за да учиш в европа трябва да имаш голямо желание за това. вярно е, че има много богаташки деца, но има и такива, които сами се издържат, тоест работят и учат. никой не казва, че е лесно, напротив. но не е невъзможно, ако човек иска наистина.
в турция образованието е доста скъпо. в други страни може да работиш и учиш(както и в БГ), но за турция не знам. проучи нешата много добре. мисля, че си в голяма заблуда относно европа.
чувала съм, че общежитията в турция са разделени на мъжки и женски. доброто образование в турция е частното, което значи скъпо. но защо не видиш в интернета, университетите сигурно имат сайт на английски за чуждестранни студенти, прочети

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: cc92bd7a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От Авторката!

№9 - Турската лира е по-евтина от левовете.
№10 - Напротив, имам голяма представа относно живота в Европа. Колкото по на запад толкова по-добре!
Проверила съм много сайтове на университетите им на английски за чуждестранни студенти, а този университет който съм избрала не пише цената за семестрите! Ровила съм се на много места и затова пуснах тема тук.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5ec926990c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Авторке, ами то и новозенландският долар е по-евтин от лева, ама ако си ходила в Нова Зенландия - там като си направиш сметката един хляб ти е 10 лв.
Турците много често си обезценяват валутата, но това няма отношение към цените на университетите и качеството им, да не говорим за стандарта и начина им на живот. Съвет - събери едни 500 лв. и отиди на една екскурзиика там - виж как живеят първо, после пиши.
Да, права си -колкото по-на Запад, по-добре, но я погледни географската карта - Турция е на изток от България!
Да емигрираш в Германия, Австрия, Италия - ОК, но в Турция и то за... учене в нелегитимен университет??? Ти акъл имаш ли?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: cc92bd7a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   От Авторката!
Турция е на югоизток от България, но по-горе ставаше дума за Европа! Нелегитимни университети има и в България и на други места така, че да не сравняваме!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5ec926990c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторке, в Бългрия има калпави университети, но нелегитимни няма - идва полицията и ги затваря! В моя град за 1 година имаше подобен университет и точно така се случи - без държавен лиценз, няма университет у нас, а имат ли държавен лиценз - те са си легитимни и признати в ЕС и целия свят.
Ако искаш, отивай и в Сирия да учиш - и тя е във въпросната посока - гледай за падащи летящи обекти! В Турция всички университети по определение са нелегитимни, защото не са сертифицирани за ЕС и Турция не е подписала Болонската конвенция!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: cc92bd7a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   От Авторката!
Не ми хвалете България с тази Болонска конвенция! Дори и да отидеш на края на света с българска диплома, пак ще ти искат приравнителен изпит или някакъв вид доказване за дадена професия. Дори и да отидеш на края на света с българска диплома, пак ще ти искат приравнителен изпит или някакъв вид доказване за дадена професия.България винаги е била тоалетна на целия ЕС. Много добре знам, че турските дипломи също не се зачитат на много места! Не съм казала, че искам дипломата ми да бъде признавата от целия свят! Мисълта ми е, че искам да уча на различно място, в нова народност и така хем ще имам възможността да опозная една нова култура, към която имам интерес! Не ме интересува, ако ще и дипломата ми да се зачита от 1 човек, за мен е без значение. Много хора, които практикуват професията, която аз искам са без висше образование. Някои казват, че просто трябва талант за това, аз го имам и с времето го развивам! Но мисля, че и аз трябва да мина по пътя на студентския живот :)

Моля нека пишат хора, които имат отговори на въпросите!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 8f4bf52535
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   от номер 6: ами пиши до съответния университет и постави въпросите си. аз не познавам никой, който да е отишъл да учи в Турция, потокът е точно в обратна посока. Щом това е, което искаш, обади им се и питай за условия за прием на чуждестранни студенти.
тук явно няма да намериш отговори.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5ec926990c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   „Дори и да отидеш на края на света с българска диплома, пак ще ти искат приравнителен изпит или някакъв вид доказване за дадена професия. България винаги е била тоалетна на целия ЕС. “
И тук си в грешка. Моята колежка Марина е завършила в СУ и работим заедно в консултантска фирма - аз с немска, тя с бг. диплома и никой не ? е искал приравнителни. Моята съученичка Мая завърши информатика в ПУ и сега работи в Канада - без приравнителни и проблеми. Още 100 човека познвам, които с бг. дипломи работят в интернационални компании в целия свят.
Ти как си ги представяш тези - отиваш на интервю за работа и ти казват - ами сега ще правиш приравнителен, защото така ни е хрумнало. Мислиш ли, че някой се занимава с такива глупости. Гледаш - има ли легитимна диплома с хорариум по специалността - има, има ли препоръки - има, има ли стаж - има, симпатичен ли ми е - симпатичен ми е - и готово - пращаш го този човек в отдел „Персонал“ и го назначаваш.
При хората, учили в Турция още на първия въпрос отговорът е НЕ и никой не те гледа ти симпатичен ли си му.

България е била тоалетната на ЕС - ами тогава Турция е лайното, защото първо не е в ЕС, второ е разположена под България на картата и ако приемем, че ние сме тоалетната, то канализацията с лайната е Турция образно казано.
„Много хора, които практикуват професията, която аз искам са без висше образование. “
Точно така - всички турци, които познавам например. И нямам предвид тук българските турци - те си учат хората - ще ги намерите в СУ, ПУ, ВИНС-а. Кой български турчин се е излъгал да учи в Турция? Няма такъв, защото те си знаят езика, имат си роднини и са се информирали. Питай тях де - имаме 1 мил. турци у нас - ще ти кажат, какви са проблемите и защо учат в България. Медицинските факултети се пукат пък по шевовете с хора от Турция. Ако им признаваха турските дипломи на Запад, нямаше да учат у нас. У нас поне могат да учат като чуждестранни студенти, на Запад и средното не им признават! НЕ С ПРИРАВНИТЕЛНИ, А ИЗОБЩО НЕ ИМ ПРИЗНАВАТ СРЕДНОТО.
„Мисълта ми е, че искам да уча на различно място, в нова народност и така хем ще имам възможността да опозная една нова култура, към която имам интерес!“

Авторке, спри малко турските сериали и се успокой. Виж се с истински турци, говори с тях и се информирай - хората ще ти кажат, защо учат у нас. Щом си такъв фен на турците, ами вярвай поне на тях - няма да са тъпи да учат в ПУ-то като могат да учат в Тракийския да кажем. Имай интерес към „културата“, но първо направи една екскурзийка до Инстамбул, защото едно е ТВ-то, друго е реалността. Истамбул е интересен и красив град например, но е и най-мръсният град в Европа - мърдаш по улиците и буквално се задушаваш от миризма на изпражнения и мръсотии. Ти щом България наричаш тоалетна - то в Турция ще си умреш. Цялата канализация на Истамбул се излива непречистена в морето - миризми и мръсотии колкото искаш. Да не говорим за отношението към жените и към християнките - българите за тях сме още като роби - така са ги учили в училище и мъжете имат един интерес към теб - да те минат, а жените пък злобеят, защото ти завиждат, че си свободна ЕС-гражданка.
Илюзиите и мечтите са много красиви, но когато се сблъскаш с реалността, ще паднеш от високо

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: cc92bd7a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   От Авторката!
Мисля, че ти си тази която трябва да се успокоиш!
Нека не намесваме турското кино, защото няма нищо общо с темата! За жалост прекалено много станаха хората, които избират персонала си по симпатичност или чрез приятели на мама и тате... А относно това, че България е била тоалетната на ЕС, не си измислям казвам самите факти - можеш да прочетеш от Google за изложбата в Брюксел и как е представена България там! Като казах, че има много хора, които практикуват професиятa, която искам да уча и работя - нямах предвид турците, а хората като цяло и най-вече американците.
Не се залъгвай от ''българските турци''!
Познавам много такива, които смело трърдят, че са турци, а всъщност са роми, цигани или помаци - такива, които никога не са били в Турция даже.
''Истамбул е интересен и красив град например, но е и най-мръсният град в Европа ''
Напротив, градът си е нормален! Всъщност по българското черноморие денонощно тече канализация от хотели и ресторанти в морето (това е една от причините поради които никога няма да стъпя в нашето море). Била съм много пъти в Турция и до сега не съм вижала мръсотии и изпражнения по улиците. Да и на туркините им е притрябвало да завиждат на българките защото са ЕС-гражданки, се едно си нямат друга работа :D

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5ec926990c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Авторке - на въпросната изложба, като какво беше представена Турция? Като НИЩО - там ставаше дума за предубеждения - и друготе европейски държави бяха омаскарени, но това беше изложба на ЕВРОПЕЙСКИ държави, каквато въпросната не е.
За Българското Черноморие грешиш - имаме си причиствателни станции. Преди го е имало този проблем, но днес не е така. Водата на Северното Черноморие е бистра като сълза, защото и румънците са европейци, но на юг е леш водата, защото турците хвърлят всичко в нея - не само изпражнения, но най-вече химикали. Техните рибари навлизат в нашите териториални води, за да се припитават, защото са си унищожили флората и фауната с химикалите от текстилната и други промишлености, които вливат направо в морето - слава Богу - повече в Средиземно.
Изпражненията не са по улиците, а във водоемите, от които пият вода иначе. Ходи в Турция, но правилно са ти казали - защо не се обадиш в техните университети да питаш?
Колкото до българските турци - помаците изобщо не се самоопределят като такива, има доста роми, които го правят, но няма да ги намерите в ПУ, СУ, ВИНС-а и в Медицинските факултети в ЕС - до там стигат помаците и някои турци, включително умните от Турция

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: bad1aea748
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Хората ходят на Запад и в Щатите, за да учат, работят и живеят, а ти си тръгнала в Турция

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: be58473c34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Аз уча в България и мястото, което уча 80 процента е пълно с турци дошли да учат тук, и не български турци, които са се приселили там по време на изселването, а турци които са родени и са жевели целия си живот в Турция. Там е адски скъпо за един млад човек и да не говорим, че никой никъде няма да те вземе на работа с такава диплома относно България или всяка друга евромейска държава, дори ако щеш в Сащ, дипломите от турция не се признават никъде освен в тяхната държава. Тук ще учиш много по евтино и ще имаш по добра реализация. Не те лъжа, самите турци са ми казвали, че не искат и не си струва отбразованието там особедно за жена.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ca3a53318e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Държави, присъединили се към Болонската декларация през 2001г. : Кипър, Турция, Хърватска. Информирайте се, преди да започнете да пишете каквото и да било. Момичето е решило да продължи образованието си в Турция и какво от това, едва ли не вас ви карат да ходите там. Аз й предлагам поне за няколко дни да отиде на посещение (екскурзия) в някой от големите градове ( Истанбул, Анкара, Измир ) и сама да прецени какви ще са й възможностите за обучение, адаптиране към новото място и т. н.. Авторке, уточни каква специалност си решила да учиш, за да можем да ти помогнем.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: cc92bd7a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   От Авторката!

№23 Разглеждах много университети и за сега съм се спряла на един - Mimar Sinan G?zel Sanatlar ?niversitesi. Намира се в Истанбул, сайтът на университета има опция и на английски език и от там прочитам информацията, която ми трябва, но не намирам никъде информация за таксите.. Университета е държавен и не знам дали има обучение на английски! А относно специалността -Department of Cinema and Television :)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 25d4ac081a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   ''А относно специалността -Department of Cinema and Television :)''

Взеха още една жертва. Дявол да те вземе БТВ, и всичките ти не-другарчета!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5ec926990c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   25 - право в целта!
До колкото ми е известно имат само една нетурска артистка - някаква германка, която да им играе негативните роли (на любовници, убийци и така нататък), защото турците са достатачно прости, че да не могат да се сетят, че сериалите са само наужким. Гледах интервю на въпросната - печели добри пари, но не смее да се покаже на улиците в Турция, защото почват да я убиждат разни лелки (курва, убийца -)) - но пука ли ? - игра си гаднярката, после си живее някъде в Европа - взима двойни и тройни хонорари. Между другото не е завършила никаква школа в Турция, а са я харесали на улицата (била е туристка) и е учила в началото наизуст текста, а после е научила и езика. Самата тя има 10 клас образование. Толкова стига за един турски сериал - малко, какво му е трудното и какво актьорско майсторство ти трябва да се правиш на пълен идиот, да ядеш по цял ден на някакви софри и да четеш няколко плоски и лигави брътвежи?
Авторке - пълна загуба на време, мене ако питаш. Понаучи малко езика и се яви на кастинг за убийца, любовница или нещо подобно.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: cc92bd7a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   №26 - Направо ме разубеди... точно това ще направя!!! Евалата на германката.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6066164193
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Момичето си е решило къде да учи защо се опитвате да я насочите на друго място? .. Просто който знае да пише как се приема там а не за конвенциите..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0f3c75f1b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Авторке, ти вероятно знаеш че 482 г. сме били под турско РОБСТВО, а сега ти отиваш да учиш в чужбина и то по точно в Турция. А ти вероятно искаш и да работиш там. Какво и да кажеш според мен неможеш да пълниш гушите на турците. Запомни ние сме българи. Запомни!! Учтиво моля да добавят коментара ми :)

Джоунс

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 35f6473f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Авторке, остави какво ти говорят във форума, повечето хора тук не са наясно за какво става въпрос, нетолерантни са и изхождат от предразсъдъци и дългогодишната ни омраза към турците заради робството. Бях ти изпратила много подробен отговор, но администраторите тук не го публикуваnd, дано сега бъдат така добри, защото мога да ти дам полезна информация. Ще се опитам да синтезирам главното от предишния ми пост.

Предполагам искаш да учиш актьорско майсторство? Знаеш ли турски? Предполагам, че не. Първо ще ти се наложи да научиш езика. Не само да го научиш, за да си актьор и то конкурентноспособен, трябва да можеш да говориш без акцент като местен. Иначе ще трябва винаги да играеш роля на чужденка, а тези роли не са много.

Аз учих актьорско майсторство за известно време в Англия и не останах идобщо доволна. Не ми се и говори за предразсъдъците, които откровено посредствени студенти имаха към мен заради българския ми произход, за това как не искаха да говорят с мен все едно съм боклук, идващ от сметището на Европа. Другото нещо - там е абсолютно невъзможно да пробиеш като актьор, когато си чужденец и английският не е матерният ти език поради простата причина, че има хиляди други актьори англичани и защо да предпочетат теб, а не тях примерно? Аз се отказах от тази специалност, видях, че там няма шансове за реализация и се върнах обратно в България. Тук уча друго. Не съм и се замисляла да кандидатствам в НАТФИЗ - там положението е потресаващо и от гледна точка на качество на обучение, и от гледна точка на това какви хора се обучават там. Иначе имах възможност да вляза (включително стабилни връзки, които са абсолютно необходими за там). Исках да уча в чужбина, за да имам истинска реализация, която да се основава на качествата ми, а не на това кои са родителите ми или с кой рижисьор съм преспала. В скъпата ни родина това няма как да се случи. Да не говорим за качеството на сериалите и филмите българско производство.
Колкото и да ни нападат, трябва да признаем, че турските сериали са с класи по-нагоре. Сега, ако отново бих кандидатствала, вместо в Англия бих отишла в Турция. Най-малкото защото ще съм по-близо до дома и винаги мога да се върна, ако не ми хареса. Те взимат и доста чуждестранни актьори - освен немкинята във "Времето лети", тези за които аз знам - Хюррем (която не е знаела 1 дума турски), Махидевран, Хатидже от "Великолепния век" са живеели в Германия и ОЧЕВИДНО не са миели тоалетните там, Неджля от "Листопад", сигурно има още, но аз почти не гледам такива сериали.
Бих ти препоръчала да разгледаш сайтовете на Истанбулския, Анкарския, Мармара, Галатасарай университети, Билкент, Бейкент (тези последните са частни и доста скъпи, но все пак... ) и да си потърсиш нещо подходящо. Днес специално разглеждах и видях, че обучението е на турски. Или виж някоя школа по актьорство в Истанбул или модна и кастинг агенция, която да те промотира (в този случай трябва да си с мерките на модел) и дерзай.

Ще следя публикацията, пиши какво си направила.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 5f7092860d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Всички ти казват да не заминаваш / учиш в Турция, но ти си знаеш своето :D
Толкова хубави държави има в ЕС и на запад, пък ти си тръгнала да ми ставаш Ферхунде..
Чупи си главата.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 1 ден
hash: a8ff43e17b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   що за хора сте вие момичето има право да учи къето иска ако иска може да отиде и в Молдова какво й се бъркате като не ви харесва недейте да пишите

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 502dc07942
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Благодаря на всички за подробната аргументация защо българското образование е в пъти по полезно от непризнатото турско но както виждате статията на авторката е безпочвена пропагадна от явно не българка.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 35f6473f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Подкрепям номер 34 :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4c5b4eefac
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Висшето образование в Турция става по два начина-чрез изпит и издръжка чрез свои средства или стипендия на Република Турция. Някои специалности са изцяло на английски, а в други 30 процента от предметите се преподават на английски. Бих си позволил да дам разяснение защо турски студенти идват да следват в България. Там има един изпит за всички университети и конкуренцията е голяма, явяват се близо 1 милион души. Изпитът е тежък и обхваща целия гимназиален материал. Изискват се бързина и здрава подготовка. По литература имат тежки текстове, частта по математика обхваща и интеграли, и матрици, ...
не бива да са проспивали уроците, ако желаят да следват. Една част от тях не успяват да влязат в родните си университети и решават да следват в чужбина. Българските университети отварят своите врати за тези студенти. За друга част университетите в България са привлекателни, защото имат български корени. А други са привлечени от специалностите, свързани с медицина....
Университетите в Турция си имат предимства. Едно от тях е липсата на корупция в образователната система. Има униврситети, където базата е на много високо ниво, един от тях е METU в Анкара. Голяма част от преподавателите са специализирали в Америка. Библиотеките са богати на съвременни издания. Образователните учреждения имат връзки с мощни фирми. Имаш много възможности за развитие, контакти, дейности, ... Друга разлика е отношението на хората към образованието, преподавтелите, учените хора. И не само... в това общество царят повече позитивни чувства.
Това са част от моите наблюдения в качеството ми на студент, който следва в Истанбул.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 65be9fdd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Подкрепям 32.

Джоунс

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b364c851f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Всеки има право на избор къде, какво и дали да учи. Стига сте насаждали излишни емоции.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 77ceeeaa98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Ха-ха. Има едно момиче от моят клас, което гледа ''Karadaya''. Някакъв филм с адвокати турски, и си е втълпила, че ще става адвокат... Ще ходела в Турция, ала бала, глупости... Ама истината е, че от нея нищо не става. :D
До къде ни докараха тия турски филми, българското общество да си влага финансите в чужда страна, вместо в родината си. А и поне да имаше за какво да искате да учите в Турция, ама то 10 пъти е по лоша образователната с-ма на Турция от нашата.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 41a80114a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Към края на 2013г в Турция има над 180 Университета, и около 5млн студенти задочно и редовно обучение. Образованието и дипломите са признати навсякъде вкл. и в България. Аз лично съм завършил в Анкара и нямах проблем с признаването в Бг и за записване на магистратура в Германия.
Но принципно е трудно, да се учи в Тр, не се плаща за изпит, трудно е за преписване, трудно да се ходатайства всички са с номер на изпит, с две думи здраво четене.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 41a80114a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Към края на 2013г в Турция има над 180 Университета, и около 5млн студенти задочно и редовно обучение. Образованието и дипломите са признати навсякъде вкл. и в България. Аз лично съм завършил в Анкара и нямах проблем с признаването в Бг и за записване на магистратура в Германия.
Но принципно е трудно, да се учи в Тр, не се плаща за изпит, трудно е за преписване, трудно да се ходатайства всички са с номер на изпит, с две думи здраво четене.
Чужденците кандидатстват по облекчена процедура, с тест за общообразователна подготовка, Годишните такси са около 700 лв.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e4907eab79
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Аз лично не те съветвам да ходиш там.. Ако знаеш английски език спокойно можеш да се насочиш на запад..! Е разбира се, това опира и до финанси, ако не разполагаш с такива учи доста току виж получиш и някоя стипендия.. , но там не ходи наистина.. Не ги слушай другите, според тях си гледала много сапунки, но предполагам, че там ти харесва и те е впечатлила тази държава по някакъв начин.. Не съм чувала някой да иска да учи там.. не мисля, че образованието там е добро и на ниво.. мисля, че сама можеш да се досетиш, къде е сполучливо..!

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: eb5c0c1704
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Мили млади хора, преди да се запътите за чужбина или сте се върнали от там, проверете много хубаво какво точно е подписала и ратифицирала България. Проверете в българския тълковен речник какво означава декларация и какво означава конвенция. Също така проверете какви задължения поема България подписвайки декларация и какви подписвайки конвенция. Уверявам Ви, че Болонска конвенция няма. Има Болонска декларация и Лисабонска конвенция. Желая на всички успехи независимо от това дали заминавате да учите в чужбина или сте се върнали изучени от от там.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 19a60ec221
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Не знам дали трябва да учиш там ли не то е твой избор, аз съм един турчин и №37 обясни добре всичко. Освен това има стипендиантска програма на турското правителство за студенти, която всяка година приема за безплатно обучение 12 хиляди чужденци като и дават и стипендии. А иначе българските дипломи на турските граждани се признават само след приравнителни изпити, да го кажа така не ги признават, за това и тези студенти повечето остават в България. Да работиш и печелиш там и да си български гражданин и да можеш да пътуваш в Европа и страхотен плюс за всеки млад човек. С две думи получават добри доходи, а с български паспорт имат възможност да пътуват това е в общ линии. Всичко останало което го ръсите е честа проба ненавист към Турция. Гледайте на нещата по обективно. А още една статистика защо в Германия няма турски студенти или преподаватели, ами 70 % от тях независимо дали са родени в Германия или тези които са дошли да учат там се връщат в Турция, задаващият се въпрос е защо ли? Знаете ли колко получава една медицинска сестра начинаеща в Турция и колко в България потърсете го и тогава ми говорете...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 917cef106d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Немски форум-задаваш въпрос - отговарят ти, руски форум -задаваш въпрос - и на теб ти задават, български форум задаваш въпрос- обясняват ти колко си тъп.. Хора момичето ви пита конкретно нещо, не ви иска вашето собствено мнение и какво вие бихте направили!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d80e9a956b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Видно е, че "авторката" си е чист про-турски провокатор - ако му се върже някой на глупостите - върже... Иначе, ако наистина вярва в това, което пише, то тя трябва да е малоумна, особено след обширните разяснения на №1 и всичките й коментари по-надолу.
А от "констататори" като №37 наистина няма никаква файда. Този "виц" отдавна се изтърка, като има и всякакви варианти за първите форуми - за това, дали са немски, руски, еврейски и т.н., само по отношение на последната точка вариантите на вица са единни, макар и реалното пребиваване по чужди форуми да показва, че разлика почти няма...

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 49d09154e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   Авторке не слушай какво говорят хората-патриоти. В момента Турция е една от най-развитите икономики в света. Второ винаги можеш да намериш работа не е като в България. Мога да ти кажа едно и то е че ще си заслужава да отидеш там. Има много нови университети и много чужденци от различни страни. Но най-вече не слушай другите, а послушай себе си няма да съжаляваш!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 дни
hash: 0d028740b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   АВТОРКЕ не се настройвай! Баща ми завърши в Турция! Където искаш там да завършиш не ги слушай тия българи!!! ИДИ В ТУРЦИЯ ИМА СУПЕР ОБРАЗУВАНИЯ!!!

 
  ...
преди: 6 години, 9 часа
hash: ba89717a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Номер 51. какви образувания има в Турция - туморни ли :D :D :D. Съветвам и теб, и автора първо да понаучите българския и немския, но... може би греша? :D

Иначе няма да обяснявам на авторката, че е тъпа и т. н., което правят другите. Браво на момичето, защото си има цел и я преследва и да ви кажа - и в Зимбабве можеш да идеш и да изкарваш много пари. Зависи само дали наистина искаш да стане нещо от теб.

Авторке, Истанбул е скъп град - това трябва да знаеш. Все пак това е мегаполис, всичко е претъпкано, а техният пазар на имотите е ужас... Имат много малко бройки за студентите, а ако искаш да учиш актьорско майсторство ще ти трябва не перфектен турски, ами направо майчин турски :D. Но нищо невъзможно има - моят братовчед си е в Германия и говори немския толкова добре, че не могат да повярват, че не е германец. А от Турция имам едно основно впечатление - Турция е световен център по онкология, а аз в работата си съм си изградил мнение кои са най-добрите страни в това направление Русия, Израел, Германия, Турция.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9d379209df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   В Турция училищата и университетите са на доста добро ниво. Всичките им сгради са хубави, приятни за учене. По-голямата част от хората там са приятелски настроени към теб. Видях, че говорите за цените и че било много скъпо, напротив, ако отидеш на някакъв пазар и се пазариш с тях винаги биха ти смъкнали цената. Моя семейна приятелка завърши в България турска фиология и я изпращт за 6 месеца в Истанбул да се развива още. Според мен Турция не е чак толкова лошо място за живот. :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 212bf49a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Моля ви се образованието в Турция не било добро всички турци са идвали да учат тук, защото тук било по- добре еее яя стига де толкова сте прости че няма на кьде вече прекалихте без да сте информирани говорите ГЛУПОСТИИИ.. 1во : Образуванието в Турция е много по-развито от това в Бьлгария и то много и да се учи там никак не е лесно, защото учениците не прерисвар като простаци не че нещо но и да искат не им е позволено и се иска здравата да учиш ако искаш да влезеш в университет а не као тук да пушиш в двора на училището като идиот, да не влизаш в часовете, да псуваш учителите и накрая пак да успееш да се уредиш някак и след това защо Бьлгария била изостанала Моля ви се приемат всеки срещнат простак в университет и после тези простаци стават лекари или фармацефти по често и убиват хора , защото ОБРАЗУВАНИЕТО В БЬЛГАРИЯ Е ЧУДЕСНО НАЛИ ТАКА?? Та самите госпожи подсказват особено ако им дадеш 20 лева и си уреден от всякаде това ли е елитно образувание навсякаде е пьлно с боклуци!!! 2ро: Някои Турци идват от Турция за да учат тук в Бьлгария не защото тук е супер добре и образуванието е чудесно напротив, защото тук се преписва яката платиш ли си просто си готов и може да си купонясваш цяла година и накрая да минеш докато там трябва да учиш редовно и не е отпуснато както тук застова и медицината и вскичко останало е развито простаци и идиоти накрая не стават лекари :)) А и повечето от тези които идват тук не са си взели испита добре там и бала им е доста мальк за да влязат в желания университет и занаят че тук ще ги приемат за това кандидатсват тук взимат си дипломата и отиват да работят отново там и печелят доста големи заплати разбрахте ли сега... ЕЛИТНО ОБРАЗУВАНИЕ И ТО В ТАЗИ ДЬРЖАВА АПСУРТТТТТ.. А и тези сапунки които обвинявате се гледат из целия свят и хората които взимат роли в тези сапунки са милионери и вече почти известни навсякьде поне някои дьржави постигат успех в правенето на филми, сериали а Бьлгария вьв какво в постигнала успеххх в правенето на чалга и дискотеки ЕЕЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯЯ

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6e5b003451
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

55.   Номер 54, иди се образУвай малко, преди да ни четеш морал...

 
  ...

1-50 от 54
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker