НУИ „Проф. Веселин Стоянов”, Русе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

НУИ „Проф. Веселин Стоянов”, Русе
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2003 пъти
Здравейте! Аз съм момиче от малък град близо до Русе. 7 клас - предстои ми да кандидатствам в някое русенско училище. Но понеже, както споменах, не съм от Русе, съответно и не съм запозната с гимназиите там. С други думи - не знам все още към къде да се насоча.

Всъщност може би горе - долу съм се орентирала... Имам огромно желание да постъпя в Националното училище по Изкуства! Мога да рисувам и пея хубаво. Освен това преди няколко месеца си взех китара и вече мога да кажа, че доста напреднах. През лятото родителите ми ще ме записват на уроци по пеене и китара. А и много искам да се науча и да свиря на пиано. Изключително много обичам и литературата, дори пиша, също чета доста книги. Изобщо обичам всичко свързано с изкуствата и много искам да се развивам в тази посока. Не мога да ви го обесня... просто във всяка песен, произведение, картина, дори танц, всичко това ме вдъхновява... А кой ли не иска да се занимава с това, което обича? Не искам това да си остане просто една несбъдната мечта.

Но мисля, че преди да те приемат там, трябва да се вземат някакви други изпити, свързани със свирене на инструменти, не съм сигурна. Изобщо не успях да се ориентирам в сайта им.
Искам да попитам тези, които са запознати с кандидатстването в това училище: Ще има ли някакви предварителни изпити или се гледа само бала от оценките? ; Колко трябва да ти е бала от оценките? ; Какви са специалностите? ; Възможно ли е досега да не си се занимавал сериозно с музика (примерно), и да започнеш от 8 клас? ;

Дори и на един от въпросите да ми отговорите, ще съм ви много благодарна.

Благодаря за отделеното време, приятен ден. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: bc16fca17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз завърших в това училище. Бях в паралелка по изобразително изкуство и преди да отида там, имах изпити по рисуване и живопис.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 618067d58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре, че не е ХУИ.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 714d380c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Познавам 2ма човека, завършили там. Какво да кажа - страхотни професионалисти. Единият художник, другата с народни танци. Първият прави дизайни за различни сайтове, тениски, кецове, продава картини. Другата стана хореограф още докато учеше, повериха й цяла група деца, които да тренира. Отделно ходеше по участия постоянно, сватби, фолклорни фестивали, обиколи цяла Европа, добри пари си изкарва, но е изцяло отдадена на професията си. Стига да имаш желание и талант, разбира се, кандидатствай. Ако не винаги ще се чудиш 'Какво ако? ', както аз в момента съжалявам, че не продължих с изобразителното изкуство. От друга страна талантът си е талант, никой не може да ти го вземе, има части уроци вместо училище. Можеш да си учиш нещо по-пазарно ориентирано, а отделно като хоби да се развиваш като творец. Това си е част от теб за цял живот и дали ще учиш или не - изборът е твой. Проблемът идва, когато се опиташ да продадеш картина или да си музикант. Работата е несигурна и ще зависи изцяло от теб. А ако запишеш в друга гимназия пак ще можеш да си ходиш на уроци по пиано и да рисуваш, само че ще имаш и възможност за стабилна и доходоносна работа и/или кандидатстване в университет.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f6a21e5cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ем то аз уча там така че зависи от специалността ти какви ще са ти изпитите ти

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker