Отчаяна съм, моля ви за помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Отчаяна съм, моля ви за помощ!
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2398 пъти
Здравейте... искрно се надявам да може да ми помогнете и да ми дадете съвет, тъй като съм отчаяна. Наскоро имам проблеми със щитовидната жлеза и драстично надебелях. Взимам карбимазол от няколко месеца, а принципно се храня нормално, предимно плодове и зеленчуци, нищо пържено и газирано.. като цяло се храня здравословно. Също така си правя упражнения в къщи, ( не много, понеже съм страшно изтощена и безпомощна) тъй като нямам възможност да посетя фитнеса. Но, уви нищо не действа, предполагам е нормално, но тъй като не намерих нищо в интернет се обръщам към вас с въпроса как да отслабнем при хиперактивна щитовидна жлеза? Има ли други като мен и какво сте направили, за да се върнете във форма?

Благодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6aed7415d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Четох за медикамента - не видях да има странично действие „напълняване“.
Не прочетох и при твоето заболяване спортът да е противопоказен - защо да не можеш да ходиш на фитнес?
Колкото до храната - и аз се хранех много здравословно, но за съжаление - прекалено обилно. Човек може да поглъща 3000 калории и под формата на здравословни храни. Намали калориите под 1200. По силата на логиката човек не може да пълнее, ако поглъща по-малко калории от изразходените, ако ще да взима и медикаменти. Може да задържаш вода от тях, но да пълнееш? Пълнее се от храна.
Аз съм в момента на една доста радикална диета - Японско чудо и съм много доволна. Не вярвам да има йо-йо, не гладувам, вписва се във вкусовете ми и начин на живот и смятам да продължа със здравословното си хранене след това, но в по-малки порции.
Ходя на фитнес 2-4 пъти в седмицата.
Здрава съм. Мисля, че ти трябва да се допиташ до лекар преди да почнеш диета и спорт.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2d3a3e5925
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Жлезата ти не е хиперактивна-при хипертиреоидизъм се наблюдава точно обратното, драстично отслабване на килограми, хиперактивност. Твоите симптоми са по-скоро на хипотиреоидизъм, имаш забавен метаболизъм, както и отпадналост :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 790d8d1cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не ходя на фитнес, понеже нямам финансова възможност пък и поради заболяването съм много изтощена постоянно. Иначе не ям мно, напротив даже, определено не надвишавам 2000 калории, в това съм сигурна. Лекаря ми не казва нищо специфично, твърди, че след като се оправя може да си възвърна старото тегло. Проблема обаче е, че това може да трае цял живот...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6aed7415d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, послушай номер 2 и си виж диагнозата. И на мен не ми се връзва нещо.
Смъкни калориите до 1000-1200 тогава и отдели едни 10 лв. седмично за фитнес - лиши се от друго. Аз живея в голям град и ходя на хубав фитнес - 4 лв. ми беше, времето е неограничено. Сега го направиха на 6 лв., но има и за по 3 лв. в града, но ми идват далеч, а и съм си свикнала. 2 пъти по 2 часа на седмица да тренираш е пак нещо - това са ти 6-10 лв. най-много. Ще пропуснеш 2-3 яденета и си ги избила или ще си купиш 3 парцала от втората вместо от редовен магазин.
Има начини, ако човек иска нещо.
Всичко си зависи от теб.
Според мен и без заболяването си щеше да си на това тегло, а ако искаш да отслабнеш 2000 калории са много.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fee2a6eb4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Жлезата ти е с намалена функция, иначе да си станала кожа и кости, дори и да се тъпчеш с храна на воля. Моя приятелка получи хиперактивност на щитовидната жлеза и се стопи, всеки ден по 1 кило надолу при нормално хранене. След това се възстановяваше половин година. Пък аз съм с намалена функция на жлезата, и наистина напълняването е налице. Но, ако искаш да не пълнееш трябва да намалиш храната. Много трябва да се движиш, дори да ти се нормализират хормоните, чрез лекарството, ако го спреш-хормона отново ще излезе от норма. Трябва да го изследваш периодично, за да може да се контролира с промяна в дозата на лекарството. Вече 18 години аз пия лекарство всеки ден на гладно и има периоди, когато съм в норма, но понякога се отклонява хормона. Но, още тогава ми казаха, че това лекарство ще го ползвам до края на живота си, защото не може една жлеза, която е спряла да функционира правилно, окончателно да се излекува и да спреш с лекарствата. Това лекарство те поддържа. Да, ще чувстваш умора, сърцебиене понякога, но бори се и колкото повече се движиш, ще се чувстваш по-добре. Горе главата и карай по-спокойно, с това се живее. Живей си както преди и не драматизирай! Всичко ще бъде наред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker