Следване във Франция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Следване във Франция
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2537 пъти
В момента съм ученичка в 10-ти клас и започвам сериозно да планирам обучението си след като завърша тук в България. Все още не съм сигурна какво точно ще следвам и това е малко объркващо за мен. Надявам се някой, който учи или е учил във Франция да ме ориентира с цени по университети, и изобщо какво трябва да знам. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1956fd6861
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На мен са ми казвали, че в Франция има скъпи университети. Общежитията също не са много евтини. Главно за да отидеш в Франция трябва да знаеш френски друг език не ти трябва. Ако имаш познати там добре ще можеш да отседнеш при тях, но ако нямаш (поне по моето време беше така сега не знам дали пак е толкова скъпо може да е по-евтино вече) ти казвам още от сега (в наши пари говоря, защото съм забравила как се смята еврото при тях) минимум 500 лева само за общежитие няма да те оправят. Това е.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b40acfb07e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами сега ще ти кажа, моят опит. Във Франция съм от 9 месеца и уча в университет. Записах първи курс, макар че имам изкарано висше в Бг, това беше начина да дойда тук... Не знаех френски като дойдох, и сега не го зная особено, но ако знаеш няма да е никакъв проблем. Общо взето дойдох при приятеля си и чрез висшето мога да остана съвсем легално, не че иначе не мога, но засега нямаш основание да стоиш повече от не знам си колко месеца в държавата ако не учиш или не работиш позволените ти там от закона неща... След януари, това ще отпадне. А нещата с висшето стоят така, идваш с диплома ПРЕВЕДЕНА на френски (без никакви Апостили и глупости, за които ще ти искат още много пари) от Признат от държавата преводач (в сайта на някое от министерствата, пишеше кои са такива преводачи) и дубликат на свидетелство за раждане (разбира се първо си правиш електронно досие и разучаваш на сайта на университета какво точно искат, може да искат и други документи) направо се записваш специалността която искаш. Нз как е с общижитията, там където съм, не са особено скъпи но всяка стая е единична, малка със собствен санитарен възел, много са симпатични и уютни. Годишната такса е 200евро за унито,
квартирите са ужасно скъпи, но по голяма част от наема ти се поема от социалната им служба тук или нз как точно се води. Живота като цяло не е скъп (с изключение на дрехите), цените са си като в Бг, даже има по евтини неща. Като студентка имаш право на студентска работа, определен брой часове за цялата година. След първата година, взета или не (тук е по различна системата на обучение), имаш право на социална стипендия, ако дохода на родителите ти е под 10000евро годишно, подават се документи за доходите, които са преведени на френски от ТУКАШЕН преводач, а също и трябва да нямаш 28 навършени години, когато започнеш да взимаш стипендията. Тя е в размер на 450 евро, но ти я дават за да УЧИШ, това значи че трябва да ходиш на лекции и упражнения редовно, както и за 2ра година стипендия ще ти искат определен брой кредити, които трябва да си взел. Със стипендията са планети също и годината за която ти я дават, както и здравните ти осигуровки тук. Отделно като студент, може да посещаваш разни места с намаление или безплатно, както и имаш достъп до богати библиотеки. Като цяло Франция е много социална държава, французите са пълни селяни, дават им се супер много помощи и не оценяват много много нещата... не им пука просто. Но ако искаш да се махнеш от Бг е едно мн добро решение, ще получиш материална помощ и ще можеш да си стъпиш на краката щом имаш желание... по трудна е първата година за която трябва да имаш средства сама да се оправяш с разходите, както и с това, че българите тук... не са това което са в България. Ох май много писах, ако нещо конкретно те интересува питай :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker