Мотивация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мотивация
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 1773 пъти
Лесно се отдавам на неща за които вече не би трябвало да имам време. 5 години играх World of warcraft по 8-10 часа дневно. Исках да бъда добър но всъщност не станах кои знае колко. Спрях я преди 4 месеца и започнах да играя шах уж с идеята просто да се разведрявам и да развивам ума си но всъщност се превърна в мания. Влагам много време в практика, интересувам се от стратегия, тактика но въпреки това не съм достатъчно добър сравнявайки се с околните които не влагат толкова време в това а ме превъзхождат. Виждам че не притежавам необходимия талант за да сам добър и се опитвам да разбера дали не е момента да се откажа но това което ме държи е желанието да се превърна в по способен играч. Чувствам се като природно тъп човек податлив към мании чрез които губя значителна част от живота си. Истината е че дори вече не разполагам с време за губене. Завърших преди 2 години а все още ме съм станал студент. Искам да стана но не откривам нужната мотивация да се подготвя. Така ми се иска да прехвърля желанието си да се развивам в маниите си в желание да уча а вместо това се депресирам че не сам достатъчно способен в маниите си. Чувствам се нещастен че не мога да се мотивирам за истински важните неща. Четох статии и гледах клипове на мотивационна тематика. Опитах се да се самоанализирам и да се преустоя психически но въпреки това пренебрегвам всичко поради липсата на мотивация. Как да се мотивирам и този път да се вманиача в по ползотворното развитие на живота си? Как да го пожелая достатъчно за да проявя волята да се отдам на това което трябва? Сякаш не мога да се самоизлъжа и да се променя към по добро.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 7ddcf9f3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На първо време те съветвам да спреш с играта, дори да подариш или изтриеш профила си. На второ време - намери си РАБОТА в РЖ и ЖИВЕЙ В РЖ!!!
След това мисли вече за следване, но докато не затвориш лаптопа, няма как да стане. Ти си зависим, преодолей зависимостта си!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ad932893e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съжалявам те, че си попаднал на такива безотоговорни родители. Хрантутят си те без да учиш или работиш вече две години!!!!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 827a3bcae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Подкрепям номер 1 и добавям: смени обкръжението си. Прекрати връзките с хора, които си нямат работа, интереси, амбиции и живеят ден за ден. Те винаги ще те дърпат надолу, а започни да се срещаш с хора, постигнали нещо и борещи се за нещо смислено. Забрави компютърните игри, цени времето си. Започни да четеш книги, защото за завършил средно образование пишеш много неграмотно и изказът ти е някак си незрял. Книгите ще развият светогледа ти и начина ти на мислене. Вече не си на 15 и от тук нататък на каквото постелиш, на това ще легнеш. Докато не разбереш, че на никого не му пука за теб и живота ти и ти си единственият човек, който може да ти помогне, няма да се мотивираш.
Дори на родителите ти не им пука за теб толкова, колкото трябва. Ако им пукаше, няма да допуснат да си в положението, в което си сега.
Изправен си пред избора да продължиш да се водиш по течението, както си бил до сега, да мрънкаш и да си останеш посредствен, или да се вземеш в ръце и да се издигнеш на едно по-високо ниво. Заради себе си и бъдещето ти. Дерзай.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: a8d60b61e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кои неща са правилни? Всички имаме различни данни - не всеки става за хамалогия или за учене. Опитай с пирамидата на Маслоу (питай гугъл), дано ти помогне да се ориентираш къде се намираш, какво да правиш и докъде можеш да стигнеш. При всеки е различно - някои започват от върха, някои имат частични или липсващи етажи от пирамидата. Светът е шарен, а мързелът е велика сила, но най-важно е здравето. ;)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0689e33576
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Oт автора:

Искрено ви благодаря!

Бихте ли ми препоръчали книга или набор от книги които биха спомогнали за узряването ми, мотивацията или някое друго ценно качество което би спомогнало за развитието ми?

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7ddcf9f3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До Автора - ти на твоите години си зрял вече, не ти трябват книги, а работа и да затвориш компа....
Опитай с пълен отказ поне 1 месец, после няма дори да се сещаш за ЕЖивота си. Книги иначе „Излекувай живота си“ и следваща на Луиз Хей, всички класици (Достоевски да кажем) книги по предмет, който те интересува и искаш да работиш по него
Практичен съвет - намери си работа на Черноморието, където не само ще изкараш някой полезен лев, но и ще си с млади хора, изтощен физически няма да се сещаш за ЕЖ

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker