Относно турския език в българските училища - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121431)
 Любов и изневяра (29766)
 Секс и интимност (14392)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9613)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7313)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18589)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Относно турския език в българските училища
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 4783 пъти
Здравейте! Напоследък в социалните мрежи излизат много снимки от вида "Не на турският език в българските училища". Аз съм българка и голям патриот по душа, но не виждам нищо лошо в това турците да изучават родният си език в училище. Все пак не задължават българските деца да го изучават. Според мен по този начин ще намалее масовата необразованост на хората от турски произход и ще станат работоспособни, полезни на обществото.
Четох коментари от вида на:"Аз живея в Германия и тука дума да не става за изучава на турски език. "Еми много ясно, там турското население е много по-малко. Тука горе-долу сме 50-50. В Канада има дори два официални езика-Английски и Френски. Не казвам, че трябва тука и турския да стане официален, но какво пречи просто турците да изучават родния си език? Колко много неграмотни български деца има... Всяка година резултатите на матурите стават все по-ниски и българите стават все по-неграмотни.
Много смешно ми стана, когато видях една, подобна снимка, в която 2-3 момичета на около 17-18 години са написали негативен коментар относно турския език в българските училища и едновременно с това имаше 4-5 правосписни и 2 пункуационни грешки в 1 изречение... Пак казвам, че не защитавам турците, но просто мисля, че това е стъпка напред към интегрирането на роми и турци. Ще са по-стимулирани да учат, ще имат поне средно образувание след 10-20 години вече ще са малцинство неграмотните ХОРА и това според мен е стъпка напред за България =)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 6cd1ec4de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Авторке, откъде пък ти хрумна, че турците са били у нас 50% от населението? Нещо ти нито статистики четеш, нито преброявания. Турци Цигани са ти 10% от населението, има към 250 хил. помаци, които са си помохомеданчени БЪЛГАРИ И НЕ ЗНАЯТ ТУРСКИ и никога не са знаели, защото са етнически българи от 100 поколения назад.
За кого да въвеждаме и ПЛАЩАМЕ С ДАНЪЦИ турски език?
Който иска да си учи чужд език, да си го учи. Има частни уроци, да си плаща за учител и така. Ами по тази логика дай на нас немци, канадци и французи да плащат на нашите емигрантчета частните уроци на български.
Който живее в една страна трябва да знае първо официалният език. После той трябва да се интегрира. Когато се е интегрирал може у дома и цигански да си учи, и турски. Като стана дума за цигански - ами циганите са 20 пъти повече от турците у нас, нека първо на тях да им сторим език в училище.
Канада е била КОЛОНИЯ, това е частен случай! Канада е на 200 г. държава (има-няма), там има чисто фреснко говорящи и смесени райони като забележи - не навсякъде се учат и двата езика - има си места, в които се говори само френски или английски, само в смесените се учат и двата езика, но тук става дума за СВЕТОВНИ езици, не за уигурски, паченевски и шайенски.
Питай се - защо в Америка не учат в училище шайенски, сиутски езици - това са коренното население. Ами и ние можем да се самоопределим като прабългари и да учим прабългарски...
Турският език не е световен език. Той е скъпо удоволствие, което не можем като данакоплатци да си позволим, а и от историческа гледна точка е чиста проба гротескно - вчера Ботев е падал за нашата свобода от турците, днес децата ни турски ще учат. Ние по време на турското робство не сме учили, та сега...
Мен ми е грижата не за турчетата и циганчетата - те и без това не учат каквото и да е било, мен ми е грижата за помачетата, които не са знаели никога турски и кой знае - може някой да ги подучи (ДПС срещу заплащане) да учат турски и да се самоопределят като турци.
Ти не знам къде живееш, но явно не и в България, защото у нас вече има райони, в който ДПС и арабски организации плащат на жените 1 минимална заплата, за да носят кърпи. Утре по същия начин ще плащат, за да учат турски помачетата, а това са близо 300 хил. българи - и хайдееее, втори ОФИЦИАЛЕН език ще е турският.
Е, няма да стане. Дори това фесофско правителство да го въведе, следващото на 100% ще го премахне. Не всеки се продава за турски жълтици.
У нас иначе всеки е свободен да си изучава езика, но да си се организират, да си направят турски школи по език и да си ги плащат, както го правят нашите емигранти в чужбина. Държавата Канада едва ли ще дойде да плати на българите уроците по майчин език!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bff60aff15
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Момиче я се стегни и не ме изнервяй! Това е супер глупаво според мен и не смятам, че е нужна тази промяна. От следващата учебна година се вкарва ЗИП турси, арабски или иврит за всички, дефакто и за българите. Също така обмислят слагането на полумесец на българския флаг, като на турския и слагане на турци върху парите ни. Не го ли смяташ за прекалено, а? Не си мисли, че при вкарването на турси в училище, турчетата ще тръгнат само заради това. Освен това, ако някой има желание да си учи майчиния език, може да се запише на уроци в школа и готово. Има и много места, където е евтино и достъпно за всеки. Това е все едно аз да ида в Америка и да настоянам да се учи български, защото ми е майчин. Поробиха ни 500 години и като гледам скоро ще сме и ние Турция и ще им станем пак роби. Докато има такива прости българки, като теб, ще тънем надолу. БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!
Момиче 15

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 24f8b2ebd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Браво за първия коментар и авторке, има нещо много сбъркано в теб... осъзнай се малко! Циганите нямат азбука, ако искаш и на тях азбука да им измислим и да им преподаваме в училищата. Много да ме извинят, имам приятели турци, но ако искат да си учат турския, да си ходят в Турция! Аз живея във Франция, където има много мохамедани, но няма да видиш един, който да не му се вижда лицето! Не знам си кой им е казал - Ние сме свободна, развита държава, ако искате да се забулвате, ходете си у Вас! Българите не трябва да клякаме, къде отиде духа ни и борбеността ни за нашата вяра и съзнание като народ. Не ми е приятно да ходя по пътя и да се чудя, дали няма някой всеки момент да експлодира! Ти виждаш ли сега каква гражданска война се задава в Турция? Да са благодарни, че живеят един нормален живот тук, българите ги приемат съвсем нормално и никой не им е длъжен да им плаща ей така, щото им щукнало. Знаеш ли даже какво чух, че в България се организират разни много дълбоко скрити турски организации, ти имаш ли представа за какво става на въпрос, ако има нещо вярно? !? Щом са се родили тук и са избрали да живеят тук - те са българи, в паспорта им пише българин, нали... срамота е да не знаят БЪЛГАРСКИ! Ти се чуди защо днешните българчета са толкова неграмотни, тогава оправяй чуждите националности, те много добре даже си се оправят и без да им се постила червен килим!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: f52c8dc2d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Номер 1, май на теб ти убягва статистиката. Турското население е второ по многобройност в България. Има малко под 1 000 000 пребиваващи постоянно турци на територията на Б-я. На трето място са циганите, сами виждате коя е третата партия по сила. И нещо последно - ЗИП-овете не са задължителни, теб какво те човърка дали ще има избираем език турски? Ами хората ако искат да си го записват, какъв ти е проблемът?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 92076b8395
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 1 признавам те. Извинявай авторке, но в Германия има много турци вярвай ми и приятели и роднини имам там и просто мога да ти кажа. Ние сме България у нас се учи български. Кажи ми каква файда, ако турците се образоват на турски. На нас ни трябват хора, които могат да говорят и да пишат на български език. Във район с турчаля и циганя живея и си общувам и с приятели от чужди градове е повече са от 10% да. На нас не ни трябват циганчета с бащи сводници да учат в българия турски и после да си пробутват проститутките във Полша, Германия или Италия. Нека бъдем българи нека настояваме на своето. Така се почва населението ни намаля, сега ако и езика позволим да ни вземат, утре-вдруги ден и държавата ни ще вземат. Страна с толкова богато минало, с такава история... срамота ще е. Ако не си извоюваме сами всичко то се е видяло управляващите ще ни погубят. Нека не оставям правителството да направи поредната крачка към затриването ни. Велика нация сме има надежда, но ако всички млади хора се обединим. Ако позволяваме да ни пълнят главите с мухи ей така за горките турци, които в България имат повече права и от нас ще ни затрият. Нашата страна, нашите правила ние сме народа или се стегнете и защитете страната си от това да ни отнемат словото или според мене си сменяйте гражданството, защото това сме били това ще си и останем. Българина страда тегли, но се бори, ако не за друго поне за името си така е било, нека и така да бъде. Нека Левски, Ботев, Вазов... тези са най-прочутите мога и други да изброя, но то и това е достатъчно нека да не се обръщат в гроба като ни гледа нека се гордея с така или иначе разбитата им родина.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7ed8ff8b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Абе момиче, ти добре ли си??? Може и да се стори прекалено това мое изказване но заради такива като теб затъвахме, затъваме и ще вървим все по надолу!!! Турците ни е***а 500години и като гледам накъде вървят нещата ще ни е*** още толкова...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5caa4c0a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не виждам смисъл от това да се изучава турски в училищата. Дори и ще ти кажа, че и самите турци не виждат смисъл от това да се изучава техният език. Турците в България са си спокойни и работливи хора, които си знаят български. Дори и изучаването на езика им в училищата ще е в тяхен ущърб поради простата причина, че това ще внесе смут в населението като цяло.
Това със самият език си е чиста провокация според мен- отново искат да разединят хората и тн. Разделяй и владей, както е казано.
Иначе не виждам как изучаването на турски ще помогне за грамотноста. И грам няма да помогне, даже ще навреди.
Все едно от дете да те карам да учиш два езика- нито единият, нито другият ще го знаеш като хората.
Да не говорим, че и изучаването на този език ще попречи на интеграцията на дадените малцинства. Те и без това едвам- едвам се интегрират (даже никак).
А и като цяло турците в България (особено истиснките турци) са малко. По- голям е проблемат с ромското малцинство.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2799c1ccdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе ти чуваш ли се???! Турски! Кажи ми държава в ЕС къде се говори турски, иврид ит.н. като 2 чужд език или такова? Никъде. Турците са около 6-7 процента в Германия? И кво учи ли се? Знаеш ли къде живея? В Смилян, близо до Смолян. Там никой не говори турски. Наистина, ела, каня те и виж! Това е турцизиране. Мисли прди да пишеш.
Аре и успех :)
М, 36

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cc438d33c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Еми да си ходят в Турция като искат да си изучават техния език.. Аз не живея в България и тук не изучаваме Български език.. Така че всеки човек си избира какво да прави къде да учи и т. н.. Като искат да си учат езика да си ходат в Турция...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6cd1ec4de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От 1 до 5
Работи, моля те със статистики и данни, когато твърдиш, че турците били 1 мил!!!

„Българската етническа група обхваща 5 664 624, или 84. 8% от лицата, доброволно
декларирали етническото си самоопределение.
• Турската етническа група е втората по численост - 588 318 лица. Те представляват 8. 8%
от населението.
• Ромският етнос традиционно е третият по численост и наброява 325 343 души, според
самоопределянето на лицата, с относителен дял от 4. 9%.
• Населението с българско етническо самоопределение е значително по-урбанизирано в
сравнение с другите две основни етнически групи. В градовете живее 77. 5% от
българския етнос, 37. 7%, - от турския и 55. 4% от ромския.
• Лицата, самоопределили се към турската етническа общност, са концентрирани
териториално в няколко области - Кърджали, Разград, Търговище, Шумен, Силистра,
Добрич, Русе, Бургас, в коитоживее 63. 7% от населението от тази етническа група.
• Лицата от ромската етническа група са разпределени териториално във всички области.
Най-голям е делът на ромския етнос в областите Монтана - 12. 7%, и Сливен - 11. 8%.,
следвани от Добрич - 8. 8%, Ямбол - 8. 5%, при общо за страната - 4. 9%.
• Лицата, които не се самоопределят, са 53 391 - 0. 8%. Сред тях делът на най-младите до
19 години е 51. 7% от всички, които не се самоопределят. “

Източник НОЙ 2011

Между другото, за ЗИП нищо не съм писала, но за сведение означава ЗАДЪЛЖИТЕЛНА Избирателна Подготовка - с две думи вместо математика, български, физическо, музика, рисуване, тези деца ще учат турски език в клас (защото българите в това време ще учат математика да влезнат в ТУ да кажем)
Е, извинявай - да финансирам затъпяването на българските граждани ли? Няма как да стане. И турците са български граждани и като такива ще живеят по правилата в тази държава. И аз като отида в Германия да живея не искам немците да ми правят ЗИП по български, ами първо уча в тяхното училище материала, после ако имам времето, желанието и амбицията си уча узургурски, казакстански, арменски и така нататък езици.
Ние не забраняваме турският език - напротив - да си го говорят хората свободно в часния си живот, но той не е държавния ни език. Турската държава забранява на кюрдите да си говорят у дома кюрдски, а ние ще им плащаме турски в българските училища. Как да не!
Ако ще плащаме учители, то те ще са по математика, физическо, английски, руски, немски, френски, български, история, география, а турски, угугуругски, мусурски и така нататък езици всеки да си учи частно, да си избира учител, да си го плаща, но не да е за сметка на утвърдилите се вече ЗИП-ове по основните предмети, които целят да подготвят децата ни за тяхното бъдеще - да, и турските, и циганските деца, защото те турски си знаят от вкъщи, но математиката и българският им куцат, а утре в университета приемат с математика, история, английски, български, не с изпит по турски.
Който милее толкова по родината на дедите си - ами да си ходи там. Свободна страна сме, свободни граждани на ЕС, всеки може да си се движи, да учи и да се развива, където иска - включително в Република Турция. Там хората си учат турски, което е държавния език и аз например не мога да искам да ми вкарат български, защото това ми бил майчин език.
Така е в цял свят, а у нас като съществува противоконституционна партия като ДПС на етнически принцип си е наш проблем. Те могат да си купят хората да им гласуват, но с 10% купени гласове няма как да определят бъдещето на децата ни!
За мен точно толкова са и малцинствата у нас - електората на ДПС. Останалото са нормални хора, български граждани, които и без това ще предпочетат синът им да учи математика в ЗИП-а наравно с другите деца, а самите те са достатачно грамотни на турски, за да си го обучават у дома на майчин език. Това обаче са умните хора - турци, цигани, арменци, който няма да ги видите да гласуват ДС срещу 10 лв. и 2 кебапчета от свинско месо.
С две думи - ЗИП по турски е дискреминация на турските деца, защото те биват лишавани от уроците по основните предмети, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всеки български ученик получава допълнително като БОНУС ОТ ДАНАКОПЛАТЕЦА - РОДИТЕЛ по формата на ЗАДЪЛЖИТЕЛНА избираема подготовка.
В интерес на всеки родител е детето му да знае математика, английски, химия, физика, немски, руски не да учи езици с ограничено разпространение в това време, за да вземе 100 лв. от ДПС семейството му или да се изкефи дядо му на село, който утре и без това ще е ритнал камбаната (полумесеца). Ако дадете и на самите деца да избират, те също ще искат да имат бъдеще, знаейки добре математика и английски, грамотни на български език.
Нищо лошо против турския език. Държавата ни дори финансира в университета Турска филология - да си я учат заинтересуваните, после да стават учители на деца с родители, които си плащат да знаят децата им този език. Така е навсякъде. Аз като българка си плащам на частен учител да ми учи децата на български, където и да отида по света, за турците се отнася същото.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 05be26bd96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Родом съм от Кърджали. Когато бях ученик беше сформирана група за изучаване на турски в моето училище, като почти съм сигурен, че беше под формата на ЗИП. Мисълта ми е, че никой никога не е забранявал на турците да учат турски език, този законов текст има по-скоро за цел да задължи всички турци да учат турски, а не да им даде правото да го правят, просто защото никой не го ограничавал.

Турците в Кърджали говорят почти само и единствено на турски, българският им език е ужасен, на тях им трябват допълнителни часове не по майчин език, а по български. Същите тези, като завършат училище се изправят пред една много сериозна стена - български език, защото ако решат да се преместят в друг град (разбирай български) да учат и работят там, то говорните дефекти им изиграват много лоша шега. Познавам турци, чиито деца говорят толкова лошо български, та се налагаше да им търсят учители по български за допълнителна и извънкласна подготовка.

Масова тенденция е да се вижда как хора от турски произход, които са на 40-50 г, да говорят български по-добре от техните деца и внуци и да са интергрирани по-добре в българското общество от тях. Младото турско поколение се самокапсулира и самоизолира. Това въвеждане на турски език ще бъде нещо като мечешка услуга за тях.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 94249e9716
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Твърдо "Не" на турския език в българските училища! Заради такива като теб авторке, се чудя наясно ли е младото поколение, какво всъщност значи това? ! А повярвай ми, това е нещо ужасно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: d4a4c45d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Благодарение на текива наивни хора като тебе България е на това положение. Вярват в евро интегрирането на ромите и турците или помаците. Как мила госпожичке ще интегрираш тъпи мюсулмански задръстени мозаци който самата държава турция не може да се интегрира в европа и никой ги неще. Австрия и много държави имат проблеми с турските емигранти и немогат да ги интегрират или цивилизоват, а ти искаш да научим нашите. Самата религия ги ограничава и винаги ще са тъпи копелета докато се кланят на алаха и корана. Самото им мислене е с стотици години назад и надали ще се промени освен онези който не учат в западни училища и от поколения не са в умствено изостаналите си държави като Турция и всички останали държави с подобна религия. Не че христианската е по добре че и тя задръства хората но поне в христианските държави не мразят останалия свят както при мюсулманите. За тях алах е велик и всички останали са им врагове. Ивинаги са превземали държави територии с нечестни битки и измами поткупи както и хора който извършват подривна дейност във вражеските държави а те са всички извън тяхната религия. Сдве думи самата турция е невъзможно да се европейзира заради религиозните си умствено изостанли предубеждения та ти искаш да учиш нашите роми помаци на турски който едвали ще ги интегрира кадето и да е в света освен в южната ни съседка която се бунтува и точно заради това крайно радикално мислене на техните управници. Итам хората макър и много къстно се усещат че с религия и техният език няма да станат цивилизована държава. За това вземи и ги научи на български после на кавото искат. Но да има турски език в нашата държава е гавра с образованието ни със нашата история, с нашите герой и революционери. Вопще с българското достойнство. Иако ДПС, вкара текъв закон следващия опит за покушение над техният лидер ще бъде не със газов пистолет и от психично болен човек а от мен и то със зареден автомат калашников без да ми пука че съм убил текива къртици на българската политическа драма, която е в момента. А за останалото си помисли ти самата ако продължиш да вярваш в евро интеграцията на нашите малцинства сама ще се убедиш че на тях освен здрав и непрекъснат контрол от органите на реда няма как да го накараш да не краде и да ходи да учи каквото и да е било. Ромите са хора но не и да бъдат с превилегии който са по големи от тези на останалите граждани. Не съм расист но те спрямо нас са много по големи расисти от колкото си представяш. Те гледат на теб като на глупав найвен българин който се опитва да им помогне да заживеят поне малко по цивилизовано. Но и на тях самите няма как да им се избие дивото мръсно подсънание което винаги е насочено към българския враг. Има и сигнали че в българия има вече организация подобна на джихад или нещо от сорта дето цели да обучава техни умствено изостанали събратя за терористи и за политици или за всичко с което могат да сломят както казват техните султани преди стотици години. Мисленето на тези кретени не се е променило от вековете и са реална заплаха за световния мири демокрация. Колкото и да си солидарен към тях те не са. Дори и да ти се усмихва пак те мрази защото си друговерец и не зачиташ техния пророк, месия и идол на безмислената им религия която ги ограничава да правят каквото искат. Те са промити мозаци повечето и надали учат нещо цивилизовано освен тези който се обучава в европа...

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5d14d1e1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Вие серьозно ли сте българи и признавате, че има турци в България?
"не виждам нищо лошо в това турците да изучават родният си език в училище. "
Всички хора родени в България са българи с български паспорти и егн-та.
Няма нищо лошо в изучаването на езици, но в България турци НЯМА! Турция е близко и който иска да изучава турски, да ходи там. Искате част от младото българско население да го научим на турски и след време, след 20 год, да чакаме на него, да защитава интересите на България???? Да чакаме да работи за България, да плаща данъци на България???? Очаквате, да се съглася част от мойте данъци, да отидат, за популяризирането на турския език????
Всеки човек роден и възпитан на дадена територия трябва да я носи в сърцето си, това е възпитание, как като обучим на турски население родено на територията на България, ще носи нея в сърцето си?
Когато човек самомпределя етноса си, трябва да поема и задълженията на този етнос, не само да носи правата му. Ако се самоопределям като сомалиец, и децата ми възпитавам да са сочмалиичета, отивам в Сомалия и гладувам със моя народ, строя сомалииското бъдеще, работа в България нямам!
Точно по тази причина аз, като се самоопределям като българин, "раждам" българчета, възпитавам българчета, живея в България, колкото и да ми е трудно, не бягам в чужбина уж да работя. Защо да работя в чужбина? За да плащам данъци там, да храня техните пенсионери, техните майчинства да изплащам, да строя тяхната икономика, моята българска кръв тук да загива с ниски пенсии, майчинства и така нататък? Затова и българите отишли да живеят и работят в чужбина, не ги признавам за българи! Защото българите останали тук дават 40-50% от дохода си, във вид на данъци, за поддържане на Българската държава, тоест работят за нея. Сиреч обичат себе си, колкото държавата си, защото дават половината от труда си за нейното бъдеще. Когато човек дава половината от доходите си в работоспособна възраст на чужда държава той поддържа нейната икономика!!!!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d48230cad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Само като ви чета коментарите и ми е ясно колко % от вас са грамотни срамота!!! А пък сте тръгнали да оправяте България и да казвате кое как да стане. В България оправия няма а Турция са напред с 500 години и с стандарта абе няма какво да говорим.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7575a3719e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Да, но , , турците" в България не са истински турци. Мислят се да турци, но не са... Те са БЪЛГАРИ! И, забога това е България, не турция! Твърдо против турския език в БЪЛГАРСКИТЕ училища!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d9343a3ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Вижте сега, тук има 2 гледни точки. Реално това би подобрило езиковата култура на българските турци, би обогатило знанията на българите, това е просто един чужд език. Но не искам да се въвежда, по този начин. Има си езикови школи, има си купища варианти да се научи даден език. Не виждам смисъл да се въвежда в училищата и то като ЗИП, защото ЗИП-А в крайна сметка си се кара като нормален час. Уж е свободно избирателно, но всеки ученик ще ви каже, че учителите му казват какво да пише на заявлението за ЗИП. Ще го въведат и познайте как всички псевдо-моралисти ще наскачат срещу нещо, което дори не познават. Ще стане някакъв цирк.

Рано е да се въвежда. Толкова дългите кавги между Турция и България не са отминали, независимо какво си говорим. Всеки българин ще усеща, че му мачкат егото, а всеки турчин ще се надува, че му учим езика... чисто и просто не се е стигнало емоционалното равнище, на което да може да се въведе турски език в български училища, без да се прави в извод, че България става Турска. За по-голямата част от българското население това е потъпкване на егото, а правителството трябва да работи за това население, а не срещу него. То да се чувства по-добре, да има желание да ходи на училище и работа, да чувства родната си страна, като своя.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6cd1ec4de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   До 17
Ти новини гледаш ли?
„а Турция са напред с 500 години и с стандарта абе няма какво да говорим. “
За какъв стандарт говориш, когато в Турция има повече арестувани журналисти от Русия и Китай, взети заедно. Там има закон за нацията, по който се лежи 15 г. в затвора, ако критикуваш Турската държава.
Това ли ми е държава с 500 г. напред?
Е, ако след 500 г. всички живеем като в Турция, по-добре още сега да си пусним атомните бомби и да изчезваме като човечество.
Има един единствен нормален град в Турция с нормален народ в него - Истамбул и то, защото е построен и планиран от византийците, не от турци, но една птичка пролет не прави - тях ги убиват по площадите разни фесове.
Който е ходил в Анкара или в Анадола ще ви каже, що за бунище е тази държава.
Четете западните медии. Борсата в Турция се с срутила, а държавата им е на 100% зависима от чужди инвестиции (от Русия). Има напредък в последните години в Турция икономически погледнато, но пак си остават бедна и развиваща се страна, която няма общо с Европа. Надул се е дебел балон на пазара на имотите, в това са и инфестициите и е въпрос на време да стане там втора Испания.
Турция винаги икономически е била много нестабилна страна - хиперинфлации, държавни фалити, пълен икономически крах - това там се повтраря периодично и си е напълно нормално. Турция е една от най-рисковите страни в света за инвеститорите. В следващият месец съвсем ще се срути тази пясъчна кула....

Но тук темата е друга - не Турската държава, това е съседна нам страна, която е автономна и си е нещо съвсем различно от българските граждани с турски етнос у нас. Това са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, не турски граждани и като такива се подчиняват на законите в страната, а един от тях е, че официален държавен език е българският. В Турция е турският, между другото.
Никой няма нищо против държавата Турция или турците, но имаме нещо против в нашето училище в ЗАДЪЛЖИТЕЛНА подготовка да се учи турски език на държавна разноска.
Който иска да учи турски и днес може да го прави. Ние сме свободна държава, у нас може свободно да се говорят всички езици, да се изучават и да се пише на тях. В Турция кюрдският език е забранен. Забранено е кюрдското малцинство да изучава и ГОВОРИ езика си. Забранено е на християнското малцинство да ходи на църква, забранено е да се изучават езиците на малцинствата там. През 20 в. са убити 2 мил. арменци, изгонени са всички християни (най-вече гърци) и тяхното имущество е било национализирано.
Тази държава ли е 500 г. пред нас?
Ами да пускаме атомната бомба, защото толкова, ако паднем в следващите 500 г., по-добре да няма България и българи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 974f6625a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Те за това сега в Турция стават граждански войни? Защото са 500 години по-напред? Разберете, че не само парите и, , инфраструктурите'' водят света на пред.

ПРОЧЕТЕТЕ КОМЕНТАР 13!!! Това е самата истина.
С въвеждането на турския, хората съвсем ще забравят българския! Авторке... ти знаеш ли на кой свят се намираш?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d48230cad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   От №17 до №20 имаш мн поздрави ти някога изобщо бил ли си в турция и изобщо знаеш ли им какъв е стандарта минималната заплата, минималната пенсия и т. н. Я се вземи на ръце и влез малко в час, ВЗЕМИ ПРОЧЕТИ НЯКОЯ ДРУГА КНИГА И НЕДЕИ ДА ГОВОРИШ ПО ЕНЕРЦИЯ!!!! И какво толкова против да се изучи тирския не ми е ясно, на времето и аз съм учил турски език като СИП и беше в занималнята и никои не те задължва просто научаваш нещо повече и ако си искарал тази затънтена глава към западните страни примерно в Германия и ако незнаеш немски или английски с турския се оправяш на всякаде абе в тази Държава оправия няма то като има задръстени като вас скоро и държава няма да има!!!! Расисти долни. А и между другото колко приятели имам БЪЛГАРИ дето искат да научат турския и защо тогва се учи руски език а? да не сме в русия защо които иска да учи руски не го пращате в русия? А и влез в обявите за работа за крайбрежието да видим хората какво изискват руски, и турски е с предимство както и да е и коклкото и да ви обяснява човек отсреща като не възприема никои кел файда!!!!

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 187109c48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   ''ОбразУвание'' викаш, а? Присмял се Хърбел на Щърбел. Така се дразня и паля от такива неориентирани хора от моето поколение като тебе, че няма накъде.. Само не си мисли, че ако тази идея се осъществи, всичко ще спре. След като са ни пробутали турския, ще се опитват да пробутват и друго, докато накрая отново не станем под турско иго! 500 години не ни ли стигат? Аз в час по ''турски език'' НИКОГА НЯМА да вляза!
- БЪЛГАРКА на 16

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1bd7e53b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Аз ппосто не мога да си обясня как въобще някой можа да си помисли да се изучава този език. Откъде на къде ние ще учим турски? Това за мен е направо подигравка.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 05be26bd96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   До 22 от 13, Аз българин, който да иска да учи турски не познавам. Когато даден човек избира да учи език, то той се ориентира така, че този език да му отворя повече възможности или пък защото е решил да живее в конкретна държава. Турският език е разпространен в западна Европа само в средите на турските неинтергрирани гастарбайтери. Не ме разбирай погрешно, не казвам, че е лошо да се говори турски, но определено не е език, който човек би тръгнал изучава.

Колкото до обявите за работа, че "турския е предимство", то тези обяви са предимно от работодатели от турски произход. Както вече казах, от Кърджали съм, когато живях там се нагледах на обяви за работа, в които се изискваше да се говори турски (макар и работата да не го изискваше) само и само да не бъдат наети българи. На една камара мои приятели и познати са им отказвали работа защото не говорят турски... но това е една съвсем отделна тема.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1403bdba08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Авторката е поредната потурчена българка, без да се усети. Хора, в коя нормална държава дават новини на турски, в коя нормална държава излъчват турските сериали всеки божи ден, а българските само веднъж седмично? В коя държава хората носят дънки тип шалвар и турска мода като цяло? В коя държава подражават на турците и дори им знаят езика? Щото моите връстнички доста добре говорят на турски, дори по училищата масово се организират ексурзии до Турция. Сега пък ми се сервира това, че вече се изучавал самия език в училище... Еми браво, скоро и азбуката ще ви набутат, без да ви питат искате ли, или не искате... Той турския език просто ще стане задължителен, ако ме разбирате. Спете още, спете... ходете всяка събота и неделя на пазара и се потурчвайте. Много прост народ сме.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: c31b63e0b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   До коментар N 5:
Какво? Турците били под милион? Ето обаче какво говори статистиката от преброяването през 2011 г. :
Българи: 5 664 624 души, или 84. 8%
Турци: 588 318 души, или 8. 8%
Цигани: 325 343 души, или 4. 9%.
Обаче тук държа да отбележа, 1че много голям дял от циганската общност се самоопределят като турци, и дефакто без тях турците са много по малко по брой.
Само за пример ще ти дам Нова Загора:

Етнически състав (Преброяване 2011)
Етнически групи Процент
Българи
?73%

Турци
?20%

Цигани
?5%

Други и неопределени
2%

Ако обаче влезеш във Google Maps и разгледаш града, ще установиш че циганската махала в града съставлява почти 1/4 от територията на града, която пък също така е най гъсто населена, и с по най много глави на адрес. Даже може вече и да се говори, че циганите са вече повече от турците, и може би вече прехвърлят милион.
?

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bbeaed3d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Аз пък не мога да разбера, никой ли не е отварял сайта на министерството да види, че тези ЗИПове си ги има от 2, 3 години насам. Това е българската психика- все си мислим, че нещо ще ни бъде наложено насила. Никой няма да кара българските деца да учат турски, това е само за турските такива. Съответно ЗИПът "Майчин ромски" е за циганетата (странно защо, но за него нищо не се чу, никой нищо не каза). Така или иначе, на тези деца първият им език не е български... поне да си го знаят както трябва.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0bae127d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Това е наистина тъпо. Аз съм на 200 % ПРОТИВ това. Кажи ми една друга държава, където само защото има 10-12 % турци или някакви други хора с различен език и да трябва да се изучава този език в училище? Къде? НИКЪДЕ. Те сами са избрали да дойдат в България, тогава да се съобразяват с нашите правила, нашите закони, нашият ЕЗИК. Защо да учат турски? Защо не вземат да научат БЪЛГАРСКИ, че да се оправят в тая държава. Аз съм чела коментари от типа на "да направим турския втори официален език"... ЕМИ НЕ!!! Какъв е проблема пък турците да изучават български? Никакъв. Моето предложение е, като искат да учат турски, да се направят училища, където да учат турците. Е там вече да си учат турски. Защото в нашите училища аз не искам турски. Това е българско училище. В класа ми, например, има едно момиче което е дошло от Ирак, но учи български с удоволствие, и го е научила много добре само за 3 години и половина. И говори, и пише на български, и се разбираме идеално когато си говорим. И тя е научила български за да може да се оправя в тая страна. Аз съм 10000000000000000000000000000000000% даже и повече против това. Както казах малко по-нагоре, ДА СЕ НАПРАВЯТ ДРУГИ, ОТДЕЛНИ УЧИЛИЩА, КЪДЕТО ДА УЧАТ ТУРЦИ. ЗАЩОТО В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА НЕ ИСКАМЕ ДА УЧИМ ТУРСКИ. Пък и къде видя, че не е задължително? Много ясно са казали, че ако го приемат, ще бъде ЗИП, което означава Задължително избираема подготовка... Тъпо е.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7b7f7e9c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Ако в Турция започнат да изучават български тогава и аз ще съм съгласна в България да се учи Турски. Между другото съгласна съм с коментар номер 20 наистина Турция не са нищо повече от нас. До голяма степен са зависими от Русия и изобщо няма какво да говоря за тях.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 60f033e9cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Авторке, ти си ИЗКЛЮЧИТЕЛНО проста.... Както и всички, които защитават изучаването на турски език ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в училищата. Като ви е домиляло толкова за турски, събирайте си багажа и духвайте от България! А не на вас като ви се учи турски, да задължавате останалите също да учат!

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: 7b7f7e9c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Пак съм аз номер 31 забравих да добавя, че и аз наистина съм против това, но до някъде не чак толкова, че да казвам на тези, който защитават това "прости: номер 32 ти сега говориш, но като го въведат какво ще правиш искаш не искаш ще го учиш няма как просто.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 28 дни
hash: 60f033e9cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Няма да го въведат, 33, не са достатъчно силни..

Номер 32

 
  ...
преди: 11 години, 27 дни
hash: 7b7f7e9c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   От къде знаеш, че няма? От тях всичко очаквай. Аз не искам да уча турски, но ако трябва защо пък не от друга страна един език никога няма да ми е излишен какъвто и да е. :)

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 5d14d1e1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Четете ли това, което пишете? То не сте съгласни и полумесец на знамето ни да има, ама щом трябва, защо пък не, от друга страна един знак, никога няма да ни е излишен, какъвто и да е, а? Що пък и знамето ни да не е цялото червено един цвят, по-малко харчене за бой, на едро по евтино ще излиза, а и ако го променим, турците безплатно, като подарък ще ни пращат червен плат със вече бродиран полумесец!? !? !?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 26 дни
hash: 7b7f7e9c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Номер 37 омг омг омг прочети си пак коментара и тогава ми кажи има ли някакъв смисъл в написаното.

 
  ...
преди: 11 години, 24 дни
hash: 680cb06ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Авторке, нещо не си много наясно с положението на нещата ми се струва... Няма никакъв проблем ако например в Щатите се събере достатъчно голяма българска общност, тя да си построи българско училище там, да си плаща на преподаватели и те да учат децата им на български. Никой не може да ги спре! Това важи и за ВСЯКА ДРУГА общност във ВЪВ ВСЯКА ДРУГА ДЪРЖАВА, примерно - унгарска общност в Испания, арменска общност в Германия, турска общност в България и т.н.
НО!!!!
Забележи тънката разлика - всяка общност във всяка държава СИ ПЛАЩА за да си направи училище, в което да се преподава на какъвто език си искат, а т.нар. "турци" в България иска БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА да им плаща, разбираш ли, С ТВОИТЕ И МОИТЕ пари от данъци, за да учат турски в България! НИКЪДЕ ДРУГАДЕ ПО СВЕТА НЯМА ПОДОБНО НЕЩО!!! Имало го е в бившите съветски социалистически републики, където са ги задължавали да учат руски, но то си е било - Съветската държава ги задължава и им плаща да учат руски.

ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И БЪЛГАРСКИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ ЩЕ ПЛАЩА НА НЯКАКВИ СИ "ТУРЦИ" ДА СИ УЧАТ ТУРСКИЯ В БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ?!?!? Да си събират пари - да си строят училища, да си плащат, да си учат... Не турски, ами и марсиански, ако щат...

 
  ...

...
преди: 11 години, 24 дни
hash: 5d14d1e1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   38 има смисъл има това е копие на твоя коментар №36, днес си съгласен щом трябвало език да учиш утре щом трябва и червено знаме със полумесец ще целуваш. Щом трябва и чалма ще носиш и аллах ще приемеш така ли?
Какво е това трябва, защо да трябва, нямаме ли сега досатъчно сили да ги спрем да не ни продават?
От 37

 
  ... горе^
преди: 11 години, 23 дни
hash: 7b7f7e9c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Номер 39 ти пък щото си много на ясно. Много ли си сигурен, че това е така. Да наистина турския не е много красив език и аз нямам желание да се учи, но ако го въведат ща не ща ще го уча.
Хаха плащали са ни за да учим руски какви глупости само ти чуваш ли се изобщо? Тогава ние сме били в съветската сфера на влияние какво ти кажат CCCP това правиш няма пет-шест какво плащане те гони тебе?
За учението на руски език е било едно от задължителните неща както и да НЕ се говори против съветският съюз абсолютно нищо. Май ти не си на ясно много много аз говоря толкова сигурно, защото в момента уча тези неща наясно съм повярвай ми пък и са ми разказвали какво е било горе-долу. Как съвета ще им плаща да учат руски то така ако става ехе те да не са милионери Русия. Да богата държава са, но не чак толкова. Тогава всяка една държава щеше да иска да учи руски и сега не английския, а руския щеше да е най-разпространеният език чаткаш ли?
И на мене не ми се учи турски бих желала да изучавам някой по-разпространен език китайски дето е много по-труден бих избрала пред този език. Само като слушам турците в класа как говорят и ми се гади от самия език, но въведат ли го аз го уча това е. Нищо не можеш да направиш нито ти нито аз нито който и да е било искат ли ще го въведат и няма да им мигне окото за това ти какво искаш или аз какво искам. Нали? Никой не ни пита. Почти никой не я искаше тая централа АЕЦ Белене ама какво? Те да не би да ни слушаха започнаха да я строят (поне аз така знам)
В живота е така винаги тези, който имат власт се разпореждат, а не тези, който пишат по сайтовете, че не са съгласни с еди какво си и с еди що си. Те остават заличени, а онези си натрупват милионите и без това. Бъде поне малко реалист нещата не стават така както ти мислиш и аз не съм съгласна с много работи, но какво мога да сторя аз? Да не мислиш, че съм съгласна турците да се увеличават с всяка година, а българите да намаляват. Да не мислиш, че искам на всяка втора улица да виждам цигани. Не не го искам това, но нищо не зависи от мен? Защото аз съм само човек, който трябва да се подчинява на онези депотати или там каквито са. И аз може да не съм права за тебе, но така мисля сори ама... :О:О:О:О



сори за грешките

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 5d14d1e1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   №41 Ей тука си в грешка "В живота е така винаги тези, който имат власт се разпореждат" Важно е не кой е на власт, а кой дава властта. Властта я дава народа и той може да си я вземе. Снощи поне телевизия гледа ли? Над 10 000 бяха на площада, довечера ще са повече, утре още повече.
Като не сме съгласни се вдигаме и сваляме властимащия, слагаме друг, който да прави закони на които повечето сме съгласни да служим. С твойта наведена главичка "трябва" звучиш сякъш си роден/а в робство.

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 7b7f7e9c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Номер 37 много добре го разбрах това, че е от моя коментар. Ти явно изобщо не можеш да ме разбереш. Обяснила съм в горният си коментар, че и аз не съм съгласна, но въведе ли се ще уча езика. Това за знамето няма никакъв смисъл. Защо изобщо го намесваш това какво общо има не разбирам? Толкова много ли мразите турския? Ми да и на мен не ми допада езика (казала съм го вече), но имам ли избор. И да не си съгласен с мен няма да промениш мисленето ми. Аз така ги разбирам нещата ти каквото искаш си мисли. Ако зависеше от мен сега ДСП (нали те искат да въвеждат езика) нямаше да са на власт, но какво мога да сторя. Докато живееш в тази държава ще седиш и ще мълчиш освен, ако не си търсиш проблемите. Няма смисъл да се разписвам ясно е по IP адреса коя съм.

Нямам време да поправям правописни грешки пиша бързо за това сори ако не сте разбрали нещо.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 23 дни
hash: 7b7f7e9c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Номер 42 какво те интересува това, че съм свикнала просто да отстъпвам. За портокола да гледам телевизия знам много добре какво се случва и честно казано го мисля за абсурдно и смешно. Какво си мислят те, че като вдигнат протести ще сторят нещо така ли? Те искаха и герб да ги свалят ама какво успяха ли като ги гледам пак са на власт. Българина не е постоянен това е положението като им искат оставката на герб защо ги преизбраха пак на изборите. Аз все още не мога да гласувам, защото съм малолетна, но скоро ще мога (;д след 5 години ;д)... Не знам ти на колко си, но и ти си в грешка така е в живота сори много ама няма как да ме убедиш не можем да им я вземем властта защото сме непостоянни. :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 22 дни
hash: 5d14d1e1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Извинявай авторке но аз №37, 42 съм един и същи човек. Но ако знаех че това го пиша на 12-13 годишно дете щях да го напиша може би по различен начин.
Лошо е, ние възрастните сме виновни, че си възпитаваме децата в преклонение.
Има смисъл това със знамето, защото ако сега ти, по точно родителите ти са съгласни детето им да учи турски, защото бил въведен, утре като порастнеш ти ще си възпитана така, че да се съгласиш, ако се въведе нещо било то знамето и като се въведе ще казваш абе не съм съгласна ама като го въведоха ще го уважавам!!!!
Ти си млада дама, след време ще станеш майка българското общество очаква от теб да възпитаваш децата си, като българи, да тачат и уважават своята си кръв и история, да се прекланят с уважение само на българското знаме и език, да продължат родът български.
Щом си на 12-13 значи вече си чела учебника по история за 5 клас там пише, че това което ни прави българи е - ВЯРА ЕЗИК И РОД. Като ти въведът чужд език само след 20-тина годиники ще ти въведът и вяра и след 60 ще си сменила рода си. Тогава ще има хора, които са възпитани по друг начин от теб, те ще се дърпат, но ти ще се прекланяш и доста ще има като теб.
Нямам нищо против турците, бих реагирала по същия начин ако въведът задължителен японски. Всеки човек има право да избира към кой род и етнос да се САМООПРЕДЕЛИ, но да го въвеждат задължително или да плащам с мойте данъци заплата на учител по турски, който да учи българските деца, ето това е проблема.
Изглежда се опитваш да се интересуваш от политика, но си чула и приела неправилно някой изказвания на политици по телевизията. Българите не свалиха герб, а поискаха да им се обърне внимание от страна на правителството. Реално те свалиха целия парламент в който бяха и другите партии. Беше предложено на другите партии да управляват държавата, но те отказаха, ако си гледала. Герб ги преизбраха пак една шеста от българските избиратели, те държат на тази партия, на този вид управление. Дпс винаги са си имали своя електорат. Нормално е в една демократична държава да има няколко или повече партии в парламента, ако е само една тогава ще е проблем.
Можем да им вземем властта като: или ще правят каквото е угодно на народа или стачкуваме. Ето виж новините от вчера 10 000 човека успяха да променят решението им, ами ако са повече!?

 
  ...
преди: 11 години, 22 дни
hash: c6f5e13b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Номер 42 сори брат ама мацето е права (говоря за Номер 41 43 и 44)

метал 13г.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 19 дни
hash: c6f5e13b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   номер 45 щом е на 13 значи трябва да е или 6 или 7 клас то остава и да не е чела учебника за 5-ти клас. То уж и ние учим същото ама аз нищо не знам. К'во ти пука к'ъв език учиш нали са го въвели пак малко или много ще ти върши някаква работа. Аз с езици не се занимавам, но ми е и все тая, ако искат вместо математика да сложат гръцки да учим примерно пак ще ми е все тая... Като не ви харесва не влизайте в часа и така ние така правим нашия клас когато не сме учили не влизаме в часа... як е турския ама на мене нищо не ми се учи. Аз ако искам да го уча все ще кажа на някой турчин да ми помага ама е друго ако аз си го знам. Де да знам квото искат да праят.
Ся няма само това да ми е в главата.



От номер 46

 
  ...
преди: 11 години, 19 дни
hash: 798fb8542f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Номер 45 и 46 е доказателство за това, че на повечето днешни ученици каквото и да им сложиш в програмата няма да го научат. Да им въведат урду и да се приключва. За мен е изумително как може да учиш английски от 2ри клас и в 12 да не можеш да свържеш едно изречение.
Турския се води ЗИП Майчин-турски, само децата с турско самосъзнание го учат, не българските. Единственото нередно в случая е, че ние плащаме за това с данъците си. И наистина- никой нищо не каза за майчиният ромски, което според мен е съшо толкова глупава идея! Поне турските деца говорят правилен български.

 
  ...
преди: 11 години, 19 дни
hash: c6f5e13b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   номер 47 не е така брат пука ми за някой предмети(още не знам кой, но има такива вероятно) това че на мене не ми се учи нищо не важи и за другите е поне за моя клас е така почти всички сме еднакви. Не че те интерва де ама при мене е наследствено и баща ми е бил същия. Турски няма да уча нито каквото и да е било пък това урду за първи път го чувам измисли си го нали? кажи направо инджикитайски да ни въведат ;д Ние английски мисля, че от 3 клас го учим не знам даже дали все още го учим май да ама нищо не знам аз искам други езици да уча английски не е единствения език в света. От класа ми който и да питаш ще ти каже че предпочита испански пред английски.


от 46


за грешките сори ама ми се бъгва компа.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 18 дни
hash: 7b7f7e9c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Аз съм номер 44 ;дд номер 45 и какво като съм на 13 а? Все едно не мога да те разбера достатъчно мисля, че ми върви историята та не ми трябва да ме разбираш или аз тебе. Изразявай се както искаш.
Номер 47, 49 тебе те познавам ама ти ся не се сещаш коя съм сигурно ;д и да наистина и аз го чувам за първи път това урду.
Иначе номер 48 това нищо не доказва и на мен не ми се учи ама какво мога да направя?

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: a6c880d5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Какво се впрягате, турския ще си го учат децата от турски произход, вас никой няма да ви кара. Аз нямам против да си го учат децата. То държавата с милярди я изкрадоха, та за едно обучение по турски в смесените региони ли ще се бръкнем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker