Сега или после? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Сега или после?
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 1556 пъти
Здравейте, аз съм студентка. Всяка година трябва да правя книга, смисъл да и извадя думите в мой речник. Трябва да мога и да я превеждам. Книгата студентите сами си я избмираме. Аз моята я избрах, но трябва преподавател да я одобри. Чудя се дали да започна да си вадя думите и да си правя речника още от сега. Досега много малко хора са ги връщали за книгата. Обаче варианта да си направя речника и да преведа книгата и после преподавател да не я одобри също остава. Тогава трябва да правя всичко наново. А усилията да си направя речника са много, защото освен значението на думата пиша и транскрипции, пример в изречение, синоними и антоними. Вече започнах малко да я правя, но се чудя дали да спра дотук, защото може да не я одобрят. Вие какво мислите по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 17489c0f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И сега какво, момиче? Тук половината като кажат НЕДЕЙ, че да не си хабиш труда, а другата като кажат ДАВАЙ, тъкмо ще е полезно за теб, какво ново ще чуеш? Нищо. Просто говори с преподавателя си за книгата СЕГА и го попитай. Виж, колко просто...

Kейт

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 773fdcfc88
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, не може от сега да се пита за книгата за догодина. Не съм толкова тъпа, колкото ти се иска. Иначе щях отдавна да съм питала. Аман от хейтъри.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ada1d64908
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Кога ще разбереш дали книгата е одобрена? Това домашно за ваканцията ли ви е? Принципно е по-добре да се започне по от рано, според мен някоя и друга нова дума няма да ти навреди да я научиш, дори и в последствие да смениш книгата. Аз бих започнала малко по малко, да кажем 1/4 от книгата, пък другата част, когато я одобрят. Каква филилогия учиш?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 773fdcfc88
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, не уча филология, а приложна лингвистика. Не е домашно за ваканцията, а е единият от компонентите на изпита по практически английски език. Книгата представлява устният изпит. На него те допускат само ако си минал писмения. Писменият изпит пак е от няколко компонента. Аз думите ще си ги науча, за да поддържам ниво, въпросът е, че се чудя за речника дали да си го направя през лятото или вече като одобрят книгата. Речникът трябва да е с думите от книгата, а не съм сигурна дали ще я одобрят. Ако не я одобрят, ще трябва да избера нова книга и да правя нов речник. Аз съм втори курс. В първи курс имах едни преподаватели по английски език, а сега са други. Не може отсега да питам за догодина дали ще одобрят книгата, най-малкото, защото не е сигурно, че догодина ще са пак тези преподаватели. Разбира се, че е по-добре през лятото, но се чудя за речника кога да го пиша. Ако я одобрят и аз съм го направила, ще ми бъде лесно, защото през семестъра ще трябва само да уча/преговарям думите. Много време отнема подготовката за устния изпит. Време, което през семестъра е трудно да отделя, защото ще имам както други уроци и изпити, така и най-малко 3 книжки по немски.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker