Бакалавър Биология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Бакалавър Биология
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 3073 пъти
Здравейте! Какво мислите за тази специалност, струва ли си, има ли работа след това? Предлагат доста различни магистратури, тъй като само с бакалавъра, едва ли ще стигна до някъде. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6b12e9d97d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм завършила еколоия. Всички колеги от курса по биология,които работят по специалността са учители, това е реализацията учител в средните училища или ако успееш да станеш асистент в университета, молекулярната биология вече е друго нещо, едно момче което завърши 2011г сега работи в инвитро клиника.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9085f9fe07
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен няма смисъл да учиш това, работа можеш да намериш в лаборатория или да учиш още за учител по биология.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b4d6dd6ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, в България с тази специалност няма къде да си намериш работа, но в чужбина е търсена. Аз съм завършила бакалавър и магистратура в чужбина и в момента съм докторант. Често съм мислила за връщане, но работа в родината май има само за търговски представители, а там се конкурираме с химици, лекари, фармацевти.... Научна дейност нямаме никъде, дори и да има, знеш в бг как стават нещата и кой се добира до хубавите проекти с добро финансиране. Както сам си се ориентирал(а) само с бакалавър няма да стане, трябва магистър, а огромна част от нас защитават и дисертация, така, че ще е добре и ти да имаш. Съветвам те да заминеш за чужбина и за специализация да се ориентираш към нещо модерно с медицинска насоченост- молекулярна биология, имунология, туморна биология, електрофизиология, невробиология.... Фармацевтичните компании наливат милиони в проекти свързани с неводегенеративни болести, инфаркт, рак, диабет и прочие. Търсят се хора предимно с опит в клониране, PCR, WB, клетъчна култура... Също търсени са бихимия и биоинформатика. Класически специалности като ботаника и зоология не са търсени и замират. Надявам се да съм ти била полезна!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a68a50077c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това успях да намеря в интернет:
Завършилите получават квалификационна степен "бакалавър по биология". Професионалната квалификация на биолозите бакалаври е/следва да се очаква в различни държавни, кооперативни и частни институции и фирми, имащи отношение към изучаване и приложение на закономерностите в живия свят и към рационалното и устойчиво природоползване, в областта на селското стопанство, медицината, екотуризма, рибарството, водопречиствателните технологии, биологичния контрол на природни ресурси. В качеството си на изпълнителски кадри те могат да работят в системата на министерствата на земеделието, здравеопазването, околната среда и водите, в академични и ведомствени институти.

Ако си поне що-годе добър/добра по химия, може да завършиш фармация, там се вадят пари.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 1acd773751
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има много голяма реализация, но само в чужбина. В момента в Европа са много търсени хора в сферата на биотехнологията и (епи)генетиката. Ако не можеш да си го позволиш, то завърши бакалавър в България и за магистър опитай навън. Единственият бакалавър, свързан с биология, който си струва у нас, поне според мен, е Микробиологията в СУ. Класическата биология, предлагана другаде в страната, включва напълно неприложими неща като ботаники и зоологии, с които реализация даже и навън няма.
Поздрави на колежката от 3тия коментар!

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 32e1141582
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря много за отговорите, ще запиша биология, тъй като е задочно, а ще трябва да работя. Иначе има много голям избор на магистратури, определено няма да запиша зоология или нещо от тоя род, тъй като действително няма да намеря нищо. Биофармацевтична биохимия, Биоинформатика, Молекулярна биология и биотехнология, Генетика ми изглеждат добре!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: de9775a52f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4, остави какво си намерил в интернет, никой унивеситет няма да напише "с нашата диплома ще си останете безработни". В министерството може да работиш на теория, но ако има кой да те вземе, а ще те вземат точно никога, това са пропуснали да го напишат май. Във фармацията има пари единствено ако си дете на фармацевти и наследиш разработена аптека, иначе оставаш служител и си зависим от настроенията на шефа си. В чужбна е просто истината за медицинските специалности.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4c7c33eb14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   4, това, което цитираш, е т.нар. квалификационна характеристика, т.е. какво може евентуално да работи бъдещият бакалавър. въпросът е по-скоро какво се търси на пазара на труда, т.е. от какви специалисти има нужда :-)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f4d62ad4bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бихте ли ми казали само в България ли бакалавъра е 4 години? Във всички страни е по 3 години?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker